Výběr Hi-Hat do 3000

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Wolus

Výběr Hi-Hat do 3000

Příspěvek od Wolus »

Zdravíčko. Hi-Hat, kterou jsem dostal ke svým staggům stojí opravdu za houby. Tak bych se chtěl zeptat zda nemáte nějaké zkušenosti s nějakými levnějšími Hi-hatkami a jaké stajany by jste k tomu doporučili?
Díky moc
Pedro12
Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr Hi-Hat

Příspěvek od Pedro12 »

No já mám prozatím hajtku Meinl FX9. Není to žádnej zázrak, ale oproti těm mapexům (půlku hajtky od mapexu teď díky zvuku mám jako chinu :D) je to změna k lepšímu. Líbí se mi jejich zvuk při úderech hlavičkou, ale jakmile je pootevřená, tak ten zvuk taky není žadnej zázrak. Já bych bejt tebou šel do nějakých Meinlů nebo Paiste. Ty mají podle mě fajn kvalitu i v nižších řadách. Hlavně nekupuj žádné Headlinery. Na tvém místě bych vyzkoušel tyto http://kytary.cz/meinl-mcs14mh-mcs-medi ... /HN117742/ a tyto http://kytary.cz/paiste-pa-0154014-201- ... /HN073337/. Pak už záleží jenom na tvém zvukovém vkusu.
You only get better by playing. – Buddy Rich
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Důležité je, kolik máš na to peněz?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Jakékoliv plechy, které dostaneš s levnou novou soupravou společně, stojí za houby...... jak píše kolega, srovnej si, kolik si ochoten investovat a pak se můžeš vrhnout na vybírání. Počítám ale že 2-3 tisíce bys měl tak nějak počítat, i když sáhneš do věcí z druhé ruky.
Co se týče stojanů, tak je velmi správné, že si uvědomuješ důležitost.... něco masivního a asi z bazaru by to rozhodně vylepšilo! Konkrétné věc ale záleží na nabídce a na tvých finančních možnostech. každopádně by to chtělo sledovat: jak bytelný stojan je, také jestli lze nastavit sklon pedálu stojanu, poud si dvojšlapkář, pak je fajn hledat model s otočnými nohami, atd.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
karku

Příspěvek od karku »

Meinl MCS môžem doporučit ma to dobrý zvuk a hlavne dlhu životnosť.
Wolus

Příspěvek od Wolus »

Hm...říkal sem si, že bych se rád vešel do těch 3 no...
Koukal jsem třeba http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/ ... -59833.php a k tomu třeba http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/ ... 07-578.php ?

Po bazarech se mi opravdu nechce dívat, protože s nimi mám opravdu špatné zkušenosti. Když jsem vybíral své bicí tak sem půl roku procházel bazary a kdykoli sem něco našel tak se prodávající asi báli neznámého čísla nebo co....
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Wolus píše:Hm...říkal sem si, že bych se rád vešel do těch 3 no.......

Aha, ty myslíš do 3 tisíc včetně stojanu!!!! A to celé nové :shock:
Chápu že nikdo z nás si peníze netiskneme a ekonomika vítězí, ale to co si dal jako odkaz jistě v rámci své ceny bude mít i svoji kvalitu, nicméně to nečekej zázraky. Ten stojan třebas je slušný, nicméně doporučuji u Gibraltaru alespoň šestkovou řadu HW a vejš, aby to byl opravdu "pan" stojan!!

Co se týče plechů pak bych raději přišetřila a koukala po něčem lepším....... kdybych si mohla ohřát vlastní polívčičku, zaměřila bych se na nabídku Anatolianů....kvalita za solidní cenu a široký výběr! nicméně je to o vkusu každého....... kvalitní hajtka se vyplatí vždy a každému a přecejen i kvalita má svoji cenu. Pár jsem jich už vlastnila a otloukala a můu zodpovědně říct, že někde kolem trojky tisíc je už cena kde se dá pořídit slušnější nová hajtka. :wink:

Neunáhluj se a přemýšlej kam investovat. nejsme tak bohatí, abychom kupovali laciné věci!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
karku

Re: Výběr Hi-Hat do 3000

Příspěvek od karku »

MEINL HCS je mosadzny činel,to by si hned roztrepal
Ako hovori Monda do Hihatky sa oplati zainvestovať,radšej trochu prišetri
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

