Předem díky!
Jak zvětšit odpor šlapky?
Pravidla fóra
-
izzy
- Bandzone: Uprostredpadu
- Kontaktovat uživatele:
Jak zvětšit odpor šlapky?
Zdravim. Chci se zkušenějších kolegů optat, jestli mají nějakou radu k tomuto tématu. Na šlapce mam pružinku utaženou na kost, beatery nastavené na dlouho a stále mam pocit, že nemam pedál pod kontrolou a špatně se na něj hraje.. Takže... Jdou koupit např. silnější pružinky? Pomůže popřípadě zkrácení řetízku (posunutí pedálu vejš k hradičce)? Když hraju na šlapku třeba od Gibraltaru, přijde mi, že je to líp kontrolovatelný, protože to pod haksnou prostě cejtim.. 
Předem díky!
Předem díky!
Re: Jak zvětšit odpor šplaky?
No to dá rozum, milý kolegoizzy píše:Když hraju na šlapku třeba od Gibraltaru, přijde mi, že je to líp kontrolovatelný, protože to pod haksnou prostě cejtim..
Začni u výměny pružiny. Zkus nějakou s "vyšší tvrdostí" (viz odkaz -např. Tama).
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
-
izzy
- Bandzone: Uprostredpadu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zvětšit odpor šplaky?
myslel jsem si to. Akorát nějak nevim, kde to hledat pořádně... na e-shopech to neni nijak specifikovaný.... nebo to prostě neumim najít 
i tak díky za odpověď!!!!
i tak díky za odpověď!!!!
Re: Jak zvětšit odpor šlapky?
Někde ano. Např. http://www.drumcenter.cz/eshop/pruzina- ... 22862.html.
Edit: omlouvám se, ten odkaz u předchozí odpovědi jsem zapomněl vložit
.
Edit: omlouvám se, ten odkaz u předchozí odpovědi jsem zapomněl vložit
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
-
Medák
- Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zvětšit odpor šlapky?
Pružinou bych začal.
Na každý pedál se hraje pocitově trochu jinak. Nejvíc podle mě dělá tvar vačky. Pokud je kulatá, tak je chod po celou dobu pohybu beatru plynulý. Pokud je vačka do elipsy (nebo do nějaký jiný šišky
), beater během úderu akceleruje. Oba typy mají své pro a proti. Třeba u Eliminátoru si můžeš vačky měnit, pokud nejsi rozhodnutý. Osobně mám radši když pedál akceleruje (jako to mají DW nebo Tama) - je to větší prda!
Na každý pedál se hraje pocitově trochu jinak. Nejvíc podle mě dělá tvar vačky. Pokud je kulatá, tak je chod po celou dobu pohybu beatru plynulý. Pokud je vačka do elipsy (nebo do nějaký jiný šišky