Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
MrB14ck

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od MrB14ck »

jezdím ale spíš sporadicky... teď v pátek sem byl :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
neotronic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neotronic »

Lachim píše:Cus bejci,
nemáte někdo KO lampu 6V6? Potřebuju z ní patici/spodek na přechodku 6V6-EL84. A samec se nedá nikde koupit :(
cau, mam tu v praze jednu (ne)jednu shorelou 6l6 z jednoho komba, co jsem opravoval. Ta ma stejnou patici jako 6v6. Jestli chces, je tvoje.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No to bych byl velmi ráááád :)
Písnu ti SZ, ať to tu nezas...me
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

Ahoj, začal jsem se stavbou AX84 P1, s tím že až budou zase nějaké peníze, přestavím to na Hi-Octane tak, že se bude přes footswitch přepínat P1/Hi-Octane, trafa jsem si nechal navinout u firmy TBP Blatná, v pohodě komunikace asi za měsíc jsem je měl doma a stáli mě +,- 1200. Součástky jsem kupoval v GESu, ale jen s jedním potenciometrem (ostatní buď neměli, nebo logaritmické mají přehnaně drahé, proto je ještě musím koupit). Vyšli mě na 550. ECC 83 jsem koupil na aukru za 130, El84 jsem vyhrál včera za 93Kč.
Šasí jsem dělal s dědou z nějakého plechu asi z trouby, co jsme našli v dílně. Celé to bude v bedně ze smrkového dřeva, natřeného jen černým mořidlem a lakem, aspoň taková je moje představa. Tady jsou fotky jak to vypadá po dni pájení.
PS:Omluvte prosím kvalitu fotek, foceno telefonem.
http://syneda.rajce.idnes.cz/AX84_Zesik
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Mobil už asi taky historický kousek :?

Jinak kolik času dáváš těm odporům ve zdroji? :lol:
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jo mobil už má něco za sebou a kolik času jim mám dávat jsou to ty co tam mají být i wattáží
pavmar

Příspěvek od pavmar »

syneda píše:El84 jsem vyhrál včera za 93Kč
TAk to jsi mě ji vyfoukl :D no neva vyhrál jsem párovanou dvojici... :-)
Dan Rohanský

syneda píše:jo mobil už má něco za sebou a kolik času jim mám dávat jsou to ty co tam mají být i wattáží
Tak to pak jo, záleží odkud pak natáhneš trafo s anodou...
jastud

Příspěvek od jastud »

Hele ho syneda a jeho druhý pokus o sebevraždu. Když vidím to pájení drátů na patice elektronek tak mu dávám tak měsíc života :D
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Dan Rohanský

Tak tak :D
Ale třeba to jen kvalita fotky nalhává.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

já si naopak myslim že to neni špatný - když tak nebude studeňák a bude to držet tak je jedno jak spoj vypadá...
držím palec ať to konečně dotahneš.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jak z ty fotky muzes videt jak jsou pripajeny draty na patici?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

No když to porovnam s tim přestavěným Staggem tak to vypadá ještě slušně . Jen je otázka co to udělá až se to poprvý zapne.

EDIT: jo a asi bych si sehnal něco co umí líp fotit . jinak ty fotky ztrácí smysl
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

syneda píše:jak z ty fotky muzes videt jak jsou pripajeny draty na patici?
Čtvrtá fotka, patice vpravo. Jeden drát udělanej prasecky a druhej cenťák obnaženej se div nedotyká matky co drží patici. Pokud budeš takhle pokračovat tak je po tobě. 300 voltů není p***l.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

co ty plastový patice? a když už se s tim děláš, co takhle ty dráty trochu líp zkroutit a zkusit to dělat čistějš? (třeba tak: http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/6/6587 ... .jpg?ver=2) pokud pak budeš někdy předělávat ten preamp nebude se ti to tam tak motat... vim že je to první co děláš, ale ber to jako rady, ne buzeraci
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

Čtvrtá fotka, patice vpravo. Jeden drát udělanej prasecky a druhej cenťák obnaženej se div nedotyká matky co drží patici. Pokud budeš takhle pokračovat tak je po tobě. 300 voltů není p***l.
ok zejtra to predelam, ale mohl jsi to takhle napsat rovnou proto to sem davam, aby jste mi jako zkusenejsi poradili co delam spatne a ne si ze me hned delat p***l jako druhy pokus o sebevrazdu, to mi rovnou muzes napsat ze je to na ho.no at se na to vyseru ze to nema cenu, docela se snazim, nechci tam delat zase nejaky debilni chyby jako minule. Zejtra to nafotim poradne budu mit fotak. Jeste se chci zeptat jak se to zkousi jestli vsechno funguje jak ma? Mam to vzit do skoly a nejak to promerit? Treba na osciloskopu, nejakej funkcni generator, nebo jak se to meri?
co ty plastový patice? a když už se s tim děláš, co takhle ty dráty trochu líp zkroutit a zkusit to dělat čistějš? (třeba tak: http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/6/6587 ... .jpg?ver=2) pokud pak budeš někdy předělávat ten preamp nebude se ti to tam tak motat... vim že je to první co děláš, ale ber to jako rady, ne buzeraci
ok zejtra to skusim jeste udelat cistejsi, to co jsi poslal je delany lankama nebo dratkama?
Dan Rohanský

Stanley tam má dráty.

Já to zkouším tak, že to zapnu většinou z toho i něco leze 8)
Hlavně nepájet v 1 ráno a podobně, to se dělaj chyby jedna za druhou :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak zkouší se to tak že : než to zapneš tak to v tvým případě (normálně stačí2x) 6x zkontroluj . jestli je všechno správně zapojený , nikde neni zkrat , hlavně si zkontroluj anodovou větev . zkontroluj správnou polaritu diod a elitů . pak koukni jak je zapojená zem . a když si si jistej že je to oka tak to připoj na 230 a zapni ale napřed bez lamp a koukej jestli někde něco nehoří . pak to vypni nastrkej lampy a zapni s připojeným reprákem . když to nebude pískat nebo nějak moc bručet tak je to oka > připoj kytaru a zkus jak to hraje . A když se v tom budeš hrabat tak si pamatuj že po vypnutí je zdroj nějakej čas nabitej tak si to vidicky ověř a nikdy se v tom nehrabej obouma rukama když je to zapnutý .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

syneda píše: ok zejtra to predelam, ale mohl jsi to takhle napsat rovnou proto to sem davam, aby jste mi jako zkusenejsi poradili co delam spatne a ne si ze me hned delat p***l jako druhy pokus o sebevrazdu, to mi rovnou muzes napsat ze je to na ho.no at se na to vyseru ze to nema cenu, docela se snazim, nechci tam delat zase nejaky debilni chyby jako minule.
Pokud mám říct pravdu tak si myslím, že by bylo lepší kdyby ses na to vybodl. Vysoký napětí není sranda a ty na práci s ním zatím nemáš. Pokud nepoznáš na první pohled, že takový spoj je nebezpečný tak se k lampáčům nepřibližuj. Nemysli si, že si z tebe dělám srandu, jde ti o život pardále.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jojo, tady jsou myslím jen dráty - ano, je s tím lepší práce, líp to drží tvar

EDIT: core mě předběh, měl jsem napsané prakticky to samé
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“