Miniklávesy?
Pravidla fóra
Miniklávesy?
Ahoj,
sháním malé klávesy, tak kolem dvou oktáv, na které by šlo hrát takové to pozadí. Všude na netu nacházím jen MIDI kontroléry, které samozřejmě samy o sobě nehrají. Potřeboval bych něco malého, levného a především s nějakým přímo zvukovým výstupem. Poradíte?
Díky
sháním malé klávesy, tak kolem dvou oktáv, na které by šlo hrát takové to pozadí. Všude na netu nacházím jen MIDI kontroléry, které samozřejmě samy o sobě nehrají. Potřeboval bych něco malého, levného a především s nějakým přímo zvukovým výstupem. Poradíte?
Díky
Re: Miniklávesy?
Pozadi je co? Nemuzes to nejak specifikovat? Z dotazu neni jasne, jestli shanis samohrajku nebo syntak...Vojta píše:takové to pozadí
Co se týče klávesových nástrojů, nejsem zkušeným uživatelem, takže vlastně nevím co přesně chci. Hlavně jsem měl dojem, že syntetizér se obvykle moc levně sehnat nedá.Paris píše: Pozadi je co? Nemuzes to nejak specifikovat? Z dotazu neni jasne, jestli shanis samohrajku nebo syntak...
Pozadím jsem myslel především různé zefektované akordy, což nahrává syntetizéru, ale myslím, že i ze samohrajky by šlo něco vykřesat
- Shtefix
- Kontaktovat uživatele:
To je pořád trochu málo... chces, aby to mělo:
napájení adaptérem/bateriemi/obojí?
dynamicky (rychlostně) citlivou klaviaturu/bez dynamiky kláves?
klasickou velikost klapek/miniklávesy?
vlastní reproduktory + výstup/pouze výstup?
hraní doprovodů/pouze základní funkce kláves?
šlo by trochu konkrétněji popsat, co s nimi máš za lubem?
Nedávno sem za pár korun pořídil stařičkou Yamahu PSS-190 (baterie/adaptér, bez dynamiky, malé klapky, základní doprovody, nějakých 100 zvuků, 4 pady se zvuky bicích), se kterou se skvěle blbne, ale skutečně netuším, jestli ji zrovna tobě doporučit
napájení adaptérem/bateriemi/obojí?
dynamicky (rychlostně) citlivou klaviaturu/bez dynamiky kláves?
klasickou velikost klapek/miniklávesy?
vlastní reproduktory + výstup/pouze výstup?
hraní doprovodů/pouze základní funkce kláves?
šlo by trochu konkrétněji popsat, co s nimi máš za lubem?
Nedávno sem za pár korun pořídil stařičkou Yamahu PSS-190 (baterie/adaptér, bez dynamiky, malé klapky, základní doprovody, nějakých 100 zvuků, 4 pady se zvuky bicích), se kterou se skvěle blbne, ale skutečně netuším, jestli ji zrovna tobě doporučit
It's the augmented fourth, or diminished fifth, depending on your outlook on life...
Fajn. Napájení adaptérem, ideálně dynamiku, velikost kláves je mi fuk, ale aby to šlo sbalit do batohu, a tak do 30 kláves, stačí audio výstup, doprovody nepotřebuju, jen nějaký efekty.Shtefix píše:To je pořád trochu málo...
Co s tím mám v plánu jsem již psal, ale neumím to vyjádřit jinak než slovesem podbarvovat
jediné, co se k tomu blížilo, bylo http://kytary.cz/akai-synth-station-25/HN114982/, ale k tomu je potřeba koupit ještě iphone
ja si zase myslim, ze ze samohrajky (zvlast nejake levne) nevykresas nic, obvykle ma 128 GM zvuku (nebo mene, kdyz je to takova ta s tim levnym cipem), ze kterych jsou pouzitelne jen nektere, obcas na vystupu nejaky reverb a chorus, a vic nic...Vojta píše:Pozadím jsem myslel především různé zefektované akordy, což nahrává syntetizéru, ale myslím, že i ze samohrajky by šlo něco vykřesat.
Fajn, takže synth ... a to jaký?Paris píše: ja si zase myslim, ze ze samohrajky (zvlast nejake levne) nevykresas nic, obvykle ma 128 GM zvuku (nebo mene, kdyz je to takova ta s tim levnym cipem), ze kterych jsou pouzitelne jen nektere, obcas na vystupu nejaky reverb a chorus, a vic nic...
ne ze bych ted mel po ruce nejakou definitivni odpoved, ale zeptam se jeste na dve veci:
- musi mit klaviaturu plne velikosti? (resp. nestacily by mini klavesy? (jako maji napriklad mini korgy) ... coz asi stacit budou, kdyz se ti libi ten akai...)
