A ještě jeden dotaz když na tý kytaře řípadně vyměnim struny zlepší to zvuk o hodně ? bo ty struny mi tam něják na tý kytaře neseděly
Elektroakustická kytara Epiphone AJ100CE
Pravidla fóra
-
johnnylipa
Elektroakustická kytara Epiphone AJ100CE
Čau lidi, dneska sem si byl ozkoušet pár kytar do prodejny kytary.cz v Praze . Strávil sem tam asi 2 hodiny a jediný co sem asi zjistil že mi vyhovuje přesně tenhlůe tvar kytary http://kytary.cz/epiphone-aj-100ce-na/HN075627/ tahle kytara mě hodně zaujala i zvvukem ale prostě ještě to nebylo furt to co byh chtěl. Ovšem ikdyž sem tam na ní hrál vubec sem si nevšim že je to elektroakustika myslíte že to něják vadí ? a jakej podíl má +/- tahle elektronika v týhle kytaře? jestli není lepší ssi koupit za tuhle cenu jinou
jnak sem koukal že tyhle kytary s tim vyříznutím se dělaj všechny snad jenom elektroakustický
A ještě jeden dotaz když na tý kytaře řípadně vyměnim struny zlepší to zvuk o hodně ? bo ty struny mi tam něják na tý kytaře neseděly
Re: Elektroakustická kytara
Čemu by to mělo vadit? Pokud ji chceš jen na akustické hraní, přítomnost elektroniky nevadí (akorát že zvyšuje cenu...)johnnylipa píše:Ovšem ikdyž sem tam na ní hrál vubec sem si nevšim že je to elektroakustika myslíte že to něják vadí ?
Podíl na čem??? Na kvalitě? Na ceně? Na vzhledu?johnnylipa píše:a jakej podíl má +/- tahle elektronika v týhle kytaře? jestli není lepší ssi koupit za tuhle cenu jinou![]()
Ano, cutaway bývá většinou (ale nejen) u elektroakustických verzí daného modelu... O vlivu cutaway je tu také dost diskuzí a i docela zábavnýchjohnnylipa píše: jnak sem koukal že tyhle kytary s tim vyříznutím se dělaj všechny snad jenom elektroakustický
Pokud tam jsou nějaké staré zrezivělé, zčernalé atd. struny, tak zvuk po osazení novými strunami se samozřejmě dost zlepší (ladění, sustain,...). Ale každé struny jsou limitovány vlastnostmi kytary - jinak řečeno, i se sebelepšími strunami ta kytara bude hrát jen tak, jaký zvuk je schopna produkovat ona sama... S nějakým "tuningem" kytary použitím strun konkrétní značky či modelu nepočítej...johnnylipa píše:A ještě jeden dotaz když na tý kytaře řípadně vyměnim struny zlepší to zvuk o hodně ? bo ty struny mi tam něják na tý kytaře neseděly
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
johnnylipa
Ok díky za odpovědi. A myslel jsem cca jaký podíl na ceně má ta elektronika v celkévě ceně té kytary, nemám vubec tušení kolik ta elektronika v kytaře stojí.
Oproti dokupovane elektronice je ta cena samozrejme nizsi, ale tomu odpovida (az na vyjimky) nizsi kvalita... Bavime-li se tedy o kategorii kytar do +/- 3-4 tis.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Re: Elektroakustická kytara Epiphone AJ100CE
Jestli můžu poradit, jsem cca týden starým vlastníkem nové Epiphone AJ220 sce http://www.music-city.cz/epiphone-aj-22 ... -4806.html což je v podstatě to samý co AJ100 s rozdílem, že přední deska je vyrobená z masivu z výběrového dřeva Sitka, kdyžto u AJ100 je to překližka. Doporučuji si tu tisícovku připlatit a vem 220sce (seženeš jí levnějš, myslím že v muzikeru měli černou za 3800 ve výprodeji), ten zvuk za ty prachy je skvělej. Koupil jsem Elixirky struny což tomu taky přidalo...jestli začínáš tak budeš spokojenej určitě a myslím že i pokročilejší hráči by koukali, co se dá do 5 tisíc pořídit, druhá věc je že to má perfektní Shadow snímače nanoflex, což asi zatim nevyužiješ. Přeju ten správný výběr 
-
johnnylipa
Re: Elektroakustická kytara Epiphone AJ100CE
Uplný začátečník nejsem už, hrál sem rok na španělku a ted rok na elektriku jenže sem na škole na intru takže na elektriku není čas tak sem si chtěl koupit nějáký kvalitnější dřevo. To že to je Elektroakustika mi je celkem šumák protože to asi nevyužiju ale ten tvar mi strašně sedí ...ale jinak díky za radu kouknu se po ní něke kde by byla levnějš