No on "pan stojan" bude vypadat vedle staggů jako pan generál vedle chromejch vojáků, nicméně proti tvýmu výběru se zas tak moc namítat nedá, ale ty plechy? :roll:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Sám jsem si tohle prošel a naprosto Tě chápu a to jsem měl asi nejlíp znějící mosaznou HH Paiste 302.
Ale když se podíváš na video jako: http://www.youtube.com/watch?v=7LIV1OwEPRo
A po tom si ho pustíš podruhý, pochopíš že mosaz je jak tuším Monika jinde psala atrapa hudebního nástroje.
Když budeš mit štěstí a trochu trpělivosti, na bazaru seženeš Sabian B8/Paiste PST5 HH za stejný peníze a bude to znít sakra jinak.
Vim že to je debilní rada jako všechy ostatní který Ti doporučujou 2002ky nebo AAXa, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že když jsem hrál na mosaz, tak mi HH nevadila, ride jsem snesl a crash jsem se pokoušel přelomit, protože se to nedalo poslouchat. A nikdo z nás není tak mladej aby si mohl byť jen na zkouškách ošoupávat uši mosazí. 8)
P:S: Šáhnul jsem si na bicí po 15ti letech a bubeník ze mě nikdy nebude, ale jsem rád, že u mě nastala doba bronzová
Pedro12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro12 »

Mosaz....ach ty nepěkné vzpomínky na zvuk, který se tvářil že vychází z "činelu". No podle mě to byl nějakej narovnanej kus mosaznýho plechu z okapu... :D Ne, teď vážně. Mosazný činely jsem dostal k nový soupravě Mapex Horizon. Klasicky hajtku, ride a crash. Hajtka mi kupodivu nezněla tak špatně, ale za pár měsíců byla tak zohejbaná, že sem si prostě musel koupit novou (opět opakuju že mi kus té hajtky slouží jako malá china). Každopádně levný činely typu Tama, Mapex a levnou mosaz obecně nebrat.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Hele Wolus...
Všichni tady mají pravdu a radí ti dobře. Prostě nepočítej s tím že za 3K seženeš NOVOU komplet hajtku. Ale k čemu zoufat? Bazaru se neboj. Já s ním mám naopak jen ty nejlepší zkušenosti. Člověk se musí přenést přes tu míru rizika.. Ale dá se tomu taky velmi pomoct, aby to riziko bylo minimální. Buď trpělivý, vyčkej na tu správnou "trefu". Preferuj osobní převzetí, prohlídku, vyzkoušení... Investice do benzínu, nebo lístku na vlak se může vyplatit. Víš kolik je lidí, kteří prodávají téměř nové kousky jenom pro to, že je nová "zábava" prostě nechytila? Víš kolik je rodičů, kteří svým rozmazleným dítkám koupí vše, na co si ukážou? A pak to prodají, protože se ukáže, že na to synek nemá?
Na bazaru se dají pořídit dobré kousky. Hajtku za litr a plechy za dva seženeš. Jdi do toho :) .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Pedro12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro12 »

Taky nemám s bazarem špatné zkušenosti. Kupoval sem a prodával sice jen na hudebnibazar.cz, ale pořídil sem si použitý ride MCS za 900,- a prodal jsem tam svůj Tom od Mapexu. Veškerá komunikace na obou stranách byla bez problémů. Není taky od věci se sem tam kouknout na aukro, ale tam už by se mi taky nechtělo moc nakupovat.
Wolus

Příspěvek od Wolus »

Já vím, že se mi všichni snažíte poradit dobře, že ze mě nechcete jenom udělat blba :) Nicméně, prostě peníze momentálně nejsou a brzo mě čeká vysoká škola takže předpokládám, že ani nebude moc čas tak jsem si chtěl jenom koupit něco levného do té doby než nastoupím. Ale jak to vidím vydržím to ještě s tím co mám, kdyžtak budu koukat na bazary a po vysoké až budou třeba peníze se k tomu vrátím naplno.

Tak díky moc za názory
Mějte se
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:........ Bazaru se neboj. Já s ním mám naopak jen ty nejlepší zkušenosti. Člověk se musí přenést přes tu míru rizika.. .......Víš kolik je lidí, kteří prodávají téměř nové kousky jenom pro to, že je nová "zábava" prostě nechytila? Víš kolik je rodičů, kteří svým rozmazleným dítkám koupí vše, na co si ukážou? A pak to prodají, protože se ukáže, že na to synek nemá?.......

Přesně tak, já takhle koupila od movitého otce malého kluka, který už nechtěl být bubeníkem, limitovanou edici snare MAPEX Black Panther v provedení Zebrawood, a v podstatě za míň než za polovic a skoro nový!!
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Wolus píše:Já vím, že se mi všichni snažíte poradit dobře, že ze mě nechcete jenom udělat blba :) Nicméně, prostě peníze momentálně nejsou a brzo mě čeká vysoká škola takže předpokládám, že ani nebude moc čas tak jsem si chtěl jenom koupit něco levného do té doby než nastoupím. Ale jak to vidím vydržím to ještě s tím co mám, kdyžtak budu koukat na bazary a po vysoké až budou třeba peníze se k tomu vrátím naplno.

