Arpeggia

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

zajímavý arpeggia od Paula gilberta ( hlavně obskakovíní jedný struny)

Kód: Vybrat vše

Example 7: String Skipping                                                   
   S                          S  S   S  S  S   S  S  S   S  S   S  S   S  S   S 
--------------------------15p12------------------12-15p-12-17p-12---------------
------------------------------------------------------------------14p-10--------
--------------------------------16p-12----12h-16--------------------------------
---------------------------------------14--------------------------------14p-11-
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

S  S   S  S  S   S  S   S  S   S  S   S  S  S   S  S  
-----------------------------14p-10------------------10-|
------------10-14p-10-15p-10----------------------------|
------------------------------------14p-11----11h-14----|
-----11h-14--------------------------------12-----------|
--12----------------------------------------------------|
--------------------------------------------------------|

S   S  S   S  S   S  S   S  S  S   S  S  S   S  S   S  
--14p-10-15p-10------------------------------------------|
----------------15p-12------------------12-15p-12-17p-12-|
---------------------------------------------------------|
-----------------------16p-12----12h-16------------------|
------------------------------14-------------------------|
---------------------------------------------------------|

S  S  S  S  S S   S S  S  S  S  S  S  S  S  S  
--12p-9----------------9-12p-9-14p-9-------------|
-------------------------------------11p-7-------|
--------12p-9----9h-12---------------------------|
--------------11---------------------------11p-8-|
-------------------------------------------------|
-------------------------------------------------|

S S   S S  S  S  S  S  S  S  S  S S S   S S  
------------------------10p-7---------------7-|
----------7-11p-7-12p-7-----------------------|
------------------------------11p-7---7h-11---|
----8h-11---------------------------9---------|
--9-------------------------------------------|
----------------------------------------------|

|---3--|     |--3-|                            
   S  S  S  S  E  S   S  S  E  S  S S Q        W                 
--10p-7-------11--7h-11p-7------------------|-------------------|
--------------------------------------------|-------------------|
--------11p-7--------------11--8-11-8-------|-------------------|
--------------------------------------9~----|-------------------|
tempo 120
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Co jsou to ty Arpeggia..????
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

přečtí si celý téma
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Aha jo dobrý,že sem to vůbec četl a díval se na ty videa teď budu mít depku do konced života z toho .. . !!!Tohle snad nikdy nezahraju :cry:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
PickNick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PickNick »

ARPEGGIO - rozlozeny akord!!! NIKOLIV zpusob hrani ci jakakoliv tehcnika... (bud down-up ci sweep)

DOWN - UP - technika.... dva tony za sebou hrane NAHORU DOLU TRSATKEM

SWEEPING - plynule zahrane struny dolu ci nahoru uderem trsatka pouze na jednu ci druhou stranu)
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

PickNick píše:ARPEGGIO - rozlozeny akord!!! NIKOLIV zpusob hrani ci jakakoliv tehcnika... (bud down-up ci sweep)

DOWN - UP - technika.... dva tony za sebou hrane NAHORU DOLU TRSATKEM

SWEEPING - plynule zahrane struny dolu ci nahoru uderem trsatka pouze na jednu ci druhou stranu)
no to je sice hezký že tady cituješ ABC , ale i legáto známená źnamená spojení not různé výšky, ale na kytaře se hraje odtahem a přírazem. No ale zase o tom názvosloví arpegíí je asi možno hodně diskutovat protože i palo chodelka arpeggia hraje střídavě down-up ale i sweepingem...........ale spousta kytaristů považuje arpeggio=sweeping
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Greeg píše:no jo ,fakt to tam je ! ale je to blbost . možná když to budeš hrát pomalu tak s tim trsátkem takhle ZBYTEČNĚ mávat stihneš ale rychle ..... tak si to zkus na nějakym arpeggiu a uvidíš že je to blbost , že si nevymejšlim
myslim kamo ze ses naucil sweep picking, a ty apregrr jsou prave ze valis kazdou strunu zvlast :wink:
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Arpegia jsou harmonicky rozlozene akordy ... nic vic nic min .. Jen by me zajimalo jestli se timto zpusobem da naucit rychle hrani .... resp. abych pak nezahral nic jineho nez jen arpegia :lol:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

