Jak jste zacinali hrat na el. kytaru??

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
flushedawayone

Re: Jak jste zacinali hrat na el. kytaru??

Příspěvek od flushedawayone »

Tak co? Neni proč je umět když v metalu to skoro neexistuje.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Jsem zvědavej jak ti dlouho vydrží že budeš chtít hrát jenom metal kde se prakticky nevyskytujou. :)
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

flushedawayone píše:Tak co? Neni proč je umět když v metalu to skoro neexistuje.
To není pravda. V mainstreamovém metalu je jen nepoužiješ tak často v doprovodech.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Tak baré akordy snad umíte ne?
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Použitelných barréček je omezený množství. Občas to prostě nestačí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Fořt

Příspěvek od Fořt »

To Bummer: To je škoda, že tě Megadeth nedonutili pídit se po dalších akordech. Třeba v takovém Hangar 18, hned v intru, si s power chordy nevystačíš ... :twisted:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To ne že bych je nezahrál, spíš je neumím pojmenovat a třeba nevím, který chvat kdy použít. Ale zrovna v Hangar 18 to nepotřebuju, tam nic složitýho není a není to problém odposlechnout. ;)

flushedawayone

Naštěstí mainstreamový metal mě nezajíma ale baréčka nejsou problém.Myslel jsem to takj, že neumim to co nepotřebuju umět.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co je mainstreamový a nemainstreamový metal? Vsadím se, že v obou kategoriích najdeš kapely, kde se akordy využívají. Jedno, jestli mluvíme o Metallice, Animals as Leaders nebo Between the Buried and Me.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já si myslím, že je dobré umět/znát i věci, které člověk nevyužívá - kvůli rozhledu.
Amid

Příspěvek od Amid »

Bez ohledu na typ metalu ja dogma říkat, že obyčejné akordy se v tomhle žánru skoro nehrají...
Michal 666

Příspěvek od Michal 666 »

Jde o to, že na elektriku je spousta speciálních technik. Můžeš cvičit sám, ale podle mě je dobré mít někoho, s kým to mohu zkonzultovat. Já hrál 7 let na klasiku, teď jsem přešel na elektriku a kromě zvládnutí některých speciálních technik s trsátkem problémy nemám.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Vždycky je asi otázka jak člověk chce mít bohatej projev. Jak jsem se začal víc zajímat o progressive kapely jako jsou třeba Animals as Leaders, Periphery, atd. tak jsem se hodně začal zajímat i o akordy se zajímavym zabarvenim (jde vždycky o ty nadstavby normálních septakordů myslim jako jsou ty různý 9,add9,11 atd.) a určitě se tak dá vytvořit daleko zajímavější skladba než jen s obyčejnejma power akordama
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
bigmal

Příspěvek od bigmal »

Není to tak složitý s těma baré. Základní hmaty durových akordů jsou tři a ty jenom posouváš po hmatníku za pomoci ukazováčku. Je to Edur, Adur, Cdur. Posunutím už se samozřejmě jmenují podle toho, v které poloze je zahraješ. Za měsíc se to naučí každej, kdo chce.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

AntaresX9 píše: (jde vždycky o ty nadstavby normálních septakordů myslim jako jsou ty různý 9,add9,11 atd.) r akordama
Add 9 asi nemyslíš (to je doplněk základního duru, mollu... většina balad používá tyto akordy, většina popových songů taky), myslíš septakordy s tenzemi (9, 11, 13).
flushedawayone píše:Tak co? Neni proč je umět když v metalu to skoro neexistuje.
Jinak tvrdit, že se v metalu nepoužívají akordy je hloupost, osobně když hraji metal, nemám problém použít akord při zkreslení, záleží na tom (taktéž), jak čitelný je tvůj zvuk a pak asi ve větší míře na tobě. Když hraji metalové riffy, nemám problém používat dim (c-es-ges-a), aug (c-e-gis-c), klasický dur a moll, sedmičky, pravda je, že dál už ale moc nechodím. Příjde mi škoda prasácky kreslit od devítek dál.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ono záleží na tom, jak člověk kreslí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Slayertplsko

Příspěvek od Slayertplsko »

Prejdák píše:
AntaresX9 píše: (jde vždycky o ty nadstavby normálních septakordů myslim jako jsou ty různý 9,add9,11 atd.) r akordama
Add 9 asi nemyslíš (to je doplněk základního duru, mollu... většina balad používá tyto akordy, většina popových songů taky), myslíš septakordy s tenzemi (9, 11, 13).
Jinak tvrdit, že se v metalu nepoužívají akordy je hloupost, osobně když hraji metal, nemám problém použít akord při zkreslení, záleží na tom (taktéž), jak čitelný je tvůj zvuk a pak asi ve větší míře na tobě. Když hraji metalové riffy, nemám problém používat dim (c-es-ges-a), aug (c-e-gis-c), klasický dur a moll, sedmičky, pravda je, že dál už ale moc nechodím. Příjde mi škoda prasácky kreslit od devítek dál.
V metale samozrejme su akordy, staci si pustit hocico od Iron Maiden. Akurat sa hraju inak ako pri taboraku alebo v jazzovom kombe.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Neboj, nemusíš mne poučovat, už jsem si svou dávku metalu (kór Iron Maiden) taky odehrál a hraji. ;)
A když to čtu po sobě, tak si říkám, že to samé mohou cítit (o poučování) ostatní. :oops:
Vlk Samotář

Příspěvek od Vlk Samotář »

Jak jsem začal hrát na el. kytaru? Tak hrál jsem asi od šesti let na akustiku, začal jsem chodit do ZUŠ ke skvělému učiteli, který mě vyučuje do teď a protože mi to šlo, dostal jsem slíbeno k 12 narozeninám elektriku. Tak jsem ji dostal a hrál jsem skoro nepřetržitě. Pak jsem dostal ještě basovku. Učitel mě toho s ní naučil hafo, ale hodně jsem se toho naučil i sám a vlastně se pořád ještě učím nové a nové věci, protože člověk se asi nikdy nenaučí úplně všechno.
Obrázek
flushedawayone

Tak to se máš ... Já začal ve 14 a když koukám na youtube co se dá zahrát ve 14 letech tak dost lituju že jsem začal tak pozdě.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“