Alesis MidiVerb 4

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
JiFF

Alesis MidiVerb 4

Příspěvek od JiFF »

Dobrého dne přeji,
má někdo zkušenosti s multiefektem Alesis MidiVerb 4?
http://www.alesis.com/midiverb4

Jsem naprostým začátečníkem co se této techniky týče.. hraju na elektroakustickou kytaru, nedávno jsem zainvestoval do snímání od Fishmana (mix pieza + mikrofonku), mám pár efektových pedálů - reverb, delay.. a to je tak vše.. chtěl bych se posunout, protože začínám slyšet, že ony pedály (Beta Aivin, zřejmě very low-end) zní uměle a .. já se vlastně i stydím přes to hrát :D hraju převážně komornější fingerpicking, taková ta zamyšlená, baladická kytara..

Protože je reverb a lehký delay to zásadní, bez čeho se neobejdu, chtěl bych vědět, zda je MidiVerb 4 alespoň důstojným základem mého pomyslného racku, který bych tímto založil.. Nemohu si dovolit high end (např. Lexiconí reverby).. Proč se ptám zrovna na tento multiefekt - nádherně vypadá :) stojí rozumný peníz a v neposlední řadě Tommy Emmanuel - my hero - aktivně používá dvojkovou verzi.. Velmi si na ní pochvaluje možnost měnit "mix" signálu přimo na předním panelu, což nová čtyřková verze nemá.. MidiVerb 2 je však, omlouvám se, pokud se pletu, z osmdesátých let? Nedaří se mi ji sehnat k osahání nebo ke koupi.. takže proto ta čtyřka..

Chci decentní, vkusný a příjemný reverb..
Chci, aby když tuto krabici do řetězce připojím a bude vyplá (nebo bypass?), aby zkrátka bylo ticho.. nechci, aby to šumělo nebo šelestilo (což ony pedály dělají)..
Nevyužiji Overdrive, Distortion a vůbec hromadu efektů, které použijí hlavně "elektrikáři"..

Našel jsem spousty užitečných věciček, které bych rád v průběhu měsíců a let, do racku dodal.. Kompresor, nějakou tu ekvalizaci, efektní i efektivní se mi zdá ladička :) Existuje nějaké unifikované řešení, jak toto všechno napájet? Něco mi říká, že by mohla existovat jedna "napájecí" rack krabice, abych nemusel přivádět 5 různých adaptérů :))

Děkuji za Vaše poznatky,
Pokud byste měli mimo postřehy o Alesis MidiVerbu 4 i nějakou tu radu ohledně toho, o co by se měl sólový kytarista zajímat (z pohledu "Rack - co a jak"), budu Vám neskonale vděčen..

Josef Svoboda
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Re: Alesis MidiVerb 4

Příspěvek od CzechJoker »

Můžu se zepat, proč chceš stavět k akustické kytaře rack? Nic proti Midiverbu, ale i když budeš mít jenom ten, nebo si v budoucnu dokoupíš další jednotky s modulačními efekty, tak budeš muset ještě pořešit přepínání midi pedálem.
Nechci tě od toho zrazovat, ale přijde mi to jako jít s kanónem na vrabce. Zkusil bych se podívat po nějakém akustickém multiefektu, buďto levnějším - Zoom A2, Boss AD3, nebo dražším TC G-Natural.
Pokud by ti ale šlo pouze a jenom o reverb a ještě ke všemu jediný, pak proč ne.
JiFF

Příspěvek od JiFF »

Jasně, upřesním tedy trochu tu představu.. Nijak zvlášť mě neoslovil koncept krabiček (pedálů).. možná je to tím, že jsem si hrál jen s levnými..

Naopak se mi zamlouvá koncept jakéhosi mini-racku, který budu mít sebou na stagi a se kterým budu moci aktivně pracovat.. presety na multiefekt budu mít hotové, jenom lehce doladím na místě (to mi připomíná, že jsem našel verzi MicroVerb, která má možnost té regulace mixu
http://www.alesis.com/microverb4 - je o něco levnější, má tu regulaci + signal meter, tak by mě zajímalo, v čem zásadním se vlastně liší.. bojím se oprávněně, že ve zvuku?).. Čili zpět k myšlence, žádný velký studio rack, prostě mini-rack, který vezmu do ruky, hodím do auta, vytáhnu na stage, zapojím do sítě, hotovo.. navolím preset na multiefektu (aktivně budu mít třeba 3, 4 - dle typu skladby), poladím ekvalizaci (pořídím rack ekvalizér).. naladím kytaru přes rack ladičku.. a to je celé.. bude to vlastně takový malý "všekufřík".. Ve kterém možná bude i ten kompresor.. čili do 4-5 slotů bych se měl vejít.. Alesis Verby (ty čtyřkové řady) mají možnost použití až 3 efektů současně (čili reverb, delay a popřípadě ještě něco)..

Opravdu je nutné řešit přepínání efektů pedálem? I když je moje idea natáhnout se k tomu velkému černému kolečku a navolit místo presetu 87 číslo 92?