*Twisted.Brother* píše:Arpegia jsou harmonicky rozlozene akordy ... nic vic nic min .. Jen by me zajimalo jestli se timto zpusobem da naucit rychle hrani .... resp. abych pak nezahral nic jineho nez jen arpegia :lol:
tak jako ono při arpegiu vlastně jedeš pravou rukou plynulím pohybem. Když hraješ klasickou stupnici tak většinou hraješ na každý struně vícero tónů posobě. Většina lidí tedy střídá v normální stupnci úder zvrchu a zespodu (to se většinou doporučuje pro rychlost přesnost a nebolení ruky). To u arpegia (aspoň klasickýho) dost dobře nejde protože tam se snaží hráč rozložit akord na co největší počet strun, tedy jede od basů do vejšek a zpět po strunách (taková arpegia jsem alespoň zkoušel já) Určitě si tím nacvičíš běhání po hmatníku a utlumování strun. Arpegia nejsou až tak melodický, spíš je to náročný technicky... de tam o rychlost, přesnost. Řekl bych že by ti to moho pomoc k tomu abysi hrál čistěji. Já osobně je moc nehraju protože jsem jednak lama a jednak to nevyužiju. když ale spustí metalista na nabroušeným higainu tk si fanoušci rvou ty svoje pačesy protože to je vážně onanie jak sv***.

Ještě bych řekl že člověk kterej to s arpegiem myslí vážněji si asi nedá kytaru příliš nízko na řemen ale spíše někam víš, nebo si ji minimálně při hraní zvedne nohou (klasický metalový opření nohy o odposlech točení hlavou a mlácení milionů tónů po sobě)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Co mas proti metlošum? :)) ne .. zerty stranou .. ja jen ze jsem videl v muzikusu Workshop stemahle arpegiama tak se to ted sprtam a snazim se to vyuzit jako cviceni na rychlost hry ... jinak si myslim ze nejlepsi je sweep picking tzn nahoru,dolu,nahoru,dolu je to tam dokonce napsano :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

*Twisted.Brother* píše:Co mas proti metlošum? :)) ne .. zerty stranou .. ja jen ze jsem videl v muzikusu Workshop stemahle arpegiama tak se to ted sprtam a snazim se to vyuzit jako cviceni na rychlost hry ... jinak si myslim ze nejlepsi je sweep picking tzn nahoru,dolu,nahoru,dolu je to tam dokonce napsano :)
když hraješ jednoduchý arpeggia tak ty sou hozený tak že pravačkou jen kloužeš po strunách.. víš jak to myslím... nic víc sem ani nezkoušel :lol:
Proti metlošům nic nemám... většina lidí kolem mě sou metloši.. Oni si dělaj srandu ze mě já z nich... U nás v Brně platí: rockový klub = metalovo hardrockový klub. občas nám v brooklynu pustí ten jeden punkvej song co tam mají, my si zaskotačíme, oni si znás pak dělaj srandu, my to nebereme vážně a rači se smějeme jak všici kroutí hlavou dokud se jim nepřekrví... :roll:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
*Twisted.Brother* píše:Co mas proti metlošum? :)) ne .. zerty stranou .. ja jen ze jsem videl v muzikusu Workshop stemahle arpegiama tak se to ted sprtam a snazim se to vyuzit jako cviceni na rychlost hry ... jinak si myslim ze nejlepsi je sweep picking tzn nahoru,dolu,nahoru,dolu je to tam dokonce napsano :)
když hraješ jednoduchý arpeggia tak ty sou hozený tak že pravačkou jen kloužeš po strunách.. víš jak to myslím... nic víc sem ani nezkoušel :lol:
Proti metlošům nic nemám... většina lidí kolem mě sou metloši.. Oni si dělaj srandu ze mě já z nich... U nás v Brně platí: rockový klub = metalovo hardrockový klub. občas nám v brooklynu pustí ten jeden punkvej song co tam mají, my si zaskotačíme, oni si znás pak dělaj srandu, my to nebereme vážně a rači se smějeme jak všici kroutí hlavou dokud se jim nepřekrví... :roll:
Musim rict ze s tebou souhlasim .. kdyz sem byl maly taky se mi libilo jak vsichni metlosi hazi hlavou sem a tam ale ted kdyz hraju neaky ostrejsi metal vubec nerozumim jak to takhle nekdo muze kutit :-)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

