Nejlepší lampová komba na doma
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
osobne sem odehral par akci, ale jen jednou "nazvucenou", kdy byl stejne odposlech hned nazacatku rozbit besnicimi fanousky. hlasitost je velice podstatna..
a co se tyce tech lamp. dou pod rukou, takze se to neda osmelit. takze PM nebude tak pekny a rychly jak na trandaku. nevim jesi krabicky zkurvi lampovej charakter zvuku ale v sobotu s nama hral koren co mel 100w 30let starou lampovou hlavu jednokanal plus MT2 a zvuk naprosto trhal p***l. na doma mi staci 15ka beringer, mam ho uz strasne dlouho a nevadi mi to. aspon se vic tesim do zkusebny 
Ok,tak kdyz ti je zvuk ukradenej,tak si doma klidne hraj na trandak.Ten zvuk vsak srovnavat nemuzes a urcite to neni vyhazovani penez.Lampa je proste lampa.Lampy ti reaguji na uhoz strun do kytary,coz trandak tezko.A na tom je to hezkyvenca.k píše:nevim jak je to u jinejch tranzistorů, ale u toho mojeho taky roste s hlasitosti gain- to je snad u kazdyho , ne? Ja kdyz to dam na min, tak v tom to zkresleni skoro neni slyset a kdyz to vohulim, tak to ma uplne jinej zvuk. A ja psal, ze nema cenu 5-10 watu.Maples píše:co jsi řekl je jedna z nejlepších blbostí na tomhle foru...sory:D Vtip celolampovejch aparátů je chlape v tom, že hrajou při každý hlasitosti ("vytavenosti") elektronek úplně jinak! s hlasitostí roste gain, šťavnatost a dynamika. Původně, ve třídě A se dělalo maximálně 30W, hrálo to jak prase a hlavně dobře. Celolampy s malým výkonem hrajou při menší hlasitosti tak, jak mají, nejlepší volbou pro tutově vytavený lampový zvuk a neurvaný palici je 15W v lampách. Na malý 15W celolampy se dokonce nahrávaj desky, studia jsou vybavený hi-end celolampama s malým výkonem..jak jsi řikal - 50 - 100W je tak na koncertování, to nepopírám, ale nejlepší zvuk, kterej vůbec doma můžeš mít zaručí celolampa s malým výkonem.venca.k píše:podle me nemaj malý lampovy komba zadnou cenu. na koncerte s tim hrat stejne nebudete tak je to uplne na nic. radsi si koupit tranzistor s dvouma dvanactkama a bude to stat stejne a bude to hrat dvakrat vic nahlas a mohutnejc. Podle me maji cenu lampovy hlavy kolem 50- 100watu, ale rozhodne ne komba 5 - 10 watu.
Proste je podle me blbost vyhazovat takovy prachy za neco co nehraje ani poradne nahlas- je pravda, ze to ma dobrej zvuk, ale neznam nikoho, kdo ma doma lampovy kombo. Do nahravacich studii asi potreba je, ale rozhodne ne domu. Lampy jsou hlavne na podium, aby to hralo hodne moc nahlas. Na doma staci 20 watu tranzistor, toť muj nazor
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hrál jsi na něj ? Já o něm četl, že to není vůbec špatný ale ten 6" reprák je na nicnozaki píše:...No a co se tyce tech malejch kombicek na doma,tak si me absolutne ziskal ten fender.Az zaplatim vsechny dluhy,tak bych si na nej pak rad nasetril
Finančně velmi výhodné se mi zdá tohle
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm
Už vzhled napovídá o tom, že bude mít něco společného s tím malým epiphonem.
Co jsem hledal na internetu tak jsem zjistil, že to asi dělají v jedné továrně, protože jsem viděl fotku, na které byly vyndány plošňáky z obou komb a byly absolutně stejné. Dokonce měli stejné součástky. Jediná odlišnost byla v pár kabelech, na kterých je vyveden ten "equalizér". Ten samozřejmě hodnotím jako plus oproti valve junioru.
Jediné v čem se mohou lišit je repro. A proto kdybych měl box tak koupím rovnou verzi "hlava".