- muze to byt starsi vec z bazaru? (nektery vcelku schopny starsi syntaky se za slusnou cenu sehnat daji... ale stejne to bude tak kolem +- 4.000 aspon...)
(plus jeste: ten odkaz na toho akaie nahodou neurcuje cenovou hladinu, ze ne? protoze - jestli uvazujes o necem za 1.500, tak to tu muzeme rovnou uzavrit s vetou "za tu cenu nic nesezenes", a tobe zbyde stejne asi ten usb kontroler a nejakej notebook (pripadne jeste zvukovka), co bude generovat zvuk...)
- musi mit klaviaturu plne velikosti? (resp. nestacily by mini klavesy? (jako maji napriklad mini korgy) ... coz asi stacit budou, kdyz se ti libi ten akai...)
- muze to byt starsi vec z bazaru? (nektery vcelku schopny starsi syntaky se za slusnou cenu sehnat daji... ale stejne to bude tak kolem +- 4.000 aspon...)
(plus jeste: ten odkaz na toho akaie nahodou neurcuje cenovou hladinu, ze ne? protoze - jestli uvazujes o necem za 1.500, tak to tu muzeme rovnou uzavrit s vetou "za tu cenu nic nesezenes", a tobe zbyde stejne asi ten usb kontroler a nejakej notebook (pripadne jeste zvukovka), co bude generovat zvuk...)
Já bych to zkusil takhle: Kytary.cz - klávesy - syntezátory - nástroje - řazení od nejlevnějšího!
A jako první se ti objeví tohle: http://kytary.cz/arturia-analog-experie ... /HN119968/
Myslím, že by to mohlo splňovat tvé představy - osobní zkušenost nemám!
A jak bylo psáno výše, levněj asi nic kloudného neseženeš!
A jako první se ti objeví tohle: http://kytary.cz/arturia-analog-experie ... /HN119968/
Myslím, že by to mohlo splňovat tvé představy - osobní zkušenost nemám!
A jak bylo psáno výše, levněj asi nic kloudného neseženeš!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno z technického principu se obávám, že je to totéž, co kombinace MIDI klaviatura + cokoli v DAW. Pouze to tady dodávaj spolu se SW syntezátorem - čili je to spojeno přesně s tím, co je obvykle problém, čili latence. Ale taky nemám osobní zkušenost; možná to kluci z Arturie nějak uměj vyřešit, ale osobně bych do toho nešel.
P.
P.
tak. je to midi/usb kontroler a k tomu software.
ale jakesi reseni by to bylo (obecne kontroler + zvukovka), kdyby mel tazatel k tomu moznost nosit nejaky vhodny notebook. a kdyby se kvuli latenci nedala vyuzit integrovana zvukovka, asi by tomu mohla pomoct nejaka relativne levna externi (neco jako behringer UC 202 ... ta se da sehnat za par stovek).
ale jakesi reseni by to bylo (obecne kontroler + zvukovka), kdyby mel tazatel k tomu moznost nosit nejaky vhodny notebook. a kdyby se kvuli latenci nedala vyuzit integrovana zvukovka, asi by tomu mohla pomoct nejaka relativne levna externi (neco jako behringer UC 202 ... ta se da sehnat za par stovek).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No a co nešpekulovat a zaměřit se třeba na totok: http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=113463 Podle mě srandy kopec až na půdu.....ale to už bude asi moc velké, což? 
P.
P.
díky všem za názory, podívám se na to
No já bych nezatracoval Korg microX ...http://kytary.cz/korg-microx/HN107646/ ... mám ho doma a můžu prodat 
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chtěl by jsem se zeptat - potřebovali by jsme v kapele nějaký pidi klávesky v kterých by byl použitelný zvuk akordeonu. Byla by to náhrada za klávesovou foukací harmoniku kvůli odstranění problémů s nazvučením a mikrofonem. Takže nemáte s něčím zkušenost?
Jo, korg microX
Já používám v několika skladbách akordeon (od Divokýho Billa, Tří sester, Katapult, ...), nahradil jsem foukačku akordeonem na Korgách a jsem spokojenej. Mám to teď na M50, dřív X50, což mělo stejnej engine jako microX. Tyhle micra jsou malý 25klávesy, ale zvukově parádní.
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
ehm omlouvám se, nečetl jsem příspěvky nade mnou
no obávám se že na to naše hraní to bude chtít něco levnějšího - přeci jenom je to jen do pár písniček 
Nevím, zda je to úplně profesionální řešení, ale tohle http://www.m-audio.com/products/en_us/K ... ini32.html v kombinaci se software, který je k tomu je docela kouzelná věcička a dá se z toho vyloudit docela dost slušných zvuků ... jen je k tomu potřeba notebook. Měl jsem strach, že se bude sekat, ale ještě se mi to nestalo.