*Twisted.Brother* píše:Musim rict ze s tebou souhlasim .. kdyz sem byl maly taky se mi libilo jak vsichni metlosi hazi hlavou sem a tam ale ted kdyz hraju neaky ostrejsi metal vubec nerozumim jak to takhle nekdo muze kutit :-)
já většinou když něco na kytaru onanuju zaujmu silně hrdý a povýšený postoj s rokročenýma nohama a zvedlou hlavou případně záklon... Vypadá to uchylně což přesně vystihuje umělecký záměr. Rozdíl mezi nama je ale že já sem ještě malej (172cm a víc to už nebude :lol: )
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
*Twisted.Brother* píše:Musim rict ze s tebou souhlasim .. kdyz sem byl maly taky se mi libilo jak vsichni metlosi hazi hlavou sem a tam ale ted kdyz hraju neaky ostrejsi metal vubec nerozumim jak to takhle nekdo muze kutit :-)
já většinou když něco na kytaru onanuju zaujmu silně hrdý a povýšený postoj s rokročenýma nohama a zvedlou hlavou případně záklon... Vypadá to uchylně což přesně vystihuje umělecký záměr. Rozdíl mezi nama je ale že já sem ještě malej (172cm a víc to už nebude :lol: )
bývá hůř ja si zas z pokoje dělám podio a hraju si na anguse :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

*Twisted.Brother* píše: bývá hůř ja si zas z pokoje dělám podio a hraju si na anguse :D
cituji svou matku: "Nehraj prosímtě tak pozdě večer - hrozně u toho dupeš :lol: "

Ale řekl bych že Ot bylo dost... spět k zběsilým běhům a kytarové onanii.
sleduj tu pravou ruku - o tom sem mluvil...
http://www.youtube.com/watch?v=nMejjSWStaw
ten zvuk kytary mě přijde hroznej a aji mě přinde že arpeggio nezní nijak úžasně... vpodstatě to je jen machrovinka a protože já táhnu víc k old school tak rači vymyšlím uchylný bend melodie v pentatonice. Takže když onanie tak mě víc přitahuje:
http://www.youtube.com/watch?v=fyuY9ygdSoU
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

j ja se ani neucim co za arpegia hraju ... ale chci se timto zpusobem naucit hrat rychla sola ...
gazosh

Příspěvek od gazosh »

Tak arpeggia/sweeping jsem tedka začal dost cvičit, dost mě to baví a navíc když to občas dám čistě a rychle, tak jsem pak rád. TEdka hraju dost Megadeth, přesnějš holy wars a první solo už umím docela dobře, druhý, jsem začal cvučit, ale je taky jednoduchý, horší je to pak s Mustaionovo solem, co bych dal za arpeggia, ale ten jeho šílenej prostoklad no nic...Ale myslím si, že tvrdit , že je to zbytečný a oddalovat to čím dál víc je hovadina. Po nakým čase to do tý kůže vleze a já třeba vím, že když to budu trénovat podstivě, tak se to za pár let možná i perfektně naučím. Zatím mi dělá problémy jízda dolu, když bejčím nahoru, tak je to docela vcajku.Dneska jsem si musel i dávat pozor na to, že jsem při cestě dolu, vždycky někde udělal UP. Taky mi dělá dost problém tlumit po cestě nahoru. Jinak mám doma cdčko Chodelky a ten hraje arpeggia alternate pickingem a dává je tak, rychle, že by se člověk posral než aby si řekl, že to nehraje sweepingem.
pitrisek.dc
Kontaktovat uživatele:

Jak hrát tóny za sebou na stejnem pražci, le jiné struně.

Příspěvek od pitrisek.dc »

Na tuhle otázku se už někdo ptal, ale ještě nikdo neodpověděl.
Když mám hrát v arpeggiu dva, neb více tónů za sebou, které jsou každý na jiné struně, ale na stejném pražci - jak? Ten prst jakoby přelít z jedné struny na druhou, že zároveň chytím další tón a zároveň ten druhý utlumím? Nebo tak, že na každý tón použiju jinej prst (dost těžko se tam skládaj).
Potřeboval bych to vědět začal sem cvičit arpeggia a nechci se učit nějaký chyby.
Moc díky za rady.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

co jsem tak viděl nějaká profi instruktážní videa, tak se prst má "přelít" a když se to sám učím, taky přelívám
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pitrisek.dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pitrisek.dc »

Dík
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“