Kytara "ala" Martin 00-15 1940s do 8 tisíc.

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Kytara "ala" Martin 00-15 1940s do 8 tisíc.

Příspěvek od Adamz Asah »

Zdravím. Po dlouhé době jsem zase zavítal na toto fórum.

Hrál jsem na španělskou kytaru 7 let a na elektrickou kytaru hrají již 5tým rokem.
Akustickým kytaram jsem nikdy moc nerozuměl a bylo to asi proto, že jsem se o ně ani nezájimal. V poslední době jsem ale zacítil potřebu jednu mít alespoň na doma. A hrozně se mi líbí zvuk hodně starých modelů.
Prvně jsem se poohlížel po klasických westernovkách a jumbech, ale ty mě moc neoslnili.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli se vůbec výrabí nějaké kytary typově podobné značce Martin.
Moc jsem toho totiž neobjevil.

Jde mi hodně o vzhled a žádné tmavě hnědé kytary jako je například tato

http://www.theacousticinn.com/New_Guita ... rt%20Model

se mi nepodařilo objevit. Taky bych nechtěl, ať je to nějaký šunt. A jelikož jsem už trošku pokročilejší hráč požaduju, ať to něco vydrží, hraje obstojně, moc nedrnčí a podobně. Cena by neměla přesáhnout 8 tisíc korun.

Díky. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
...EDGE...

Re: Kytara "ala" Martin 00-15 1940s do 8 tisíc.

Příspěvek od ...EDGE... »

džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Sigma která patří Martinu, http://www.thomann.de/cz/search_dir.htm ... =&sw=sigma pohledej která by se ti líbila ale bohužel dostupnost u nás bude problém. Jedině že to riskneš a objednáš. Jinak v bazaru tady někdo prodává mahagonového Ayerse http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Říká se, že kopiemi Martin jsou Sigma Guitars. Kdysi jsem na jednu hrál a byla fakt super. Vzhledově by si je člověk popletl. Zkus zagooglit "Sigma Guitars" nebo mrkni sem:

http://stores.ebay.de/GITARREN-VON-GITA ... 34.c0.m322
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Adamz Asah píše:Zdravím. Po dlouhé době jsem zase zavítal na toto fórum.

Hrál jsem na španělskou kytaru 7 let a na elektrickou kytaru hrají již 5tým rokem.
Akustickým kytaram jsem nikdy moc nerozuměl a bylo to asi proto, že jsem se o ně ani nezájimal. V poslední době jsem ale zacítil potřebu jednu mít alespoň na doma. A hrozně se mi líbí zvuk hodně starých modelů.
Prvně jsem se poohlížel po klasických westernovkách a jumbech, ale ty mě moc neoslnili.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli se vůbec výrabí nějaké kytary typově podobné značce Martin.
Moc jsem toho totiž neobjevil.

Jde mi hodně o vzhled a žádné tmavě hnědé kytary jako je například tato

http://www.theacousticinn.com/New_Guita ... rt%20Model

se mi nepodařilo objevit. Taky bych nechtěl, ať je to nějaký šunt. A jelikož jsem už trošku pokročilejší hráč požaduju, ať to něco vydrží, hraje obstojně, moc nedrnčí a podobně. Cena by neměla přesáhnout 8 tisíc korun.

Díky. :)
"hrozně se mi líbí zvuk hodně starých modelů."
"jestli se vůbec výrabí nějaké kytary typově podobné značce Martin."
"Jde mi hodně o vzhled"
"žádné tmavě hnědé kytary"
"Cena by neměla přesáhnout 8 tisíc"
"ať to něco vydrží"
"hraje obstojně"
"Taky bych nechtěl, ať je to nějaký šunt."

Dlouho jsem přemýšlel co vlastně chceš.
Jestli nějaký starý nástroj, kopii Martin, nebo co.

Nakonec mi z toho vylezl klasický začátečnický požadavek ve stylu "kvalitní levná kytara, hlavně černá a s CW". A to mi u muzikanta dost překvapuje.

Tou "podobou značce Martin" myslíš, jestli rozumím, celomahagonovou kytaru. Ty mají velmi specifický zvuk, který by se ti líbit vůbec nemusel (tu 15ku z odkazu si předpokládám taky neslyšel, ale je krásně hnědá). Materiál přední desky u akustiky, není totiž primárně o barvě.
Doporučoval bych vybírat kytaru jako muzikant, a vykašlat se na nepodstatné věci. Těch 8000,- stejně není dost na kvalitní nástroj, tak ať to alespoň trochu hraje, a hlavně, dá se na to hrát.

