Ahoj panelákoví muzikanti,
chtěla bych se zeptat, jak řešíte cvičení a sousedy? Bydlím v paneláku v nejvyšším patře, donedávna jsem hrála jen na kytaru, tak se to dalo nějak ukočírovat, abych hrála přiměřeně hlasitě a neprudila sousedy. Teď jsem si ale pořídila mandolínu (bluegrassový áčko) a to je hlasitý jako kráva. Neexistuje nějaký trik, jak to ztlumit? když chci cvičit techniku levé ruky, tak hraju bez trsátka, to je pak dobrý, ale kdybych se do toho chtěla pořádně opřít s trsátkem, tak se bojím, aby mě nevystěhovali...
Díky!
Cvičení v paneláku - mandolína
Pravidla fóra
-
Hans Wydle
Re: Cvičení v paneláku - mandolína
Řešení je asi jediné - tolerance. Přes den dělám bordel s elektrikou, a když na to dojde tak i moje ukulele nadělá celkem randál. Přes panely jde slyšet dost, to už je holt smůla. Jestli nehraješ vyloženě v podvečerních/večerních hodinách, tak bych to neřešil, sousedi si zvyknou, a když nezvyknou, tak se odstěhujou

Temné ukulele v dáli zní...
Re: Cvičení v paneláku - mandolína
Nějak si neumím představit cvičit techniku levé ruky bez trsátka, to brnkáš jak, nebo čím, nebo brnkáš vůbec?SillyFish píše:Ahoj panelákoví muzikanti,
chtěla bych se zeptat, jak řešíte cvičení a sousedy? Bydlím v paneláku v nejvyšším patře, donedávna jsem hrála jen na kytaru, tak se to dalo nějak ukočírovat, abych hrála přiměřeně hlasitě a neprudila sousedy. Teď jsem si ale pořídila mandolínu (bluegrassový áčko) a to je hlasitý jako kráva. Neexistuje nějaký trik, jak to ztlumit? když chci cvičit techniku levé ruky, tak hraju bez trsátka, to je pak dobrý, ale kdybych se do toho chtěla pořádně opřít s trsátkem, tak se bojím, aby mě nevystěhovali...
Díky!
Každopádně vyzkoušej propletení nějakého materiálu mezi struny hodně blízko kobylky. Něco jako bužírka, gumička z trenýrek, nebo třeba tanga
Vůbec si neumím představit žít v paneláku, já i děti hrajem ne několik nástrojů a máme s tím problém i ve vlastním velkém domě. Hlavně manželka to špatně snáší
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com