Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Kolpasé

Re: Snímače - výška

Příspěvek od Kolpasé »

Chci se zeptat, kamarád si nechal osadit jazzovku floating snímačem a basový "Éčko" mu hraje hlasitěji, než ostatní struny. Vim, že na klasickejch humbuckerech se právě ta výška dá nastavit, ale on má ten snímač "přilepenej" k pickguardu... Nevíte co s tim? Díky za radu :)
Epiphone Les Paul Standard
Epiphone Blackstone (rok výroby 1941)
Fender Frontman 212R
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud nelze hýbat se snímačem nebo jeho pólovými nástavci, lze leda upravit ekvalizaci, hýbnout s dohmatem nebo zkusit jiné struny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
krysta

Příspěvek od krysta »

Dobrý den.
Mám problém-koupil jsem starou kytaru Kramer a na jedné straně toho žlábku na snímač chybí šroubek na seřízení výšky snímače a teď mi to jednu stranu nesnímá.Nevíte kde bych ho mohl koupit?
Předem děkuji za odpověď.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Když budeš hledat šroubky na netu, tak třeba tady - http://shop.sollerguitars.com/index.php ... specialne/
Když budeš hledat vlákno o šroubcích tady na fóru, tak třeba tady (tam se můžeš klidně a bez ostychu ptát) -
:arrow: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/h ... De#p409592
:arrow: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... De#p354283
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Mno co vim, tak šroubky na zvih snímače nejsou sranda, bejvaj metrický a taky bejvaj coulový, oboje taky mívaj normální, ale i jemný stoupání. Ani jeden z uvedenejch nejde zaměnit za jinej. Jde to změřit, ale to bych ti popsal zbytek stránky, abys pochopil co a jak změřit. A když nevíš jakej rozměr přesně objednat, tak nic objednat nemůžeš. Linky na eshop se šroubkama ti nepomůžou :wink:

Vymontuj si ten šroubek co ti zbyl, běž s nim do nejbližšího krámu se spojovacim materiálem, a on ti prodavač vybere ten správnej, bude stát asi 50 haléřů.
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Štábní Generál píše: Jde to změřit,
Tak to jsem předpokládal že má změřeno a jen neví, kde ho sehnat.
Ve škole mě učili, že mám odpovídat na položenou otázku :)
krysta píše:Nevíte kde bych ho mohl koupit?
Proto ten link na eshop.
Navíc ty odkazy na "šroubková témata" jsem dával z důvodu, aby si o tom něco přečetl a třeba se ptal na místech k tomu přesně určených.
Štábní Generál

U člověka kterej se ptá na to, kde koupit šroubek předpokládam technický vzdělání na bodu mrazu. Takovej si změří prdlajs. Ohledně závitů, mechanici na učňáku s nima stráví měsíc v lavici, je to opravdu obšírný téma a když se s nima pak setkaj v praxi, stejně 90% z nich něco zmrví. V těch tématech neni o závitech nic, jenom že tam jeden maník zničil hlavičku a ani neví proč, takovýhle mě posílaj vždycky do kolen :lol:
Bůh ví, co by si z těch témat Krysta vzal.

Věř mi, já na tebe neůtočil, sorry jestli to tak vyznělo, je mi jasný že ses snažil pomoct, jen sem ho přesně nasměroval, aby netápal.
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Štábní Generál píše:Věř mi, já na tebe neůtočil, sorry jestli to tak vyznělo, je mi jasný že ses snažil pomoct, jen sem ho přesně nasměroval, aby netápal.
Vše je OK - další přes SZ.
Štábní Generál píše:Vymontuj si ten šroubek co ti zbyl,
Obávám se dalších otázek :mrgreen:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Štábní Generál píše: Vymontuj si ten šroubek co ti zbyl, běž s nim do nejbližšího krámu se spojovacim materiálem, a on ti prodavač vybere ten správnej, bude stát asi 50 haléřů.
Checht, chtěl bych v týhle "republice" potkat běžnej krám se spojovacím materiálem, kde sežene šroub na seřízení výšky snímače např. DiMarzio (USA) s vhodným závitem, délkou, hlavičkou a barvou a ještě za 50 haléřů. To je trochu naivní představa a až takový krámek objevíš, tak mi dej prosímtě vědět. :wink:
P.S. za předpokladu, že to není kytara bez rámečků, kde jsou obyčejný vruty s malým průměrem.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Štábní Generál

DiMarzio? Takže ten samej co SD, Schaller, Gibson,a některý EMG.

Philips hlavička, délka 1-1/4", závit UNF 3-48, evropskej profil zubu ISO 68.

