Co to je? 3/8 takt

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Kajda
Rádce

Re: Co to je? 3/8 takt

Příspěvek od Kajda »

mtmccox píše:Jen pořád válčím s tím, jak si třeba prakticky vybrnkat těch 3/8, ať o tom přemýšlím jakkoli tak se mi furt zdá, že je to to samý co 3/ cokoliv, (triola?). Takže ten jmenovatel, nebo číslo za lomítkem je jenom pro potřeby přehledného notového zápisu?
Dá se to tak říci :wink:
Dej mi na sebe mail, já napíši nějaké názorné příklady do not, nafotim a pošlu :)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Možná že to mám. Je tahle část 3/8?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... C-k#t=367s
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Nero píše:
AntaresX9 píše:Mě s timhle vždycky točej třeba Meshuggah protože si něco napíšou v lichym taktu a pak to převedou do 4/4 čimž jim část taktu přechází do toho dalšího a ten cyklus trvá třeba 6 taktů než se to zas dostane na začátek
Nejsem si jistý, jestli oni sami to zapisují do sudých taktů, spíš jen někdo, kdo se snaží tvořit jejich taby.
Tak jsem koukal na interview s nima a prej oni maj skoro všechno ve 4/4 že prej jim to jen vychází divně do těch taktů kvůli polyrytmům (nejsem si přesně jistej co je tim myšleno). Nicméně dobrá ukázka tohohle přeznívání taktů je písnička Bleed. Jinak to že to maj v lichym taktu a přepisujou to do sudýho to jsem si splet s Periphery kdy to řikal sám Mansoor že to takhle dělaj
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

mtmccox píše:Možná že to mám. Je tahle část 3/8?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... C-k#t=367s
Je to 12/8 :wink:
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Proč? :twisted:
Já tam slyším tři a tři a ...
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

To slyšíš dobře :)
Ale když dáš dohromady 4 ty skupinky (myslím tím to tři a tři a tři a tři :D ), tak to dá dohromady 12/8 takt.
Dalo by se to samozřejmě zapsat i v 3/8 taktu, ale tady je to nepraktické.
Tenhle song se dá taky hezky zapsat v 4/4 taktu s tím, že ty doby se budou skládat z triol ....
Hele, já mám pocit, že takhle přes PC to prostě neumím pořádně vysvětlit, chtělo by to si sednout na chvilku nad nějakýma notama a bylo by to jasné hned, to mi věř ... zkus se poptat někoho, aby Ti to vysvětlil osobně a názorně ukázal 8)
Slayertplsko

Příspěvek od Slayertplsko »

mtmccox píše:Proč? :twisted:
Já tam slyším tři a tři a ...
Ale my hovorime o troch dobach, nie troch tonoch (triolach alebo osminkach v zlozenom metre). Pocujes TA ta ta TA ta ta TA ta ta TA ta ta, ale urcite pocujes iba tie TA ako dobu, teda styri doby. Zapocuvaj sa aj, ako sa neskor zapoji Portnoy. Udiera doby iba na tie TA. Zrejme neudiera iba na zaciatku taktu, nie? Inak: Skus si tlieskat na to TA a potom skus aj na tie male ta, ze co ti bude prirodzenejsie.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Slayer: Můžu to slyšet, po třech, můžu to slyšet po čtyřech, můžu to slyšet i po dvanácti. Všechno jde vyklepat přirozeně. Jak mám dojít k tomu, že to je 12/8?
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“