JiFF píše:
Naopak se mi zamlouvá koncept jakéhosi mini-racku, který budu mít sebou na stagi].. presety ... lehce doladím na místě........poladím ekvalizaci (pořídím rack ekvalizér).. naladím kytaru přes rack ladičku.. a to je celé.. bude to vlastně takový malý "všekufřík".. Ve kterém možná bude i ten kompresor.. čili do 4-5 slotů bych se měl vejít.. ...............Opravdu je nutné řešit přepínání efektů pedálem? I když je moje idea natáhnout se k tomu velkému černému kolečku a navolit místo presetu 87 číslo 92?
Díky za čas!
Tak ta poslední větička je IMHO úplně pravdivá. "Díky za čas!" Pokud jsi už odehrál se stávajícím vybavením řadu akcí, možná jsi zjistil, že čas je to, čeho se na scéně obvykle nedostává - a to i mezi skladbama. Malý rack pro španělku je hezký kus nábytku, ale tahat bych to nechtěl. Primárně proto, že táhnu ještě další bedny, příposlechy, kontroléry, kytary, každý kilo je strašně znát (minimálně v mým věku).
Rack tuner - máš novýho Fishmana s mikrákem, takže by to mohlo být podobný, jako to, co mám v kytaře já. Myslím, že to je Prefix Premium Blend... Ta ladička v tom ti nesedí, že chceš jinou? To se budeš vždycky natáčet k racku pryč od lidí, když budeš chtít ladit? Nechceš se s nima bavit? Já teda ladím na zemi, protože ladička v TC Harmony-G je lepší, než ta v kytaře, ale mám jí s výhodou na nohu, takže zmáčknu a ladím a můžu přitom kecat s lidma. Nepůsobí to tak rušivě. Neztrácím čas otáčením se někam.
Ad Midiverby II a spol: mají pár úžasnejch specifickejch zvuků - např. chorus (viz Def Leppard) a asi 2-3 střední hally. Ale je to pekelně starý a zdaleka to nedosahuje na nějakých 24 bitů. Když už chceš rack hall za levný peníze, mohu doporučit - překvapivě - V-Verb od Behringera, to je 24 bit/96kHz, už se nedělá a to je fakt Lexicon (Teda i řada lidí, kteří mají PCM 91 říká, že je to fakt v podstatě stejná liga). Mám ho tady a některý Gold Plate hally, kdy využiješ oba enginy současně, jsou na akustiku skvělý.
Navíc - oproti Microverbu - to má MIDI...
Jak to chceš celý ovládat? TRukou je to děsně nepraktický...(podívej se třeba na live Al di Meoly) Hraju a chci se trochu vytáhnout na vyhrávku nebo si trochu přidat modulaci/hall - to přestanu a budu se sápat po knoflíkách? Já to mám na noze. Přepnu preset se simulací kytary na sólo, mám tam víc hallu, nějaký delay... na pedálu volume... ruce se nesápou nikam, jsou na hmatníku (aspoň jedna, druhá zarytě drhne struny plastem).
Teda jestli rukou něco přepínám, tak pro zjednodušení si přepínám synťákový rejstříky přímo na španělce, protože na ní mám MIDI snímač s tlačítkama, ale to je drobnost. Jinak ruce maj IMHO hrát a ne přepínat (výjimka je Stratocaster, tam jsou knoflíky taky hudebním nástrojem).
Jedna z věcí, kterou mám připravenou na nožním spínači, je feedback killer. Jakmile se mi stane, že mi akustika houkne, šlápnu, procesor najde houkavou frekvenci a zabije jí. To obvykle bez nějakého divokého přerušení hry. Další důvod to mít na noze, ne na ruce.
Prostě můžeš to udělat tak, jak píšeš, ale já bych to tahat nechtěl. Poskytovalo by mi to zlomek mých současných možností, podstatně horší a v řadě případů až nulovou ovladatelnost, zastaralou techniku a vytahaný ruce až ke kolenům.