Crafter - Stratocaster, potíže se zvukem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Orbitall

Crafter - Stratocaster, potíže se zvukem

Příspěvek od Orbitall »

Zdar kytaristi :) ,
tak už na to přišlo, ta moje "levná" kopie stratocasteru od Crafteru začíná blbnout, respektive její zvuk. S kytary zvuk táhnu do efektu - Zoom G1XN a pak do komba - (efekt, kombo je co se týče funkčnosti OK). Jenom mi začal zlobit zvuk co mi z kytary leze, zvuk se moc dlouho nedrží, je kolísavý a (podle nálady kytary a snímačů) i zvuk "moduluje" jako kdybych bral za polohový přepínač který je u les paulek. Zkrátka zvuk příliš kolísá a s minimálním odstupem ale přece jen vynechává. Struny a jejich natažení by mělo bejt v pohodě, na sucho když zahraju nezdá se že by byl problém. Co se týče údržby je to cca rok co sem kytaru otevíral a komplet poťáky a přepínač čistil kontaktolem.
Myslíte že s tim ještě něco udělám? A vůbec kde muže být problém? Nebo jen prostě odchází snímače?
Předem díky za každou radu :) .
anmelden

Re: Crafter - Stratocaster, potíže se zvukem

Příspěvek od anmelden »

Tu kytaru jsem měl, je to snímači. Bohužel moc toho dělat nemůžeš...buď vyměníš snímače, nebo celou kytaru.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Tak nějak jsem si to myslel, každopádně díky za ujištění.
grock

Příspěvek od grock »

Že by ODCHÁZELI snímače? To slyším prvně. Pokud neupadne nějaký drátek, nemá na cívce=snímači co odcházet (slábnutí magnetu vlivem stáří můžeme pominout, pokud nejde o pár desetiletí). Nehýbal jsi se snímači směrem ke strunám? Jestli je nemáš už moc blízko a magnet ovlivňuje kmitání struny- tak bych to ntipnul já na první pokus..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Snímače neodcházejí, jsou jen velice špatné.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

grock píše:Že by ODCHÁZELI snímače? To slyším prvně. Pokud neupadne nějaký drátek, nemá na cívce=snímači co odcházet (slábnutí magnetu vlivem stáří můžeme pominout, pokud nejde o pár desetiletí). Nehýbal jsi se snímači směrem ke strunám? Jestli je nemáš už moc blízko a magnet ovlivňuje kmitání struny- tak bych to ntipnul já na první pokus..
Když jsem odšroubovával pickguard a prováděl údržbu potenciometrů, tak sem samozřejmě se snímači manipuloval ... příliš blízko strunám ale rozhodně nejsou, ba naopak, pravdou je, že jsou mírně propadlé, to by ale nevysvětlovalo (jak už sem popisoval) že zvuk "moduluje" - vynechává. Kmit strun je v pořádku to mam vyzkoušeno.
Ještě taková doplňující otázka: Nemuže to bejt zaviněný efektem?
grock

Příspěvek od grock »

Jednoduše- efekt vypusť, zapoj kytaru rovnou a komba a poznáš to hned :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Pravda zapoměl jsem :D . Když to ted zkusim bez efektu, ono to tolik znát neni - v tom akustickym zvuku to tak poznat neni ale když to pak trošku zoostřim v kombu tak je fakt že zvuk je najednou normální. Ale co mě opět vyjímá z míry je to, že co sem teď zpozoroval tak efekt to dělá jen při určitých boostrech (ne u všech).
Co s tím? Tím pádem efekt asi neseskřísím ...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja som mal dlho aj šunt za 10 eur a bol v pohode , snímač len tak neodíde , skus na čistý zvuk či to robí
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Orbitall píše:Pravda zapoměl jsem :D . Když to ted zkusim bez efektu, ono to tolik znát neni - v tom akustickym zvuku to tak poznat neni ale když to pak trošku zoostřim v kombu tak je fakt že zvuk je najednou normální. Ale co mě opět vyjímá z míry je to, že co sem teď zpozoroval tak efekt to dělá jen při určitých boostrech (ne u všech).
Co s tím? Tím pádem efekt asi neseskřísím ...
A nemá náhodou ten efekt Noise Gate? To by odpovídalo, levné multiefekty ho mají tak vychytaný, že pokud nemáš volume na kytaře naplno a neřežeš do strun co to jde, tak to prostě utlumuje.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Potíž je v tom že se v pojmu "noise gate" moc dobře neorientuji :D , mám za to že se jedná nějaký filtr :D ., to je vše. Pro upřesnění mého efektu mám tento: http://kytary.cz/zoom-g1n-220-next-ac/HN108095/
Psal jsi něco o tom tlumování, co tedy navrhuješ? :)
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

A ejhle ... tak nějak mi to nedá a tu mojí malou sestavu stále testuju kde je chyba :D . Zkusil jsem starou známou věc přiložit jaký koliv zdroj hudby ke snímačům (v mím případě hrající telefon) a skrz snímač by to z komba mělo hrát, taky že hrálo ale jenom přes pravý snímač, přes střední jen tak trochu a co se týče levího, ten byl úplně hluchej. Mám pocit že to poukazuje na totálně nefunční snímač, co myslíte?
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

A zkoušel jsi při tom pokusu přepínat 5 polohový přepínač?
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Ach ta moje neznalost :D , zase obvinil něco úplně zbytečně :D .
Teď mi ale vrtá hlavou co s tím efektem, nenapadá vás někdo něco?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“