A potom bych projel vlákna tady na fóru, je toho dost.

Pokud trváš na svém hledej "mahagony top guitar", moc toho za 8000,- ale nebude, a já bych do toho peníze nevrazil.
Třeba tohle
http://www.thomann.de/cz/fender_cd_60_c ... hogany.htm
http://www.thomann.de/cz/ibanez_aw240ec ... _stock.htm
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem řekl, nikdy jsem se o akustiky nezajímal, takže jsem v akustikách úplný začátečník co se týče orientace a znalostí o nich.

Na 00-15 jsem hrál naživo u jednoho zdejšího kytaráře, který ji měl.

Jinak všem děkuju, prostuduju, jak říkám, nemusí to být extra kvalitní nástroj, jen ať je úměrný ceně, drží ladění, nedrční a podobně.

Jinak díky všem. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Adamz Asah píše:Jak jsem řekl, nikdy jsem se o akustiky nezajímal, takže jsem v akustikách úplný začátečník co se týče orientace a znalostí o nich.

Na 00-15 jsem hrál naživo u jednoho zdejšího kytaráře, který ji měl.

Jinak všem děkuju, prostuduju, jak říkám, nemusí to být extra kvalitní nástroj, jen ať je úměrný ceně, drží ladění, nedrční a podobně.

Jinak díky všem. :)
Každopádně mahagonových kytar je málo, a v kombinaci s cenovou hladinou bude výběr hodně úzký.
Zkus něco cedrového třeba od koncernu Godin, tzn. Seagull, Art&Lutherie, Norman, dobře hrajou i Arie - já myslím, že si vybereš.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Kytara Cort L 450C NS kterou doporučil Edge.
http://kytary.cz/cort-l-450c-ns/HN111025/

Máte s ní někdo zkušenosti? Myslíte, že cena bude ucházející kvalitě? Nemám totiž možnost ji moc vyzkoušet.

Docela o ní přemýšlím. :roll:

shoooter

Příspěvek od shoooter »

Adamz Asah píše: Na Martin 00-15 jsem hrál naživo u jednoho zdejšího kytaráře ...
... žádné tmavě hnědé kytary (za 8.000,-) se mi nepodařilo objevit.
Fakt ti to nepřijde jako něco:
Jel jsem dneska ve Ferrari a bylo to super ... žádné podobné červené auto za 80.000,- se mi nepodařilo objevit !
Ale dobrá.
Co třeba tohle
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
sám mám chuť jet se na to podívat.
Potom je na bazaru tohle
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=

Obě jsou krásně hnědé :D
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Abych pravdu řekl, tak příjde, ale prostě chci nějakou kytaru na ten způsob. U elektrických kytar se dělají levnější kopie snad na všechny typy. Nevím, proč to tak není i u akustik. :D Ale díky. :)

džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Toho Recording kinga ROS 616 jsem si objednal od Thomanna, výborný zvuk, skvělé zpracování jen jsem nebyl schopen seřídit dohmat tak aby to nedrnčelo. Kytaru jsem vrátil, možná to byl jen špatný kus ale nechci to riskovat znovu. Koupil jsem zmiňovanou Cort L450c mám ji druhý den a jeví se v pohodě, jediné co mě naštvalo je že všude ve specifikacích a na fotkách je s otevřenou ladící mechanikou Grover a nová série je z uzavřenou mechanikou s černými čudlíky což nevypadá tak skvěle jako Grover. Když pohledáš na webu seženeš ji za 4860 kč. Ke mně do Ludgeřovic to máš 10 minut autobusem tak máš možnost se na ni podívat a vyzkoušet. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Džetro díky za info ohledně toho Cortu a Recording Kinga!!!

