Box k 6W lampě VHT
Pravidla fóra
-
Lacodekany
Re: Box k 6W lampě VHT
No hraju normálně na čistý kanál (nechám nažhavit cca 5 minut), hraju taky asi tak 5 minut na čistym a dostanu chuť na zkrelený, tak to tam píchnu, otočim ultra úplně doprava, volume tři čtvrtě a hraje to hrozně potichu a čistě, když se fakt opřu do strun tak to zahraje zkresleně, ale po chvilce (1 sekunda - asi než zase ten signál z kytary trochu opadne) to zase hraje čistě. Když sem hrál tak půlhodinku na čistym a dal zase do ultra, tak to bylo o dost lepší, ale když sem hrál hodně potichu, tak to furt hrálo čistě, ale už to hrálo zkreslenym kanálem při menších úderech. A postupem času se to rozehrálo a bylo to v pohodě. Ze začátku ten zkreslenej taky tak divně chrchlal, jakoby se snažil tam hodit ten zkreslenej, ale nešlo mu to. Snad je to srozumitelný.
- Dan Rohanský
Něco podobného mi dělal konec s EL84, pořádný zvuk z toho lezl až tak po půl hodině žhavení nebo i hraní. Je dost možné, že lampa už nebyla v nejlepší kondici.
Ale jestli ti to chrchlá, tak to spíš bude problém ještě jinde.
Ale jestli ti to chrchlá, tak to spíš bude problém ještě jinde.
-
Lacodekany
No chchrlá to společne s tím, že z toho nejde vymáčknout ten zvuk, jakoby při nástupu a odstupu toho gainu. Jinak to kombo je total nový takže by lampy opotřebený být neměli.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak to zkus jít reklamovat ať ti daj jiný ..
-
Lacodekany
Tobě to nedělá? Jestli ne, tak to asi zreklamuju.
Dobrý večer, když se podíváte na poměrně velmi jednoduché schema VHT Classic 6W a máte alespoň minimální znalost elektroniky, zjistíte, že příčinou takového chování může být hned v konektoru J20/21, dále např. ztráta kapacity (např. vyschnutím) některého z katodových elektrolytických kondenzátorů (C6, C7, C9), špatně zapájený některý z katodových odporů (studený spoj s velkým a třeba měnícím se přechodovým odporem R13, R16 a R19) dále by stálo za to zkontrolovat všechny vazební prvky v cestě signálu zejména rezistory zda jsou funkční a dobře zapájené. Víc mě momentálně nenapadá
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já s tím problém nemám, mně se to chová tak jak by mělo a jak to od toho při daném nastavení očekávám.Lacodekany píše:Tobě to nedělá? Jestli ne, tak to asi zreklamuju.
-
Lacodekany
To mě taky, až na to polofungující zkreslení. Jak sem četl na tom jiném foru ten samý problém, tak sem si řikal, že to asi bude aparátem, ale pokud ti to nedělá, tak jdu reklamovat. Jinak sem s tím dost spokojenej, je fakt, že čověk si s tim musí fakt vyhrát aby z toho lezlo něco slušnýho 
-
Lacodekany
Tak sem reklamoval a vše ok. Aprát je super a na doma je, si myslím, hlasitost úplně v pohodě.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem předevčírem vyměnil lampy ( s těmi poradil Stanley za což děkuju) a zvuk se posunul o něco dál, zvláště ten čistý.
Edit: K tomu na doma, no tak dá se to použít asi i v paneláku, má to sice jakýsi regulátor výkonu, ale pokud je stažený na minimum na tu panelákovou hlasitost, tak je ten zkreslený zvuk prostě takový utlumený. Ale na čistý zvuk by se to v paneláku dalo určitě.
Edit: K tomu na doma, no tak dá se to použít asi i v paneláku, má to sice jakýsi regulátor výkonu, ale pokud je stažený na minimum na tu panelákovou hlasitost, tak je ten zkreslený zvuk prostě takový utlumený. Ale na čistý zvuk by se to v paneláku dalo určitě.