Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Pařez

Re: Ukulele

Příspěvek od Pařez »

[quote="Noxys"]Ahoj mám dotaz... co říkáte na toto uke ? máte s ním nějaké zkušenosti ? moc se mi to nezdá ...

:roll: ...nerad bych mu křivdil, ale mě se hodně nezdá...
(nebrat)
Noxys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxys »

Pařez píše:
Noxys píše:Ahoj mám dotaz... co říkáte na toto uke ? máte s ním nějaké zkušenosti ? moc se mi to nezdá ...

:roll: ...nerad bych mu křivdil, ale mě se hodně nezdá...
(nebrat)

také se mi to právě nezdá, ale na druhous stranu je zajímavé... A máte někdo zkušenostu aspoň s touto značkou ?
Je lepší shořet než vyhasnout...
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Konkretne sa rozhodujem medzi tymito dvomi:
http://kytary.cz/oscar-schmidt-ou2e/HN123196/
http://kytary.cz/lanikai-us-c/HN117333/[/quote]

....Normálně vždycky hlasuju pro OS, ale masivní přední deska u L je za tyhle peníze velice přesvědčivá.
Snímač se dá, bude - li třeba, přidat později.
:wink:
Pařez

Příspěvek od Pařez »

A máte někdo zkušenostu aspoň s touto značkou ?[/quote]

..... Ne, že bych "sjížděl" všechna uke - fóra, ale v podstatě jsem na tohle ukulele ještě nikde u nikoho nenarazil, což je podezřelé, ikdyž není vyloučen zázrak :twisted:
bidik

Příspěvek od bidik »

Bohužel zkušenosti mám. Konkrétně tady s tímto zázrakem. Super celomahagonová překližka. Měl jsem v ruce levnější nástroje s lepším zvukem. NEBRAT!

Třeba Lanikai ULU 21 je proti němu naprostý zázrak. Ty cca 400,-Kč se určitě vyplatí připlatit.
majmo

Příspěvek od majmo »

Dobrý večer, mám v plánu zelektrifikovat moje ukulele piezem pod sedlo, bohužel v česku jsem našel v e-shopech snad jediný kus a nebyl zrovna levný. Tak mě napadlo koupit normální piezo (pod sedlo) pro akustické kytary, které by mělo délku jako sedlo ukulele. Vás, zkušenějších, se ptám jestli to není blbost a jestli by to mohlo fungovat.
Díky

T.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

majmo píše:Tak mě napadlo koupit normální piezo (pod sedlo) pro akustické kytary, které by mělo délku jako sedlo ukulele.
Dost pochybuju, že něco takového bude existovat - z logiky věci bude sedlo ukulele vždy kratší než sedlo kytary...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A bude něčemu vadit, když se zkrátí (to piezo)?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kanec

Ukulele

Příspěvek od Kanec »

Nějaký pátek hraju na ukulele. Chtěl bych si pořídit elektrické ukulele. A protože jsem z konce republiky, kde nejbližší hudební obchod je 80 km, píšu sem.
Elektrické ukulele chci ze dvou důvodů. 1 abych si vyblbnul, 2 abych mohl hrát se sluchátkama.
Můj mozek to chápe podobně jako u elektrické kytary, ale elektrické ukulele s železnýma strunama jsem v českém eshopu nenašel.

Nerad bych pořídil elektrické ukulele s nylonovýma strunama, které po napojení na kombo bude mít stejný zvuk jako elektroakustické ukulele a navíc bude znít nahlas, tzn. budu případně rušit svým hraním ostatní.

Poradíte jak to tedy je?

Díky, Kanec
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je to tak, že ukulele se vyrábí tak, aby na něm byly nejlepší nylonové struny, a proto logicky i elektroakustická mají nylonové struny. I kdyby mělo z nějakého důvodu kovové struny, tak jelikož to je nástroj tvořící zvuk pomocí rezonancí ve svém těle, bude slyšet i nahlas.

Pokud chceš ukulele jako elektrickou kytaru, budeš muset zabrousit do vod, které už ukulele jen připomínají... Něco takového dělá Stagg, ale nevěřil bych tomu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kanec

Příspěvek od Kanec »

OK. Tam kde dávají lišky dobrou noc jsou večery dlouhé. Zkusím si nějaký nástroj vyrobit. Díky.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

majmo: a nebo si ten piezo snímač udělej :)
http://www.elektroakustika.cz/snimac.html
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kanec píše:OK. Tam kde dávají lišky dobrou noc jsou večery dlouhé. Zkusím si nějaký nástroj vyrobit. Díky.
V tom případě kdyžtak reportuj do Homemade sekce :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Při příležitosti včerejšího státního svátku jsem si dovolil spáchat zločin na jedné ukulelové klasice a natočit její cover verzi.

Účinkují:
tenor ukulele Lanikai LU21TE
baryton ukulele Baton Rouge U3B
basové ukulele Ortega RLizard-BS
bongo Meinl HB 100WRB
a můj pekelný vokál :D

Příjemný poslech přeji. Věřím, že se obejde bez negativních následků na vašem fyzickém a psychickém stavu :mrgreen:

https://www.box.com/s/5axxymdvovaq4fquab22
Hans Wydle

Příspěvek od Hans Wydle »

Paráda, tvůj vokál už ze srazu znám a ten basový podmaz zní moc dobře.

Já si teda pohrávám s myšlenkou na blackový true cover, o Vánocích se bude nahrávat připravený materiál na mé album. :twisted:
Temné ukulele v dáli zní...
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Hendrek píše: Účinkují:
tenor ukulele Lanikai LU21TE
baryton ukulele Baton Rouge U3B
basové ukulele Ortega RLizard-BS
bongo Meinl HB 100WRB
a můj pekelný vokál :D
Dobrý!!
Ten baryton je tam slyšet.
Dotaz: Basové ukulele je se snímačem nebo přes mikrofon? Zní to velice pěkně.
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Basové je přes snímač. Bohužel do nahrávek mikrofonem se mi dostává dost rušení (větrák PC, venkovní dopravní provoz a kdoví co ještě, navíc samotná Alpha mi tam generuje nějaký vysokofrekvenční bordel), tak ty tiché nástroje s tím moc nahrávat nejdou, musí se pak hodně ořezávat výšky pro odstranění šumu a není to ono.
Přes mikrofon je baryton a tenor, ty dokážou zahrát hlasitěji než to basové. Nicméně tenor jsem nahrával zároveň přes snímač a pak to rozhodil pěkně do sterea, ať to vypadá, že je tam těch ukulelí víc :).
majmo

Příspěvek od majmo »

Nero píše:A bude něčemu vadit, když se zkrátí (to piezo)?
To by byl můj další dotaz... šlo by?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nero asi položil řečnickou otázku.
Piezo snímače do kobylky se většinou dělají v délce pro nejběžnější rozteč krajních strun 55 mm. Pokud si ale koupíš třeba tenhle drátový piezo snímač do kobylky, tak ten má délku 100 mm a podle mě ho logicky upravíš (zkrátíš, ohneš, zamotáš...) podle potřeby.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ano, byla řečnická :) podle mě by to vadit nemělo...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“