Tak díky moc za názory
Mějte se
Hmm... tak právě z tohoto důvodu bych šel určitě do bazaru. Tam se opravdu nechá natrefit na slušný kousek a pokud ho nezničníš můžeš ho za x let prodat za skoro podobnou cenu.
Jarin

Příspěvek od Jarin »

Já bych na tvým místě tohle moc neřešil,pokud nebudeš stabilně hrát na pódiích,tzn.koncerty,zábavy atd..Nevím jak jsi na tom herně-začátečník,nebo už vyhrátej nhráč.Pokud jsi začátečník,tak si nech to co máš a vymakej se na tom.Pokud už hraješ,tak pak je to o penězích a hlavně a to především,jak ti ta hi-hat hraje.Takže vybírej hlavně podle sluchu-ne všechny drahé věci hrají suprově.Ze zkušeností ti řeknu,že se mě třeba líbí zvuk hi-hat od Amati,když jsem slyšel nahrávku tak jsem si myslel,že je to nějaká vyšší řada.Krásně to hrálo a to byla nahrávka z obyčejné zábavy,nahráty jen přes mix pult.Dalšího známího jsem vidě a slyšel hrát na obyčejné Amátky a znělo to hodně,hodně dobře,protože byl vyhrátej a něco už uměl.Takže je to spíš v 80-90% v tobě.Tzn,ruky,nohy a hlava.Všechno hraní se odvíjí od tebe.Když nebudeš umět hrát,tak ti nepomůže sebe lepší vybavení.Takže je to zase o cvičení a dřině ve zkušebně.Hodně štěstí v muzice.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jarin píše:....... je to spíš v 80-90% v tobě.Tzn,ruky,nohy a hlava.Všechno hraní se odvíjí od tebe.Když nebudeš umět hrát,tak ti nepomůže sebe lepší vybavení.Takže je to zase o cvičení a dřině ve zkušebně.Hodně štěstí v muzice.
Ano, to jestli ti to hraje nebo ne je především v umu hráče. A ANO, sebehoršímu hráči kvalitní nástroj nepomůže .... ovšem naopak, kvalitní nástroj posune kvalitní výkon zvukově hodně nahoru. Ono to není samoúčelné, hledat kvalitní kousky.....

A je tu taky takový mýtus, že začátečníkovi stačí cokoliv aby se na tom naučil. Podle mě chyba.... nekvalitní (zvukově i mechanicky) nástroj začátečníka, který ještě neumí nic nemotivuje k té dřině s cvičením a ani nějaké pokroky často nejsou poznat. Mám pocit že to často spíše odradí!
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

A je tu taky takový mýtus, že začátečníkovi stačí cokoliv aby se na tom naučil. Podle mě chyba.... nekvalitní (zvukově i mechanicky) nástroj začátečníka, který ještě neumí nic nemotivuje k té dřině s cvičením a ani nějaké pokroky často nejsou poznat. Mám pocit že to často spíše odradí![/quote]

Naprostý souhlas!

Jinak, ohledně té hajtky, co třeba něco takového?
http://www.drumcenter.cz/eshop/anatolia ... 70006.html
výborný zvuk, dobrá cena... co ty na to?
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Lishaack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lishaack »

DJmanasek píše:A je tu taky takový mýtus, že začátečníkovi stačí cokoliv aby se na tom naučil. Podle mě chyba.... nekvalitní (zvukově i mechanicky) nástroj začátečníka, který ještě neumí nic nemotivuje k té dřině s cvičením a ani nějaké pokroky často nejsou poznat. Mám pocit že to často spíše odradí!
No nevím. Já začínal na 1/2 akustiku po mamce a hrál sem na ní půl roku, než sem si řekl, že má smysl koupit si něco lepšího. Neberu ani jeden názor jako dogma které platí. Protože mně to takhle vyhovovalo. Jak se zlepšovala moje hra, zlepšovala se i výbava. Podle mě logický postup.
Protože podle Tvojí teorie, by začátečník měl dostat Gibsona Les Paul Custom (například) aby byl dostatečně motivovaný. Podle mě motivace nesmí vycházet z materiálního hlediska, ale z člověka.
Já si prostě myslím, že obě dvě teorie fungují a nemá smysl se bavit o tom, která je lepší, protože každému sedne něco jiného.. :)
Yamaha FG700MS --- Dowina D555
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20

"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Lishaack píše:
DJmanasek píše:A je tu taky takový mýtus, že začátečníkovi stačí cokoliv aby se na tom naučil. Podle mě chyba.... nekvalitní (zvukově i mechanicky) nástroj začátečníka, který ještě neumí nic nemotivuje k té dřině s cvičením a ani nějaké pokroky často nejsou poznat. Mám pocit že to často spíše odradí!
Protože podle Tvojí teorie, by začátečník měl dostat Gibsona Les Paul Custom (například) aby byl dostatečně motivovaný. Podle mě motivace nesmí vycházet z materiálního hlediska, ale z člověka.
Není potřeba mít Gibson, ale zas na druhou stranu, když si člověk jako první kytaru koupí něco, co neladí ve vyšších polohách, tak se dá těžko čekat, že se naučí např. pořádně a přesně bendovat.

Za mě klidně koupit pro začátek levnější činely, které nejsou úplně dospělé, ale musí platit, že to není šmejd.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“