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5h.htm
Poštovné by mělo být 15€ ať se jedná o balení strun nebo 5 kytar, takže výsledná cena tak 3 tisíce za kombo a asi o 270 míň za hlavu. V porovnání s Valve juniorem za cca 4500 paráda.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Podle mě nejsou lampy od toho aby hrály nahlas, ale od toho aby hrály naprosto úžasně.... Hlasitě ti bude hráti i 200W tranzistor.venca.k píše:Lampy jsou hlavne na podium, aby to hralo hodne moc nahlas.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim, nejdříve sem se zastával hodně tranzistorů, ale po prázdninách přišla lampa český výroby Hocke.Jednoduchá konstrukce pouze čistý kanál takže jí krmim analogovou krabkou.A musim říct že lampa má mnohonásobně větší dynamiku a reaguje na styl hráče, takže je víc individuální.Je to krásnej pocit na ní hrát, když ti ty tóny jdou jakoby za rukouaivn86 píše:Podle mě nejsou lampy od toho aby hrály nahlas, ale od toho aby hrály naprosto úžasně.... Hlasitě ti bude hráti i 200W tranzistor.venca.k píše:Lampy jsou hlavne na podium, aby to hralo hodne moc nahlas.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- rychlyprstik
kdysi ... před 30rokama jsem začinal na lampovym magneťáku Sonet B3 s ruznyma kytarama tehdejši produkce Jolany (Alexandra, Star-X atd.). Magič mel 5W vyrobil jsem si k tomu bednu 40W s tehdá dostupnyma reprákama... byl to tenkrát na doma úžasnej zvuk ještě když jsem lampu nakopnul Bosterem tak to nemelo chybu....
)))
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
na kolik tě vyšla?Red Bull píše:Souhlasim, nejdříve sem se zastával hodně tranzistorů, ale po prázdninách přišla lampa český výroby Hocke.Jednoduchá konstrukce pouze čistý kanál takže jí krmim analogovou krabkou.A musim říct že lampa má mnohonásobně větší dynamiku a reaguje na styl hráče, takže je víc individuální.Je to krásnej pocit na ní hrát, když ti ty tóny jdou jakoby za rukouaivn86 píše:Podle mě nejsou lampy od toho aby hrály nahlas, ale od toho aby hrály naprosto úžasně.... Hlasitě ti bude hráti i 200W tranzistor.venca.k píše:Lampy jsou hlavne na podium, aby to hralo hodne moc nahlas.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
venca.k : promin kluku, ale ty tady na foru vyloženě perlíš a plácáš jednu blbost za druhou..nezlobte se na mě že to říkám ,ael ej to tak...třeba jak ses tenkrát pokoužel vysvětlti 4ohm vs 8ohm
Ale neber to nijak zle prosím.. 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Tohle kombo mne dost zajimalo tak jsem si nan nej u Thomanna zahral, nebylo by to spatny kdyby z nej ovsem nelezlo i nejaky neprijemny chrasteni! Mozna to byla chyba vystaveneho kusu ale PEAVEY Royal to delal taky. U dospelych aparatu to bylo ovsem v poradku.Smrťokvítek píše:Hrál jsi na něj ? Já o něm četl, že to není vůbec špatný ale ten 6" reprák je na nicnozaki píše:...No a co se tyce tech malejch kombicek na doma,tak si me absolutne ziskal ten fender.Az zaplatim vsechny dluhy,tak bych si na nej pak rad nasetrila za tu cenu.
.
Finančně velmi výhodné se mi zdá tohle
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm
Teda,celý se mě to číst nechce,ale co piše na začátku venca.k...no, hraju teprv rok,přemejšlim o ňáký tý lampičce domu, a jedný na hraní s kapelou...nedá se to absolutně srovnávat..na poslední zkoušce sem měl 2 aparáty...jeden 120W tranzistor se 4*12boxem od behringera (:/), jeden 40W fender kombíčko s jednim 12, možná 10" reprákem... Ten behringer byl vyhulenej na maximum, fender někde pod 2, a behringer nebyl slyšet..lampy rozpálený po 2hod.hraní, a prostě se to NEDÁ srovnávat, zvuk uplně jinde,citlivý je to,reaguje to na to co hraju(i co zkazim
), a kraválu že bicí byly tak akorát,a to byl aparát na necelý 2! Ten tranzistor,ať je to laney,fender,nedejbože behringer nebo marshall, to prostě nemá takovej živej zvuk..člověk z toho necejtí tu muziku, ta lampa prostě hjaje se mnou
Když chci pořádnej punkovej nářez,tak to tam solí,a pak to zklidnim do ňákýho línýho,chci takovej lehkej rockovej zvuk,ona mi ho dá...asi sem zamilovaný
Lampy sem v životě zkoušel 3...IMG, Fender a Marshall JCM2000...toho maršála bych asi nechtěl,je to lepší jak tranďák,ale prostě divnej zvuk,a čistej prostě zlej
Ale jinak je to radost na to hrát...člověka to vtáhne do hry...tak asi tak
Ale sem těžce OT,jenom mi to nedalo,když sem to tak čet
Jinak asi zajedu vyzkoušet ten ibanez val bee maličkej,až dám pár korun dohromady...na dvičení domu neci dávat 10 000,ale myslim že ten ibanez bebude zlej,i podle toho,co sem na začátku čet...tak to zejtra dočtu a budu se stydět
Ale sem těžce OT,jenom mi to nedalo,když sem to tak čet
Jinak asi zajedu vyzkoušet ten ibanez val bee maličkej,až dám pár korun dohromady...na dvičení domu neci dávat 10 000,ale myslim že ten ibanez bebude zlej,i podle toho,co sem na začátku čet...tak to zejtra dočtu a budu se stydět
ja uz mam ted na lampy jinej nazor, ale do lampy pod 15w bych nesel.