Objednal jsem si toho Corta na prodejnu do Ostravy, takže to nebude naslepo. :)
Pořádně ho tam otestuju ... díky všem.

džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Zbytečně přeplatíš asi 700 kč :(
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

S tím počítám. Ale mám možnost vyzkoušet přímo kus, který bych připadně měl. Nemusím ho však vzít.

džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Adamz Asah píše:S tím počítám. Ale mám možnost vyzkoušet přímo kus, který bych připadně měl. Nemusím ho však vzít.
Určitě je to lepší mít možnost si to vyzkoušet. Jinak ty mahagonové kytary mě začínají bavit, konkrétní tón, příjemné zabarvení, nepřeznívající basy, hodně středů, přesně co pro blues potřebuju. Ten Cort má díky masivní přední a zadní desce skvělý sustain. Jednou bych si rád pořidil http://www.martinguitar.com/series/item ... -15sm.html ale chudý bluesman se bude asi muset spokojit s asijskou produkcí. :( :(
Jinak jsem si uvědomil že mám každý nástroj z jiného materiálu, AMI smrk a třešeň, Stella celobříza, Cort celomahagon a rezofonika german silver. :D :D
shoooter

Příspěvek od shoooter »

džetro píše:Toho Recording kinga ROS 616 jsem si objednal od Thomanna, výborný zvuk, skvělé zpracování jen jsem nebyl schopen seřídit dohmat tak aby to nedrnčelo.
Já ho viděl prvně na tom bazaru, a dost mě zaujal - okénková hlava, diamant ...
Chci koupit něco na fingerstyle rád bych si na to někde sáhnul. U nás to ale bude celkem exot.

EDIT: teď čtu, že ji má rocky77, můžeš k ní něco málo říst?
Naposledy upravil(a) shoooter dne 2.12.2012 21:58, celkem upraveno 1 x.
Pitelak

Příspěvek od Pitelak »

BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

shoooter píše:EDIT: teď čtu, že ji má rocky77, můžeš k ní něco málo říst?
Posílám info, které jsem posílal Džetrovi v rámci jeho koupě tohoto nástroje:

616 je pořád ve stavu, v jakém od Thomanna přišla - zpracování je v pohodě, jen tedy úplná důslednost v Číně není - např. pod kobylkou je nějaká šmouha - přijde mi, že ne zcela dokonale někdo otřel lepidlo, kterým lepil kobylku... Je to drobnost, v podstatě jen estetická, která se předpokládám týká jen toho mého jednoho kusu, ale pro info to uvádím... Je hrozně pohodlná do ruky, i ten krk do V mi docela vyhovuje... Struny tam teď mám Martin FX - Silk and Phosphor... Já jsem na ty "hedvábné" struny docela vysazenej. Příště chci zkusit Martin Silk and Steel a pak Galli Gypsy Jazz - obojí jsou postříbřené s hedvábím....

Že je kytara celomasiv, poznat je - soudím podle toho, že jsem měl v Praze v Kytarách v ruce ROS-06, která mi přišla dost slabá (podle mne je to ovlivněno i silným lakem, což je názor, který jsem objevil i na zahraničních fórech), stejně tak ji mohu srovnat s Art&Lutherie AMI, což je obdobně veliká kytara (i když menší), nebo třeba s parlorama od Washburnu... Ze všech těchto srovnání ta ROS-616 vychází vítězně (i když jsem ji nikdy nesrovnával ve stejný okamžik), což připisuju právě tomu, že je to celomasiv...

Zvuk mi přijde kapánek plechovější, ale tak nějak retro (opravdu nemám rád slovo "vintage"  ) příjemně, bluesově... S tím, že výrazné jsou především středy a basy souhlasím...dokonce bych vyzdvihl ty středy, ale to může být ovlivněno i tím, že používám ty "hedvábné" struny, které obecně produkují měkčí tón a ne tolik basů...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
prcek

Příspěvek od prcek »

Trochu opráším téma, hledal jsem po netu podobnou kytaru jako Martin 00-15, jestli to vyjde, pojedu v úterý zkusit Fender Tim Armstrong HellCat, je to celomahagonová kytara s podobnými proporcemi, tak jsem zvědav jak mi sedne do ruky a hlavně do ucha, navíc se jedná o elektroakustiku, takže pro mě jasná volba :D
Naposledy upravil(a) prcek dne 16.12.2012 12:23, celkem upraveno 1 x.
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

prcek píše:Trochu opráším téma, hledal jsem po netu podobnou kytaru jako Martin 00-15, jestli to vyjde, pojedu v pondělí zkusit Fender Tim Armstrong HellCat, je to celomahagonová kytara s podobnými proporcemi, tak jsem zvědav jak mi sedne do ruky a hlavně do ucha, navíc se jedná o elektroakustiku, takže pro mě jasná volba :D
Dej pak vědět jak to hraje a jaké je zpracování. :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“