Midi klaviatura,notebook,software
Pravidla fóra
Midi klaviatura,notebook,software
Poprosil bych Vás o radu,chctel bych s jednou kapelou oprášit hraní na klávesy ,ale finance jsou finance že a napadlo mě toto,jen nevím zda je to blbost nebo reálné řešení .Napadlo mě že bych koupil 1-2 midi klaviatury,nějakej software co by to ovládal a měl zvukové banky a to celé přes notebook. Poradíte mi jaké komponenty ,soft (jde mi o piana,stringy,hammondy,nějaky synt)?Hudba cca 80-90 léta něco jako Axxis ,Van Halen apod. Díky moc
Edit: ještě by to asi chtělo nějakou ex.zvukovou kartu že ?
Edit: ještě by to asi chtělo nějakou ex.zvukovou kartu že ?
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Midi klaviatura,notebook,software
Nedělal bych to, fakt ne. Kromě možných problémů se stabilitou (ano - náhoda je blbec jak se říká...) tady bude pořád minimálně strašák zpoždění (=latence), ale spíš zjistíš, že se na smysluplnou hodnotu pro LIVE hraní nedostaneš a když už, tak by to bylo za takové peníze, co bys pořídil jedny-dvoje klávesy (bazar).
Ale počkej na případné další náměty; tohle je můj osobní názor podpořený zkušenostmi.
P.
Ale počkej na případné další náměty; tohle je můj osobní názor podpořený zkušenostmi.
P.
Ahoj, díky za odpověď ,tak po měnším vystřízlivění bych si ještě dovolil znovu otevřít téma .... poradíte nějaký cenově dostupný (nový i bazarový) zvukový modul ,který bych řídil tou Midi klaviaturou?
Chtěl bych aby to mělo alespoň základní GM zvukovou banku minimálně.Díky
Chtěl bych aby to mělo alespoň základní GM zvukovou banku minimálně.Díky
Nevím, co je pro tebe cenově dostupné. Nový zvukový modul s kvalitními zvuky Roland SD-50 stojí 10 500,-Kč
MIDI klávesnice Alesis, 61 kláves stojí okolo 4 000,- Kč.
MIDI klávesnice Alesis, 61 kláves stojí okolo 4 000,- Kč.
nejlevnejsi GM modul, co sem tedko videl, je nejakej italskej za ... (a ted sem zapomnel kolik to stalo - ale bylo to pomerne levny na zvukovej modul ... ale uz dost drahy na to, aby clovek zacal uvazovat o softverovym reseni a nejaky externi zvukovce).
edit: thomann ma taky takovej GM modul od Miditechu (to je (myslim) ta mene znama (asi nova) firma, co se od ni ted objevily pomerne (cenove) zajimavy zvukovky).
edit: thomann ma taky takovej GM modul od Miditechu (to je (myslim) ta mene znama (asi nova) firma, co se od ni ted objevily pomerne (cenove) zajimavy zvukovky).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to nehrotil: http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=115602 tohle udělá docela službu. Klaviatura buď nová (třeba ten zmíněný Alesis) nebo zase kouknout do bazaru..
P.
P.
pro zajímavost odkaz:
http://www.thomann.de/cz/miditech_pianobox_2.htm
http://www.thomann.de/cz/miditech_pianobox_2.htm
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, ale v přímém srovnání bych šel spíš do mnou zmíněného bazarového kousku (výrazně lepší záležitost IMHO).
P.
P.
tak mám jasno, jdu do toho modulu z bazaru a k tomu M-Audio klávesnici, do začátku postačí ,pak se uvidí co dál,díky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dle mého dobré rozhodnutí. Yamaha jinak nabízí ke stažení spoustu dokumentace a vzhledem k XG možnostem obecně si s tímhle modulem budeš moci pořádně vyřádit - zvlášť ve spojení s HW kontrolerem. Když si dáš tu práci a nadefinuješ si zajímavé "sety" ovládacích prvků, tak se budeš moci v reálném čase dostat ke spoustě parametrů, které nějak modifikují zvuk.
Držím palce!
P.
Držím palce!
P.
souhlas. skoda, ze se takovy XG (nebo XG + jeste neco navic) relativne levny krabicky nedelaj...
edit: mimochodem, kdo ma XG generator, mel by urcite zkusit nejaky xg midi skladby (treba odsud ... nektery autori maji fakt talent a jejich skladby jsou docela uzasny...
edit: mimochodem, kdo ma XG generator, mel by urcite zkusit nejaky xg midi skladby (treba odsud ... nektery autori maji fakt talent a jejich skladby jsou docela uzasny...
tak jsem zvědav co z toho vydoluju
to zas bude ještě ,že je zima a dlouhý večery 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nemám osobní zkušenost, prosurfuj internet na spolehlivost, poruchovost a vůbec celkové chování. M-audio věci jsou celkem prověřená tutovka, tohle CME taky nevypadá špatně, ale chce to sehnat co nejvíc referencí.
P.
P.
Chlapi, vím, že o zapojení Midi kláves přes USB je toho tady spousty, nedá mi to však a musím se zeptat na jednu věc. Dělal jsem malí pokus na mém Notebooku, i mini-notebooku, který není zase tak výkonný. Zajímala by mě následující věc, otevřel jsem si program s VST nástrojem, protože nemám zatím žádný midi klávesy, klikám myší na virtuální klaviaturu s přiřazeným konkrétním vsti. latenci mám kolem 45 ms. vím, je to dost, stáhl jsem si ASIO4ALL, u kterého je po instalu a nastavení základních nějakých 25, když ho nastavuji tým táhlem doleva, tak jde latence ještě dolů, stopl jsem to, i když bych ještě mohl pokračovat, na nějakých 7 ms. I při klikání myší na tu virtuální klávesnici cítím mnohem rychlejší práci, prostě kliknu a okamžitě i zvuk daného nástroje, a teď ta otázka, kdybych si pořídil midi klávesy a zapojil je přes to USB, mohl bych čekat tu samou latenci jako při pokusu s tou myší? Nebo se klávesy chovají trochu jinak, pač jak myš, tak klávesy jsou tak či tam přes USB, napadlo mě totiž, jestli by mě odpadla ta potřeba si pořizovat externí zvukovou kartu, asi by jsem jí časem stejně pořídil kvůli hře na kytaru, ale aspoň prozatím jestli bych se bez ní obešel, pokud budu zatím trsat jen na midi klávesy s vsti, když to funguje i myší s dobrou odezvou? Díky za odpověď
ano, muzes cekat tu samou latenci.
- Konipas
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
- Kontaktovat uživatele:
Zddravím, mám podobnej dotaz, jako kolegové nade mnou. Mám k dispozici dvoje klávesy. Yamahy asi za 9 tisíc a starý casio klávesy, který mi rodiče koupili snad před deseti lety v nějakym obchoďáku
A chtěl bych využít oboje na živý koncertování.
Podle toho, co píšete tady a v okolních konverzacích, není dobrej nápad hrát přes notebook a midi program kvůli latenci, nespolehlivosti atd. Mně jde ale o to, že 80% práce by odedřely ty Yamahy, který jsou ale pořád dost obyčejný klávesy, takže bych to chtěl zpestřit těma druhejma klávesama. A při skládání pomocí midi jsem narazil na kvanta fakt zajímavejch pluginů, který bych bejval moc rád využil naživo, takže hledám nějakej program, kterej je prvoúčelově stavěnej právě na live hraní, ne třeba Cubase, ve kterym skládám. Něco úplně jednoduchýho. Něco, kde budu mít jenom pár banků s těma pluginama, odehraju na to pár not, kterejma opepřím základ z těch Yamaha kláves.
Podle toho, co píšete tady a v okolních konverzacích, není dobrej nápad hrát přes notebook a midi program kvůli latenci, nespolehlivosti atd. Mně jde ale o to, že 80% práce by odedřely ty Yamahy, který jsou ale pořád dost obyčejný klávesy, takže bych to chtěl zpestřit těma druhejma klávesama. A při skládání pomocí midi jsem narazil na kvanta fakt zajímavejch pluginů, který bych bejval moc rád využil naživo, takže hledám nějakej program, kterej je prvoúčelově stavěnej právě na live hraní, ne třeba Cubase, ve kterym skládám. Něco úplně jednoduchýho. Něco, kde budu mít jenom pár banků s těma pluginama, odehraju na to pár not, kterejma opepřím základ z těch Yamaha kláves.