Nové modely Gibson 2013

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Traviscz

Nové modely Gibson 2013

Příspěvek od Traviscz »

http://www.sweetwater.com/store/search. ... pular&pn=1
K cemu jsou proboha ladici mechaniky 40:1 ?
MilanT

Re: Nove modely Gibson 2013

Příspěvek od MilanT »

O čem je tohle vlákno?
O kolekci Gibson pro rok 2013, o nabídce eshopu nebo o ladících mechanikách?
Já jenom kam to mám přesunout nebo zamknout?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jsou k tomu, abys naladil opravdu extrémně přesně a zároveň si při natahování strun opravdu užil kroucení mechanikama. Oproti běžným 16:1 nebo 18:1 to bude hodně velký rozdíl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Traviscz

Příspěvek od Traviscz »

O kolekci gibson pro rok 2013. Odkaz na eshop jsem dal protoze na strankach gibsonu tyto modely nejsou.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

koukam ze zavedli nejaky novy samoladici system, to jsem zvedavy na jake bazi to funguje (z tech malych fotek je videt akorat jednotka na zadni strane hlavy). na kytare za 1100$ docela prekvapeni. 70s reissue tematika me prekvapuje, protoze norliny zrovna neoplyvaji nejakou extra povesti - nehlede na to, ze spousta designu z te doby je vylozene osklivych. no a ty mechaniky no comment, k tomu snad musi davat jeste klicku :)
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Docela mě překvapilo, že z SG 61 reissue udělali Standard... Na druhou stranu je to dobrá zpráva pro ty, kterým přišlo 61RI moc drahé, bude teď "jen" za cenu starého Standarda :D
Traviscz

Příspěvek od Traviscz »

Gibson uz nahodil stranky pro ten Min-ETune http://www2.gibson.com/min-etune/
Edit: Uz jsou i popisy kytar na strankach gibsonu. http://www2.gibson.com/Products/Electri ... Model_Year
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Traviscz píše:Min-ETune http://www2.gibson.com/min-etune/
Dost pěkný! Zajímalo by mě, jak moc je to použitelný…
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Mě se ta 70's série s představená nedávno docela líbí ale je fakt, že to trochu pokazili tím designem. I goldtop museli zprznit tím tmavým mořidlem na zádech a krku. :evil: Ty 2013 modely mě moc neberou.

Jinak je moc pěkně vidět, že se Gibson orientuje víc na tyhle levnější řady. 50's, 60' tribute a 70's tribute budou konstrukčně totožné kytary. Místo P90 se tam vrazí minihb (firebird) snímač v rámečku. Šachta stejná. Jiný lak. U HB verze to bude stejné. :)

A ta ladicí mechanika je docela pěkný gadget ale nějak si neumím představit, že bych to používal, resp. dokážu bez toho s klidem žít. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Mě praštily do očí ty kryty snímačů. Je to sice hloupost, ale nějak mi k tomu esgéčku nesedí styl alá EMG.
Obrázek
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Traviscz píše:Gibson uz nahodil stranky pro ten Min-ETune http://www2.gibson.com/min-etune/
Edit: Uz jsou i popisy kytar na strankach gibsonu. http://www2.gibson.com/Products/Electri ... Model_Year
Mě tyhle samoladící nesmysly třeba celkem štvou. Za chvíli budou elektronický trsátka, ktery za vás budou brnkat...

Viděl jsem dokonce kytaru (nějaká řada modelu Jackson Black Jack), která má snímače, který za vás pískaj.

Důsledekem toho všeho se také může stát, že kytaristé nebudou umět naladit kytaru podle sluchu a ani poznat falešnej tón.

Hudba má být o tom co umíš, ne o tom, co umí tvůj nástroj.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Radagabi píše:Mě tyhle samoladící nesmysly třeba celkem štvou. Za chvíli budou elektronický trsátka, ktery za vás budou brnkat...
Jo; to víš, že budou. A budou ti je nutit pod hrozbou odnětí svobody.
Radagabi píše:Viděl jsem dokonce kytaru (nějaká řada modelu Jackson Black Jack), která má snímače, který za vás pískaj.
Gratuluju. Fakt bomba, ale řeč je o něčem jiném.
Radagabi píše:Důsledekem toho všeho se také může stát, že kytaristé nebudou umět naladit kytaru podle sluchu a ani poznat falešnej tón.
Jenom YouTube je plný videí, kde si sice kytaristé ladí kytaru sami, ale přesto ty videa stojí za starou belu, tak jakejpak důsledek?
Radagabi píše:Hudba má být o tom co umíš, ne o tom, co umí tvůj nástroj.
O tom snad nikdo nepochybuje…
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Na to se snad dá říct jen...Děkuji za užitečnou reakci. 8)
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
impact

Příspěvek od impact »

Asi se chtěj zbavit vtipů, že jakmile se to při hraní samo nerozlaďuje, tak to není pravej Gibson. :)

Btw co asi na začátku minulýho století říkali lidi na první elektrický kytary? Historie se opakuje.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Radagabi, a dneska snad neni prehrsel kytaristu, co nepoznaj falesny ton a nenaladi si sami kytaru bez ladicky?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no jsem zvedavej. 498T + 490R jsem nasel uz jen na LP Studio, na vsechno ostatni cpou burstbuckery nebo 57 classic. docela koukam na to T Signature, takovej zvlastni hybrid (weight relieved, 57 classic, coil tap, lemovani).

a kde jsou Vcka a Explorery? :twisted:
Walther

Příspěvek od Walther »

No já nevím ale toho že si novopečení kytaristé nebudou umět naladit kytaru tak toho bych se zatím nebál. Jestli jsem se díval správně tak nejlevnější kytara s tím Min-Etune stojí (oprava) 1499 dolarů. Což je náš přepočet skoro 30 tisíc. A kterej začátečník by si koupil něco takhle drahýho (krom zbohátlíků)
Naposledy upravil(a) Walther dne 19.11.2012 16:52, celkem upraveno 1 x.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Walther píše:nejlevnější kytara s tím Min-Etune stojí 14999 dolarů.
Uber jednu devítku a hned to bude levnější :mrgreen:
Walther píše: A kterej začátečník by si koupil něco takhle drahýho (krom zbohátlíků)
S tímhle nesouhlasím. Jsem začátečník a nejsem zbohatlík a nemám problém dát jednu výplatu za kytaru.
Walther

Příspěvek od Walther »

Taky ti asi není 16 let jako třeba mě. Jakožto chudý student si kytaru za 30 táců doopravdy dovolit nemůžu. Ale když už bych aktivně pracoval tak bych s tím problém dát výplatu za kytaru asi taky neměl no :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tak to jo, s tímhle souhlasím. Já reagoval na "začátečníka a zbohatlíka" a o 16letém studentovi jsem nic neviděl :D
Ale dost mého chytání za slovo a mého OT.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“