Prosím o rady (odskok paliček)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
milkmandrella

Prosím o rady (odskok paliček)

Příspěvek od milkmandrella »

Nazdárek, na bicí hraji zhruba tak rok, to je ale jedno - Mám Millenium MX222BX ... Jo jo, kvalitka :D ale zkrátka nebyly peníze ... každopádně chci se zeptat jestli třeba něco můžu zlepšit tím, že koupím jiné blány (třeba o šroťák se mi paličky zrovna moc neodrážejí... to samé tomy ))) Popřípadě nějaké doporučení? Tak trochu vůbec se v tom nevyznám - pískové, se zpěvněným středem.. jedna je rezonanční (ta jsem doufám pochopila dobře, že se dává dospod jakoby??:-)) jiná zas úderná eeeh....

Prosím teda o radu... obecně šroťák moc řve, většinou na něm proto mám tričko a knihu :D

Díky ;-)
Moleek

Re: Prosím o rady :-)

Příspěvek od Moleek »

milkmandrella píše: Prosím teda o radu... obecně šroťák moc řve, většinou na něm proto mám tričko a knihu :D

Díky ;-)
No to se pak ale nediv, že palička nemá odskok :lol: A rozhodně při takhle brutálním tlumení nemá smysl kupovat kvalitní blánu.
Jinak odskok ovlivní spíš ladění
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
milkmandrella

No :D jenomže když zapnu struník tak to má s knihou a trikem mnohem příjemnější zvuk :D Když tam nemám nic tak to taky moc neodskakuje :D... Ladění ... Vím, že se to nějak do kříže ale nemyslím si, že tam je co ladit :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pokud je blána už jó stará, tak to možná bude odskakovat mizerně, ale pokud vypadá použitelně, tak by mělo stačit tu blánu víc našponovat..... Moc si nedokážu představit, že by to fakt bylo až tak špatné.
No i když jak na to koukám... ZA 5 tisíc celé bicí i s činely.... To je dost pravděpodobné, že ty blány budou jen kus igelitu v obruči...

Co se konkrétních rad týče, tak se to tu řeší pořád, tak trochu pohledej. Úvodní rada ode mě:
spodní blány zatím neřešit a na šroťák Remo Ambassador (Ta na levných bicích bude asi dost zvonit a přeznívat), takže spíše Remo Powerstroke 3 - pískovaná. Na tomy třeba sadu Remo Pinstripe nebo Remo Emperor. Je to osvědčená kombinace
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

milkmandrella píše:Nazdárek, na bicí hraji zhruba tak rok
Promiň. Mám sice velký respekt před každým, kdo hraje na nějaký nástroj (a to i před začínajícimi hráči). Jenomže ve Tvém případě se mi zdá, že jsi ten rok promrhala. Minimálně proto, protože jsi nebyla "hladová" po získání informací o čem ty bubny vlastně jsou. Informací je všude dost. Může ti je poskytnout učitel (zřejmě nejlepší volba), zkušenější kolega (také slušná volba), nebo samostudium. Vždyť je toho plný internet! Návody, zkušenosti a debaty se na Tebe jenom valí! A Ty si přes virbl přehodíš hadru. :roll:
To, že nejsou prachy na lepší bubny, to není nemoc. Za to se stydět nemusíš. Když vydržíš, časem našetříš a pořídíš si něco lepšího. Ale jak je naladit, jaké existují blány, jak si pohrát se struníkem - aby to moc nestrunilo, jak tlumit (jestli vůbec), to bys za ten rok vědět mohla.
Mimochodem, na všechny tyto otázky tu padlo už mnoho odpovědí. Takže směle do čtení :) .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
milkmandrella

Re: Prosím o rady (odskok paliček)

Za 1 rok se mi třikrát změnil učitel, takže jsme se moc nestihli dobrat ani k tomu na co vlastně hraju :D A hlavně jsem to prostě neřešila a snažila se to vykutit po svém :D Každopádně ano - jak už tady padlo jsou to spíš takové plastové kruhy v obruči :D Takže REMO blány asi pořídím ... Díky za ... rady :D
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

milkmandrella píše:Za 1 rok se mi třikrát změnil učitel, takže jsme se moc nestihli dobrat ani k tomu na co vlastně hraju :D A hlavně jsem to prostě neřešila a snažila se to vykutit po svém :D Každopádně ano - jak už tady padlo jsou to spíš takové plastové kruhy v obruči :D Takže REMO blány asi pořídím ... Díky za ... rady :D
Zkus našponovat na bubínku jak spodní, tak vrchní blánu - tak skoro co o půjde. Dotahovat max po půlotáčkách a do kříže.To by mělo udělat bubínek snad trochu ostřejší,výraznější a konkrétnější. A taky se ti tím zlepší ten odskok. Kdyby pak hodně drnčel struník (což se asi stane), zkus mezi něj a blánu vložit na každou stranu kousek papíru (eventuelně, aby neklouzal přilepit kouskem pásky).

Obecně mi tyhle praktiky trochu vadí, ale nechá z toho pak vyloudit i celkem slušný zvuk.

Samozřejmě investice do kvalitnějších blan je určitě lepší řešení, ale tohle ti zabere tak 5min a nic to nestojí.
milkmandrella

No, myslím, že investuju do blan, protože vyšponované to mám enormně a do kříže samozřejmě :D ... Ale to s tím papírem a lepicí páskou ještě zkusím. Díky .-)
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Jak už bylo řečeno - rozhodně to zkus s těmi novými blánami :) Například ta Ambassadorka od Remo (pískovaná) na šroťák, případně od Remo - CS Emperor, Emperor X, Emperor... Na tomy už bylo asi řečeno - Remo Pinstripe a Emperor (hrací - klidně bez písku). Na kopák neni k zahození třeba hrací Evans EMAD - ta dělá divy... zvlášť na horších bicích :D
Ale zkus si třeba někoho sehnat, aby se ti to pokusil i naladit a tak, pokud teda o někom víš (a pokud sama přesně nevíš, jak na to. Každopádně jen na youtube jsou tuny instruktážních videí, jak ladit různé bubny apod.). Silně pochybuji o tom, že se z tutěch bicích vyloudí něco kloudnýho, ale za pokus to stojí ;) :D Každopádně - pokud si seš jistá tím, že ti hraní na bicí vydrží - šetřit, šetřit a koupit set, kterej už se dá nějak přežít, se kterým si můžeš pohrát, dá se na něm leccos lépe poladit a tak :)
Pak jinak samozřejmě existují pro bicí různé tlumící kroužky, případně taková modrá hmota, která se plácne na okraj blány - jmenuje se to Moongel, a to se zvukem méně kvalitních bicích také něco málo udělá :)

Na víc se bohužel můj mozek dnes již zřejmě nezmůže, tak snad jsem neslohoval zbytečně :D
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“