Největší p***l na tom je, že podle toho stejně objednáš kulový, v katalogách kašlou na normy a nahradily je obchodnim značenim, a to je španělská vesnice. Každý normální město nad 10 000 obyvatel má alespoň jeden krámek se šroubama, a maj i imperiální míry. Proto je nejjednodušší ten šroubek vzít, a srovnat s druhym na průsvit. Nebo si kvůli objednání z e-shopu domluvit tejdení kurs čtení katalogů, to jsou ty jejich ISA, za ČSN bylo všechno stručný, srozumitelný, a když si nevěděl tak ses koukl do strojnickejch tabulek.
Jo a máš pravdu, 50 haléřů stáli naposled za Paroubka, dneska je prodávaj po koruně, vydřiduši :lol:
Obrázek
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Generále, neštvi mě. Napiš odkaz, kde je po koruně kupuješ. Objednal jsem 2,6mm od Sollera, stejně do ničeho nepasujou. Ve městě nad 300 000 obyvatel mají co já vím kulový.
Štábní Generál

Vezmu šroubek, pokud je teda exotickej a jdu s ním do Pematexu (http://www.pematex.cz/kontakty.htm), mam ho slabej kilometr od baráku. Nic neobjednávam přes eshop, bo si nikdy nejsem jistej, že mi přijde co potřebuju. Nikdy se nestalo, že bych odešel s nepořízenou. V laku teda moc sortimentu nemaj, ale mě se stejně víc líbí nerez.
kmensik píše: Ve městě nad 300 000 obyvatel mají co já vím kulový.
To bych se moc moc moc divil. Nevěřim :lol:
Obrázek
Pikus

Re: Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun

Příspěvek od Pikus »

Když jsem tohle řešil, vzal jsem si snímač, došel do nejbližšího železářství, zkusili jsme pár šroubků a bylo to ;). Cena za 4 šroubky 2Kč. Jediný, s čím jsem mě problém sehnat byly matičky s jemným závitem na elektrikářský blbosti, jako jsou některý potenciometry, mini přepínače apod.

Edit: A jsem z města s cca 100 000 obyvateli ;)
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím páni. Chcem sa spýtať skúsených, či má nejaký negatívny vplyv, ak sú snímače príliš nízko? Mám totiž na gitare dosť silné snímače a na čistom zvuku sa mi zdá stále ten signál silný, už som asi 5mm pod strunami. Môžem ísť ešte nižšie, alebo je lepšie riešenie výmena snímačov za slabšie? Ide o stratocaster od Sivčaka a single Bare Knuckle Trilogy Suite.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kromě snížení síly signálu by to mohlo mít za následek prodloužení sustainu (struna nebude tolik bržděna magnetickým polem).
torst

Příspěvek od torst »

to ti závidím, že singly hrajou moc nahlas. Ale jestli ano, je to spíš výhoda. Klidně je utop do panelu. Říká se, že čím dále od strum, tím lepší zvuk. Takže jseš ten lepší případ.
Spíš to teď řešim na svých LP/SG, kde na jedné kytaře jsou snímače silné , prostě kytara hraje hlasitěji a na druhé slabší, tišší. To pak musím dohnět v gainech na krabičce a zesíku. Ale vada to není. Prostě různě silné snímače.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Podľa info na nete majú tie single 12,5 kOhm, čo je asi na single dosť veľa, nie?
torst

Příspěvek od torst »

nenašel jsem lepší téma, nadhodim zde :
Mám na kytarách různé snímače, převážně HB. Když pominu (zanedbatelné) frekvenční rozdíly, zůstanou celkem výrazné rozdíly hlasitostní. (i když změřim impedanci - vyšší odpor nerovná se hlasitější zvuk !). Ale to je jedno. U mě funguje psychologie - hlasitější = lepší zvuk (samozřejmě blbost). A naopak vintagisti preferujou slabé snímače a ještě daleko od strun - zvýrazní se zvuk dřeva.
Tak jsem té komparaci pomoh - připojil jsem omšelý volume pedál, kterým jsem redukoval ty hlasitější kusy. Samozřejmě se tím nástroje nenivelizovali - drátěnka zůstala drátěnkou, countryovka countryovkou, LPčko LPčkem a td. Problém by byl s Gainama na zesíku, tam by se střídání takových nástrojů výrazně projevilo.
Jak jste na tom s hlasitostí? Je lepší mít všechny snímače na stejné úrovni?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

torst píše: 7.06.2018 21:41 (i když změřim impedanci - vyšší odpor nerovná se hlasitější zvuk !).
Jak prosím měříš impedanci? Jestli měříš impedanci, tak odporem myslíš modul?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Asi spis pujde o odpor a ne impedanci
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“