Cort Passion Limited PLO3E - zkušenosti, kytara kolem 20ti?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jerry01

Cort Passion Limited PLO3E - zkušenosti, kytara kolem 20ti?

Příspěvek od jerry01 »

Zdravím, zajímá mě jestli nemáte někdo zkušenosti s tímhle Cortem (Passion Limited PLO3E - http://www.guitarpark.cz/kytary/1435-el ... plo3e.html)
popř. jestli někdo zná ten snímač - Fishman Ellipse Matrix Blend, jak hraje (kytaru jsem zkoušel, ale nestih jsem si to už nechat zapojit...), líbí se mi jak je řešený - je přichycený u výřezu pod strunama...

Tak nějak už delší čas sháním elektroakustiku kolem 20ti tisíc. Z více stran už mi byly doporučovány Corty, původně jsem vybíral kolem 15ti, ale tam mě nic moc nenadchlo...Tahle byla první, která mě zaujala...Otázka je, stojí to za ty prachy, nebo se dá sehnat něco výrazně lepšího za tu cenu? Má menší tělo a pěkně se drží, akorát mi přijde že v prodejně kde jsem to zkoušel mají tak dobrou akustiku, že tam dobře zní skoro všechno...Samozřejmě ne doslova :lol: nicméně, špatně se mi to porovnává...Píšu že to sháním delší dobu, ale je pravda že zas takový srovnání v týhle cenový kategorii nemám, spíš jsem to předtím zkoušel kolem těch 15ti...Máte nějaký tipy ke srovnání? Na tvaru nijak zvlášť netrvám, zvuk chci aby to nebyl moc takovej ten ostrej cinkací co mají třeba Taylorky, spíš něco víc vyváženýho...Kdyby byl výrazně lepší třeba Furch tak by to pak bylo jasný, ale co já vím tak začíná někde kolem 26ti bez snímače a pak to stoupá a stoupá...

Díky za jakýkoliv rady :wink:
Naposledy upravil(a) jerry01 dne 3.12.2012 13:07, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Re: Cort Passion Limited PLO3E - zkušenosti, kytara kolem 20

Příspěvek od ...EDGE... »

Docela by me zajimalo co je to za madagaskarsky palisandr za tuhle cenu. Vim, ze asi neni tak drahy jako brazilsky, ale myslel jsem, ze je drazsi.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Furch určitě nezačíná kolem 26ti, mezi 15-20 se tam dají taky najít dobrý kousky, navíc mají často například u Humla nějaké slevy.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tu kytaru neznám a z webu e-shopu nějak nevidím, jestli je fyzicky dostupná k vyzkoušení. Pokud je, šel bych vyzkoušet a pak uvidíš, jestli to za to stojí. Papírově vzato bych Corty kolem 20k asi ignoroval, tady už se dají nakoupit kytary od o něco renomovanějších značek, ověřené a kvalitní. Neříkám, že ten Cort je špatný, ale rozhodně bych ho naslepo nebral.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero on píše, že ji zkoušel.
Dle mého vypadá dost dobře. Pro mě sympatický tvar a velikost.
Ta cenová kategorie je trochu nešťastná. Mám pocit, že kytary kolem dvacky jsou takové nijaké - nejsou o moc lepší než levnější kytary a chybí jim dost do těch nejdražších. Ale to neznamená, že se nedá najít nějaký kvalitní kousek.
Mám pocit, že Cybermuff, když si nějakou kytaru v téhle cenové vybíral, taky skončil u Cortu. Zkus pohledat v jeho příspěvcích.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:Nero on píše, že ji zkoušel.

Ta cenová kategorie je trochu nešťastná. Mám pocit, že kytary kolem dvacky jsou takové nijaké - nejsou o moc lepší než levnější kytary a chybí jim dost do těch nejdražších. Ale to neznamená, že se nedá najít nějaký kvalitní kousek.
Pardon, to první jsem už v noci přehlédl... Už jsem byl asi napůl ve snových krajinách.

S tím druhým zcela souhlasím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jerry01

Příspěvek od jerry01 »

jakub.kubaaa píše:Furch určitě nezačíná kolem 26ti, mezi 15-20 se tam dají taky najít dobrý kousky, navíc mají často například u Humla nějaké slevy.
já jsem vycházel hlavně z mejlu co mi poslali - kolem 20ti je už prej jen doprodejová řada Durango, zbytek jde vejš...jinak do Humla se teďka chystám, uvidím co se mi dostane pod ruku tam... :)
Nero píše:Tu kytaru neznám a z webu e-shopu nějak nevidím, jestli je fyzicky dostupná k vyzkoušení. Pokud je, šel bych vyzkoušet a pak uvidíš, jestli to za to stojí. Papírově vzato bych Corty kolem 20k asi ignoroval, tady už se dají nakoupit kytary od o něco renomovanějších značek, ověřené a kvalitní. Neříkám, že ten Cort je špatný, ale rozhodně bych ho naslepo nebral.
mě právě zajímalo jestli ji už někdo taky neměl v ruce a dokáže to porovnat, na prodejně jí maj...na který renomovaný značky v týhle cenová kategorii bych se tak měl zaměřit? samozřejmě nějaký znám, ale aby to nebylo třeba něco jako kytary Martin, u kterých jsem byl upozorňován že za 20tis. to ještě není ono...prostě nějakej lepší poměr cena výkon abych nepřeplácel za značku...

jinak taky mám ten pocit že se to od těch o něco levnějších až o tolik neliší, uvidím co budu říkat až to srovnám s dražšíma furchama :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“