Dohmat Ibanez Pro Edge
Pravidla fóra
Dohmat Ibanez Pro Edge
Zdar lidi.. mám problém, ale nenašel jsem tady na fóru nic k tomu. Potřebuju zvýšit dohmat, protože ve vysokých polohách už struny nehrajou čistě. Zkusil sem povolit šouby, které rdží péra od tremola. Ale to je asi blbost co? Tak sem si dal tremolo zpátky tak, jak má být a kytara se mi začla pořád podlaďovat. Naladim, vzápětí mi ostatní struny sjedou třeba až o pulton dolu. Nevíte co s tím? A jak zvýšit dohmat? Díky za odpovědi a omlouvám se jestli to tu někde už je napsaný.
Ibanez RG 420EG
Carvin XT112
Carvin XT112
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dohmat Ibanez Pro Edge
Edge Pro je ideální mít souběžně s tělem. Takže pružiny zase přitáhni tak aby ti to perfektně ladilo. Celé tremolo zvedneš těma 2 šroubama, o které jsou opřené břity tremola.
Hlavně ten dohmat upravuj až při povolených strunách. Kdybys to dělal při natažených strunách, tak si zesereš břity tremola a opěrné šrouby. Tremolo se pak nebude vracet do původní polohy.
tech. dotaz -- mam edge pro 7 na ibe rg1527 a je to zatim nejluxusnejsi dohmat, na kery sem busil
je to kejtrou, ze ma taky fajny krk atd nebo je to tak paradni na vsech kejtrach s edgem?
je to kejtrou, ze ma taky fajny krk atd nebo je to tak paradni na vsech kejtrach s edgem?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To je dane serizenim kytary. U japonskych ibanezek byvaji krky perfektni a diky velkemu radiusu hmatniku jde nastavit luxusni dohmat. Zvykej si 
ja si rikal jestli to neni dano tim "nízko profilová kobylka Edge Pro 7" nizkym profilembubucci píše:To je dane serizenim kytary. U japonskych ibanezek byvaji krky perfektni a diky velkemu radiusu hmatniku jde nastavit luxusni dohmat. Zvykej si
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Podle me jsou JP musicmany dotahnute k dokonalosti, co se ergonomie tyka. Rg cka na tom nejsou o moc hur, ale porad ten detail u kazde hrany a ukosu delaji musicmana pohodlnejsim. Pozice pro pravou ruku je lepsi u mM. Ten kovovy kryt nad kameny je pohodlny a navic se nezacne osaopavat a loupat jako edge. Nejvetsi rozdil je krku. MM ma kulatejsi profil, ktery je prirozenejsi do ruky a ani se tolik nenamaha. Starsi RG meli D profil, ktery je synonymem "rychleho" krku, novejsi (cca 99 a dal) uz meli ten profil trosicku vic do C. Dulezita je i povrchova uprava, kdy MM ma krk z ockovaneho javoru a je spise matny a ten pocit z neho je skoro nepopsatelny. Me osobne vyhovuji krky spis na 7mistrunne S serii nez na RG, kdy uz je to docela klada pro moji malou ruku a ten D profil s "ramenama" tomu taky neprida. Zas na druhou stranu se japonske Sko tezko hleda a ty indoneske se s japoncem nedaji vubec srovnavat. Bohuzel 7micku od MM jsem jeste v ruce nemel 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ten nízký profil by měl být snad to, že tremolo málo vystupuje nad plochu těla kytary. S dohmatem to nemá nic společnéhobjjz píše:ja si rikal jestli to neni dano tim "nízko profilová kobylka Edge Pro 7" nizkym profilembubucci píše:To je dane serizenim kytary. U japonskych ibanezek byvaji krky perfektni a diky velkemu radiusu hmatniku jde nastavit luxusni dohmat. Zvykej si![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008