Ale ted nekdy si musim koupit hlavu a box, tak to vidim na kustoma oboji.
A na doma mam ten randall, myslel jsem si ze 30w tranzistor neudela bordel, kdyz se zacalo klepatr sklo a rozeznivat steny, tak jsem si to rozmyslel. Mozna jednou lampu koupim, ale az budou prachy(hodne prachu). A nekde jsem tam zahlid ze 12" ve fendru hralo vic nahlas nez 4x12" behringer, to klidne verim, do behringera bych nikdy nesel.
Ale ted nekdy si musim koupit hlavu a box, tak to vidim na kustoma oboji.
A na doma mam ten randall, myslel jsem si ze 30w tranzistor neudela bordel, kdyz se zacalo klepatr sklo a rozeznivat steny, tak jsem si to rozmyslel. Mozna jednou lampu koupim, ale az budou prachy(hodne prachu). A nekde jsem tam zahlid ze 12" ve fendru hralo vic nahlas nez 4x12" behringer, to klidne verim, do behringera bych nikdy nesel.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
ja bych si asi pockal na ten crate V5 z ciny, co se ma objevit PRY ted v prosince. stoji myslim 5t. a je to 5w trida A. na cisty by to mohlo byt v poho a kdyz se pred to strci nejaka krabka tak by s tim uz slo neco vymyslet... repro je tam myslim 8 nerozdil od 6,5 u fender a ma to i TONE potak.
a nebo jit do V18 s jednim 1x12' reprem... ma uz normal korekce a dokonce reverb a je za 9000... na tom kombu nejde velkice co zkazit, kdyz se tam da nejaky lepsi reprak a nebude se to nejak prehanet s pozadavky na ten reverb, tak by to mohlo byt super nejen na doma, ale i do zkusebny.
a nebo jit do V18 s jednim 1x12' reprem... ma uz normal korekce a dokonce reverb a je za 9000... na tom kombu nejde velkice co zkazit, kdyz se tam da nejaky lepsi reprak a nebude se to nejak prehanet s pozadavky na ten reverb, tak by to mohlo byt super nejen na doma, ale i do zkusebny.
mam pocit, ze nema cenu kupovat kombicka s malymi repracky ala 6,5''nebo 8''..cilem osazovani vyrobcu je asi snizit naklady, ale i prizpusobit tyhle kolekce "na doma", aby byly skutecne pouzitelny na doma, protoze on ten mensi repracek oproti 12'' subjektivne snizi i vyslednou hlasitost, nicmene to vse ale na ukor zvuku..beztak za par hodin hrani usoudite, ze vas minizesicek potrebuje trosku vetsi repro nez jsou standardne dodavana v kombickach a pripojite poradnou bedynku s min. 2x12..to uz pak takova 5W class A minilampa slusne ozvuci i klubik;)
qwer:Koukam koukam, AC15 v tvym equipu..znas Refused??
ee neznam, seznam mejonas1 píše:mam pocit, ze nema cenu kupovat kombicka s malymi repracky ala 6,5''nebo 8''..cilem osazovani vyrobcu je asi snizit naklady, ale i prizpusobit tyhle kolekce "na doma", aby byly skutecne pouzitelny na doma, protoze on ten mensi repracek oproti 12'' subjektivne snizi i vyslednou hlasitost, nicmene to vse ale na ukor zvuku..beztak za par hodin hrani usoudite, ze vas minizesicek potrebuje trosku vetsi repro nez jsou standardne dodavana v kombickach a pripojite poradnou bedynku s min. 2x12..to uz pak takova 5W class A minilampa slusne ozvuci i klubik;)
qwer:
http://www.myspace.com/refused
rad bych se te dotazal, jestli si muzes poslechnout napr. New Noise a prohlasit, jestli tam slysis zvuk svyho Voxika??;)
Na netu kolujou ruzny rozumy a vylevy, ze pry album The Shape of Punk to Come bylo toceno na Vox AC a Peavey 5150..zajimal by me nazor dalsiho majitele:)
DIK!
rad bych se te dotazal, jestli si muzes poslechnout napr. New Noise a prohlasit, jestli tam slysis zvuk svyho Voxika??;)
Na netu kolujou ruzny rozumy a vylevy, ze pry album The Shape of Punk to Come bylo toceno na Vox AC a Peavey 5150..zajimal by me nazor dalsiho majitele:)
DIK!
no zvuk ac15 ani ac30 tam nikde neslysim.. jeslti nemysleli tu novou voxovu higain nadheru... ta by takove zvuky mozna zvladlajonas1 píše:qwer:
DIK!