Velkým důvodem, proč se chci pustit právě do tohoto řešení je to, že se mi tato technika líbí :) kompaktní, elegantní.. všelijaká světýlka.. pokud jsem příliš naivní, prosím, poučte mě, možná mi ušetříte spoustu peněz a jednou si možná promluvíme o nějakém tom backstage passu :D

Díky za čas!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to je imho v pohode. jen vybirej pristroje, co maji moznost prepinani po midi. ono se mozna ukaze brzo, ze na to potrebujes sahat, uz kdyz hrajes. pak budes shanet nejaky midi footswitch.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Vymyšlený to máš pěkně :D Rack je určitě dobrý na to, že můžeš vymýšlet a kombinovat téměř cokoliv. V tom případě určitě hledej to, co má midi.
Já jsem ještě před rokem sháněl nejrůznější krabičky, abych vyřešil zvuk elektroakustiky, až jsem došel do cíle poznání v tom, že kytara musí dobře hrát sama o sobě a zbytek je v rukách. Mno a ať nejsem úplně OT, vložím sem odkaz na mulťák, který - kdybych na něj měl zbytečné lechtáky - bych si možná pořídil: http://www.tcelectronic.com/g-naturalma ... ovideo.asp

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

JiFF píše: Naopak se mi zamlouvá koncept jakéhosi mini-racku, který budu mít sebou na stagi].. presety ... lehce doladím na místě........poladím ekvalizaci (pořídím rack ekvalizér).. naladím kytaru přes rack ladičku.. a to je celé.. bude to vlastně takový malý "všekufřík".. Ve kterém možná bude i ten kompresor.. čili do 4-5 slotů bych se měl vejít.. ...............Opravdu je nutné řešit přepínání efektů pedálem? I když je moje idea natáhnout se k tomu velkému černému kolečku a navolit místo presetu 87 číslo 92?
Díky za čas!
Tak ta poslední větička je IMHO úplně pravdivá. "Díky za čas!" Pokud jsi už odehrál se stávajícím vybavením řadu akcí, možná jsi zjistil, že čas je to, čeho se na scéně obvykle nedostává - a to i mezi skladbama. Malý rack pro španělku je hezký kus nábytku, ale tahat bych to nechtěl. Primárně proto, že táhnu ještě další bedny, příposlechy, kontroléry, kytary, každý kilo je strašně znát (minimálně v mým věku).
Rack tuner - máš novýho Fishmana s mikrákem, takže by to mohlo být podobný, jako to, co mám v kytaře já. Myslím, že to je Prefix Premium Blend... Ta ladička v tom ti nesedí, že chceš jinou? To se budeš vždycky natáčet k racku pryč od lidí, když budeš chtít ladit? Nechceš se s nima bavit? Já teda ladím na zemi, protože ladička v TC Harmony-G je lepší, než ta v kytaře, ale mám jí s výhodou na nohu, takže zmáčknu a ladím a můžu přitom kecat s lidma. Nepůsobí to tak rušivě. Neztrácím čas otáčením se někam.
Ad Midiverby II a spol: mají pár úžasnejch specifickejch zvuků - např. chorus (viz Def Leppard) a asi 2-3 střední hally. Ale je to pekelně starý a zdaleka to nedosahuje na nějakých 24 bitů. Když už chceš rack hall za levný peníze, mohu doporučit - překvapivě - V-Verb od Behringera, to je 24 bit/96kHz, už se nedělá a to je fakt Lexicon (Teda i řada lidí, kteří mají PCM 91 říká, že je to fakt v podstatě stejná liga). Mám ho tady a některý Gold Plate hally, kdy využiješ oba enginy současně, jsou na akustiku skvělý.
Navíc - oproti Microverbu - to má MIDI...
Jak to chceš celý ovládat? TRukou je to děsně nepraktický...(podívej se třeba na live Al di Meoly) Hraju a chci se trochu vytáhnout na vyhrávku nebo si trochu přidat modulaci/hall - to přestanu a budu se sápat po knoflíkách? Já to mám na noze. Přepnu preset se simulací kytary na sólo, mám tam víc hallu, nějaký delay... na pedálu volume... ruce se nesápou nikam, jsou na hmatníku (aspoň jedna, druhá zarytě drhne struny plastem).
Teda jestli rukou něco přepínám, tak pro zjednodušení si přepínám synťákový rejstříky přímo na španělce, protože na ní mám MIDI snímač s tlačítkama, ale to je drobnost. Jinak ruce maj IMHO hrát a ne přepínat (výjimka je Stratocaster, tam jsou knoflíky taky hudebním nástrojem).

Jedna z věcí, kterou mám připravenou na nožním spínači, je feedback killer. Jakmile se mi stane, že mi akustika houkne, šlápnu, procesor najde houkavou frekvenci a zabije jí. To obvykle bez nějakého divokého přerušení hry. Další důvod to mít na noze, ne na ruce.

Prostě můžeš to udělat tak, jak píšeš, ale já bych to tahat nechtěl. Poskytovalo by mi to zlomek mých současných možností, podstatně horší a v řadě případů až nulovou ovladatelnost, zastaralou techniku a vytahaný ruce až ke kolenům.
Obrázek
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ahoj, mal by som otazku na tych, ktori maju skusenosti s tym procesom alebo s MICROVERB 4- konkretne ma zaujima efekt PITCH - tento efekt iba zdvihne alebo znizi ton originaneho/povodneho signalu alebo ho simultanne prida k povodnemu (zdvojenie signalu, napr. spev)?
vdaka
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Asi ma na mysli neco trochu jineho. Ale obecne - v multiefektu si vetsinou jakykoliv efekt muzes namichat s puvodnim signalem (nebo ho poslat cisty). Takze odpoved na otazku bude: pravdepodobne by mel umet oboji.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ano, mam na mysli pitch shifter v multiefekte alesis midiverb alebo microverb a presne to, co paris vystihol, ci ten efekt upravuje povodny signal, alebo si povodny signal najskor "nakopiruje" a potom prida k povodnemu, teda signal ide von simultanne dvojmo - jeden povodny a jeden upraveny.
v kapele nam ide hlavne o to, aby sa dal vokal nejak zhutnit "zdablovanim"... neviem, ci to tieto alesisy dokazu
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“