Zdravím,
bohužel se mi i přes několikahodinovou snahu nedaří připojit svoje dig. piano k PC. Použil jsem Musicsoft Downloader od Yamahy, poté Studio One, ale stále bez výsledku. Muzicsoft od Yamahy sice shledá connection v oukeji, ale následný přenost vždy selže hláškou - čekujte své připojení, atd atd..
Ve studiu one se mi sice podaří nahrát nějaké pazvuky ze svého piana, ale asi jsem málo inteligentní na to, nechat si je přehrát, nedejbože uložit v nějakém formátu. Vidím zaznamenané sekvence tónů, vidím, že midi je aktivní, ale prostě z repráků nedostanu žádný pazvuk, ani neuložím v poslouchatelném formátu, i přes několikeré studium manuálů a help dokumentů.
Prosím vás tedy o radu, co s tím?
Používám WIN7, 64bit verzi.
Nechci žádné skopičiny, jen nahrát si svoje výplody do digitálního formátu. Nechci mixovat, semtam možná střih po zahrané chybě a napasování bezchybného pokračování, toť vše..
Díky za každý nápad, jsem již bezradný.
Ondra
Problém připojení PC k Yamaha YDP-161
Pravidla fóra
Re: Problém připojení PC k Yamaha YDP-161
Po precteni dotazu mi porad neni jasne, coze to chces delat (jak tam mas smichany midi a zvuk).
Jestli chces nahravat zvuk z piana, tak to pres midi rozhodne nepujde. Muzes nahrat maximalne nejaka midi data, ale zvuk ne. To bys musel piano propojit audio kabelem (akorat se obavam, ze to ma jen sluchatkove vystupy) - pak by to bylo mozne. A pokud s tim zaznamem chces trochu pracovat, nahravej midi (ale zvuk nech hrat z piana) - midi si v sekvenceru muzes libovolne prehravat a upravovat. A audio nahravku muzes poridit az nasledne, az budes mit celou skladbu zaznamenanou a pripravenou.
Nebo - pokud bys mel s propojenim audio kabelem problem, muzes si sehnat (pro ucel "prevedeni" midi zaznamu na zvuk) nejake virtualni piano (pokud nejake, co by ti vyhovovalo, neobsahuje uz ten sekvencer, do ktereho nahravas), je jich k nalezeni dost (i zdarma).
Jestli chces nahravat zvuk z piana, tak to pres midi rozhodne nepujde. Muzes nahrat maximalne nejaka midi data, ale zvuk ne. To bys musel piano propojit audio kabelem (akorat se obavam, ze to ma jen sluchatkove vystupy) - pak by to bylo mozne. A pokud s tim zaznamem chces trochu pracovat, nahravej midi (ale zvuk nech hrat z piana) - midi si v sekvenceru muzes libovolne prehravat a upravovat. A audio nahravku muzes poridit az nasledne, az budes mit celou skladbu zaznamenanou a pripravenou.
Nebo - pokud bys mel s propojenim audio kabelem problem, muzes si sehnat (pro ucel "prevedeni" midi zaznamu na zvuk) nejake virtualni piano (pokud nejake, co by ti vyhovovalo, neobsahuje uz ten sekvencer, do ktereho nahravas), je jich k nalezeni dost (i zdarma).
eee... tak tady narážíme na mou absolutní neznalost (ne neochotu!) této oblasti.
Jde mi čistě o záznam zvuku z dig. piana do PC (do nějakého mp3 formátu, popř. jako kvalitní zvukový záznam k záběrům z kamery). Nechci žádné dodatečné samply a hentotento, jde mi čistě o zvuk klavíru v přijatelné formě.
Bonusem pak bude možná dodatečná úprava v nějakém programu (střih, navázání, apod.)
Takže kabelem piano = jack velký, PC = jack malý (mikrofonový vstup na zvukovce?) by to bylo lepčí? Sic budu muset hrát do sluchátek, abych se slyšel... (Nepočítám-li mizerný zvuk z PCrepráčků..)
