Automatické ztišení přehrávané hudby při použití mikrofonu
Pravidla fóra
Automatické ztišení přehrávané hudby při použití mikrofonu
Zdravím, asi se to sem moc nehodí, ale potřeboval bych poradit. Připojil jsem mikrofon k PC a přes nastavení zvuku jsem si ho dal odposlouchávat, takže jde slyšet to co se říká rovnou v reproduktorech. Avšak zajímá mě, jestli existuje nějaký program, který by automaticky ztišil hudbu při zapnutí mikrofonu. V tomto směru jsme amatér
a samotné využití mikrofonu je jen na jednorázovou akci, avšak vyřešení tohoto problému by mi docela dost pomohlo. Dík za odpověď. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mikrofon k PC
Mno - v rámci nějakého programu to řeší kompresor v tzv. režimu "Ducking". Ale že by něco takového existovalo standalone nevím; obávám se, že ne...
P.
P.
To by znamenalo schánět ještě kompresor, myslel jsem, že by existovala přímo nějaká utilita, která by se nainstalovala do PC.
Ale asi to je bez šance a hudbu budu muset ztišovat ručně 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Třeba je tu ještě šance, že existuje nějaký plug-in na tohle pro daný přehrávač; nevím, co používáš, ale třeba k WinAmpu bylo a podle mě pořád je spousta různých plug-in modulů a tohle by se určo mohlo najít. Zkus!
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jak to myslíš konkrétně? že máš nějaký přehrávač, ve kterém pustíš muziku a pak chceš něco říct do mikrofonu a ta muzika aby nehrála? asi to bude znít trapně
ale řešil bych to pouhým tlačítkem pauza či volume tam, kde hraje muzika, nebo pořídil malý mix kde bych při mluvě stáhl šavli s muzikou...Ale těžko soudit, nevím z čeho kam a k čemu pouštíš muziku a jak to máš přesně namysli..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jojo, mám mikrofon připojenej k PC v přehrávači mi hraje hudba. Chtěl jsem docílit toho, aby když začnu mluvit do mikrofonu, tak abyse mi hudba automaticky ztlumila. Jo, stáhnutí manuálně samozřejmě vím, že se dá, ale chtěl jsem si sehnat nějakej komfort. Avšak pořizování mixážního pultu je pro mě zbytečné. Protože bych ho využil jen jednou pro tuhle jednorázovou akci . Takže to vidím tak, že si vždycky stáhnu hudbu ručně.
Ano, to bude nejlepsi. Sice by se to dalo nejak zpytlikovat, ale povazuju za temer nemozne to vyresit takhle na dalku pres forum....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Fakt bych pokouknul po WinAmp a nějakém plug-in modulu do něj. Když maj i ShoutCast pro vysílání, mohli by mít i totok.
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak okrajově, nechtěl by někdo z modů přejmenovat toto téma? Takhle je to docela zavádějící, když se tu neřeší mikrofon.
Už jsem tu poněkolikáté vlezl, zapomenuvšivše o čem to tu je a zase jsem hned odešel pryč s tím, že jsem se o mikrofonu k PC stále nic nedozvěděl
Edit: tisíceré díky
Už jsem tu poněkolikáté vlezl, zapomenuvšivše o čem to tu je a zase jsem hned odešel pryč s tím, že jsem se o mikrofonu k PC stále nic nedozvěděl
Edit: tisíceré díky