FAST TRACK PRO-Latencia vs CPU Load
Pravidla fóra
FAST TRACK PRO-Latencia vs CPU Load
Zdravim vsetkych, pisem ohladom latencie na M-Audio Fast Track Pro. Problem je v tom, ze som ocakaval ze s tymto usb interface sa budem stretavat s latenciou maximalne tak 10 ms. Realita je vsak taka, ze pri buffer size 256 mi dosahuje celkova latencia 16 ms. Akonahle znizim buffer na najnizsiu moznu hodnotu 128,,latencia sice dosiahne 10 ms(co si myslim, ze je aj tak vela), ale pri vytazeni procesora nad 10% pri takejto velkosti buffer-u sa objavuju citelne "popupy" a podobne zvukove "kazy" az skreslenie zvuku. To je prave moja otazka, ze preco sa uz pri takom nizkom zatazeni procaku sa objavuju tieto zvukove chyby. Da sa to nejak odstranit, alebo minimalizovat latencia este viac ? Pouzivam najnovsie drivere c osa tyka chipsetua ostatnych komponentov notebooku, aj na zvukovku mam driver asio od m-audia-najaktualnejsi samozrejme. Pouzivam Windows XP sp3, notebook: intel pentium b960 - 2,2 ghz, ram: 4gb ... Dakujem velmi pekne ... este doplnim ze cez program dpc latency slape vsetko ako ma, vsetko mam v zelenej zone 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: FAST TRACK PRO-Latencia vs CPU Load
a je ta latence problém? (odposloucháváš v reálném čase nějaký efekt?) mě přijde buffer 256 už dost nízkej, běžně používám 512/1024 ale záleží na situaci odposlechu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
no snad nebude problem,,, pouzivam totiz midi klavesy na zive hranie ,,, tak nejaky synth pad s dlhsim attackom by mal byt ok, len sa bojim ak budem pouzivat nejake zvuky doraznejsie na rytmus aby sa to nerozchadzalo s bicimi ...tak problem som totiz riesil pri vyssej latencii ... mna len zaujima preco nastavaju problemy so zvukom uz pri takom nizkom zatazeni procesora ,,, myslel som ze sa taketo ruchy zacnu objavovat az pri 80% cpu load ... mozno to bude aj slabsim vykonom pc ... skuste nieco navrhnut, ak mate skusenosti 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
No můžeš obecně pomoct systému windows, třeba nastavnením profilu pro lepší běh "aplikací na pozadí" = větší priorita i pro ASIO ovladače. A obecně si systém pročistit a mít ho nejlépe jen pro to live hraní.
Ale latence bude vždycky - z principu - signál se prostě musí zpracovat a pak jít do outputu, jde o to najít kompromis v bufferu mezi latencí a popama a vyzkoušet různé VST které nejsou třeba tak náročné..
Ale latence bude vždycky - z principu - signál se prostě musí zpracovat a pak jít do outputu, jde o to najít kompromis v bufferu mezi latencí a popama a vyzkoušet různé VST které nejsou třeba tak náročné..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dakujem za radu,,,tie aplikacie na pozadi som skusil ale ziadna zmena,,,alebo teda ziadna povsimnutelna ... co sa tyka celeho ntb, akurat som ho nanovo preinstaloval, mam na nom v podstate iba moj DAW a pluginy, vsetko je precistene, v ramci energy utilities a windowsu je vsetko nastavene na best performance, cize by to malo byt ok
ak este niekoho napadne, ako by som vedel znizit latenciu budem rad ak poradite ,,, som zvedavy ako to bude s tou latenciou na skusobni, od reinstalu som totiz neskusal, snad bude tych 256 na bufferi stacit 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No nejlepší recept na snížení latence je HW - čili syntezátor například. Eventuelně interní zvukovka.
P.
P.