Jde mi čistě o záznam zvuku z dig. piana do PC (do nějakého mp3 formátu, popř. jako kvalitní zvukový záznam k záběrům z kamery). Nechci žádné dodatečné samply a hentotento, jde mi čistě o zvuk klavíru v přijatelné formě.
Bonusem pak bude možná dodatečná úprava v nějakém programu (střih, navázání, apod.)
Takže kabelem piano = jack velký, PC = jack malý (mikrofonový vstup na zvukovce?) by to bylo lepčí? Sic budu muset hrát do sluchátek, abych se slyšel... (Nepočítám-li mizerný zvuk z PCrepráčků..)
PS:
Jak jsem ale pochopil, můžu si skladbu celo nahrát i v piánu a pak si ji přenést do PC?
Taky by to byla zajímavá možnost, nahrát tělo sklady a případně ji pak v PC doupravit..?
Jak jsem ale pochopil, můžu si skladbu celo nahrát i v piánu a pak si ji přenést do PC?
Taky by to byla zajímavá možnost, nahrát tělo sklady a případně ji pak v PC doupravit..?
Nemas jiny vstup, nez mikrofonni? (jestli ne, neda se nic delat).gumacek píše:Takže kabelem piano = jack velký, PC = jack malý (mikrofonový vstup na zvukovce?)
Nebylo by to lepsi - je to jedina moznost, zadna jina neni.gumacek píše:by to bylo lepčí?
A ohledne nahravani a uprav doporucuju postupovat tak, jak pisu - tedy zaznamenavat a upravovat midi (a nemusis hrat do sluchatek), a teprve vysledek pak nahrat z piana tim audiokabelem.
Paris:
Omlouvám se za neznalost, googlil jsem co se dalo, ale stále mi to asi nedocvaklo.
Jak mám rozumět tomu, že mám nejprve upravovat midi a pak zvuk nahrát z piana audiokabelem?
Jakože si nahraju nějakej song, v PC si ho poskládám, aby byl v rytmu, bez chyb, a dál? Proč bych to pak znovu nahrával z piana?
Můžeš mi to prosím nějak jednoduše vysvětlit, popř. hodit link, kde bych se mohl vzdělat?
Jinak na zvukovce mám konektorů víc, šest různých barev
Omlouvám se za neznalost, googlil jsem co se dalo, ale stále mi to asi nedocvaklo.
Jak mám rozumět tomu, že mám nejprve upravovat midi a pak zvuk nahrát z piana audiokabelem?
Jakože si nahraju nějakej song, v PC si ho poskládám, aby byl v rytmu, bez chyb, a dál? Proč bych to pak znovu nahrával z piana?
Můžeš mi to prosím nějak jednoduše vysvětlit, popř. hodit link, kde bych se mohl vzdělat?
Jinak na zvukovce mám konektorů víc, šest různých barev
Protoze midi neni zvuk. Po midi jen zaznamenas to, do jake klavesy (a kdy a jakou rychlosti) uhodis. A je imho zbytecne nahravat hned audio, kdyz prace s midi je pohodlnejsi. Krome toho nemusis resit zadne repracky a zadna sluchatka, porad hraje piano.gumacek píše:Jak mám rozumět tomu, že mám nejprve upravovat midi a pak zvuk nahrát z piana audiokabelem?
Viz prvni odpoved. Krome toho si jinou cestu zavrhnul minule, nechci ti nic vnucovat.gumacek píše:Proč bych to pak znovu nahrával z piana?
Ted bohuzel nemam cas neco hledat, ale urcite pro zacatek bude stacit, kdyz si neco o MIDI najdes (klidne zacni wikipedii).gumacek píše:Můžeš mi to prosím nějak jednoduše vysvětlit, popř. hodit link, kde bych se mohl vzdělat?
Super, tak najdi stereofonni linkovy vstup a zapoj to do nej. (Mam pocit, ze byva modry, ale over si to).gumacek píše:Jinak na zvukovce mám konektorů víc, šest různých barev