Ahoj hudebníci,
chci se zeptat, mám v plánu kupovat nějakou sadu mikrofonů na bicí (4-7 mikrofonů) pro živá vystoupení v menších prostorách a hospodách..
jaká by byla vhodná sada? je lepší sada třeba 5 mikrofonů na bicí(kopák, snare, 3 tomy) nebo mikrofony na kopák, snare, 1 tom a 2 overheady ?
v mixu už máme pouze jeden volný vstup, tak se chci zeptat, zda by šli mikrofony zapojit do nějakého směšovače a ten dát pak do mixu ?
A nepřebudím ten mix, když má 300 W ? a bedny mají každá 250 W ?
Ne. Pokud máte pouze jeden volný vstup, dá se jenom pořídit nový mix, který bude mít vstupů víc. Všechno ostatní bude provizorium a bastlení, takhle se to prostě nedělá.
Co se týče počtu mikrofonů, záleží od prostředí, ve kterém hrajete. Např. hospoda, malý sálek atd.. vyhoví kopák + virbl + 2xOH.
Větší sál, venek.. tam už je potřeba zvučit i každý tom.
Ono taky záleží na stylu, který hrajete a jak "nahlas" hrajete.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kdybyste ty volné vstupy měly dva, tak by se dalo smíchat bicí na jiném pultu a poslat stereo výstup do powermixu. Ale má to háček.... Takhle se to dá smíchat když potřebujete dostat bicí mezi kapelu a pak do beden... Jakmile k tomu budete řešit odposlechy (Což je nutnost), tak do nich budete moci poslat jen celé smíchané bicí. Což není moc praktické.
Takže souhlas a přiklonil bych se k nákupu nového powermixu (A nebo mixu a zesíku - to je na vás) s odpovídajícím počtem vstupů (A nějakou rezervou navrch)
my jako máme powermix, a v něm jeden volnej vstup bud trojkolík nebo jackovej..
ale přece kdybych mikráky z bicích zapojil do tohohle směšovače http://kytary.cz/bespeco-mix30/HN107852/
a z něj výstup do powermixu tak to musí fungovat...
a co se týče odposlechů, tak u toho vstupu je regulace hlasitosti do beden nebo do odposlechů, tak do odposlechů je můžu dát míň akorát nemůžu nastavit hlasitost jednotlivých bubnů do odpolechů
sQara píše:přece kdybych mikráky z bicích zapojil do tohohle směšovače http://kytary.cz/bespeco-mix30/HN107852/ a z něj výstup do powermixu tak to musí fungovat...
nemusi. a jestli jsem neco neprehledl, tak ani nebude. edit: (resp. to bude fungovat tak, jako kdyz mikrofon pichnes do vstupu bez mikrofonniho predzesilovace (trochu to funguje, ale delat se s tim moc neda))
Dobře. Zeptám se: důvodem jsou peníze? Jsi student, nebo nezaměstnaný (proboha nic ve zlém!!)? Myslíš to s muzikou vážně?
Pokud první dvě odpovědi budou NE a ta třetí ANO, tak přestaň blbnout a přestaň velmi amatérsky improvizovat v oblasti ozvučení. Budeš přece hrát pro lidi! Copak oni si nezaslouží, aby slyšely kvalitní zvuk? Jak to budeš řešit, když zjistíš, že bys kopáku chtěl přidat spodní středy, virblu naopak ubrat basy a až zjistíš, že OH jsou jedovaté??? To jim řekneš sorry majnedamenudherren, musíte to vydržet, páč já tady mám akorát takové zkur..né udělátko¨a tím to jaxi nejde nastavit líp...
Nenapadá mě jediný rozumný důvod, proč bys tuhle věc měl řešit jinak, než NORMÁLNĚ.
Omlouvám se, jestli to vyznělo moc urážlivě. Chtěl jsem tě jen vyburcovat k tomu, abys zauvažoval, CO je pro tebe v tomto ohledu přínosem.
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
tak prozatím hrajeme fakt malé kluby, kde by prý stačil jen mikrofon na kopák..
takže když koupím mikrofon na kopák a zapojim ho do samostatného vstupu, tak problém nebude ne ? tam totiž jsou nastavení basy, středy, výsky atd..
popř. kdybych kupoval další mikrofon na snare, je problém kdybych ho zapojil do mono vstupu ?
Nemyslíš náhodou do stereo vstupu (teda jedné jeho části)?
Ještě se dá pomoct dalším (malým) mixpultem. Budeš mít např. 8. mic vstupů, namícháš poměry a korekce a ty pošleš do toho vašeho powermixu do linkového vstupu.
a spousta No name...
aha, to pak jo... jak to je s tim na kopák, jak jsem to psal předtím, že bych ho dal do samostatného vstupu, to by bylo ok ne ? a jaký byste mi doporučili ?
zzbar píše:Dobře. Zeptám se: důvodem jsou peníze? Jsi student, nebo nezaměstnaný (proboha nic ve zlém!!)? Myslíš to s muzikou vážně?
Pokud první dvě odpovědi budou NE a ta třetí ANO, tak přestaň blbnout a přestaň velmi amatérsky improvizovat v oblasti ozvučení. Budeš přece hrát pro lidi! Copak oni si nezaslouží, aby slyšely kvalitní zvuk? Jak to budeš řešit, když zjistíš, že bys kopáku chtěl přidat spodní středy, virblu naopak ubrat basy a až zjistíš, že OH jsou jedovaté??? To jim řekneš sorry majnedamenudherren, musíte to vydržet, páč já tady mám akorát takové zkur..né udělátko¨a tím to jaxi nejde nastavit líp...
Nenapadá mě jediný rozumný důvod, proč bys tuhle věc měl řešit jinak, než NORMÁLNĚ.
Omlouvám se, jestli to vyznělo moc urážlivě. Chtěl jsem tě jen vyburcovat k tomu, abys zauvažoval, CO je pro tebe v tomto ohledu přínosem.
Přesně něco podobného jsem se chystala napsat, jen bych dočetla celý stromek diskuze....tak už nemusím. Kolega by si měl ujasnit, chce-li se věnovat bubnování nebo zvučení. Nevím sice jak hraje na buben, ale o zvučení toho evidentně ví pramálo.... nic ve zlém, učený z nebe nepadají!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Přátelé...berte to jako řečnickou otázku, i když je k zamyšlení:
Nezabýváme se tu náhodou otázkou, která patří spíše do sekce ke zvukařům?? Mám pocit že vyjma zmínky, že zdrojem "hluku" by měl být buben, se tu o bubnování nemluví ani okrajově!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "