Omnitronic IM-500
Pravidla fóra
Omnitronic IM-500
co říkáte na tyto kondenzátory, máte nějaké zkušenosti ?
Hrajem jen malé prostory, tak si myslím, že když mám mikrofon na kopák, tak by k tomu kondenzátory mohli stačit, nebo se bez nich dá obejít, když by ten na kopák byl jen trochu nahlas, aby dodával trochů basů..??
Hrajem jen malé prostory, tak si myslím, že když mám mikrofon na kopák, tak by k tomu kondenzátory mohli stačit, nebo se bez nich dá obejít, když by ten na kopák byl jen trochu nahlas, aby dodával trochů basů..??
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Omnitronic IM-500
jsou to ****y, který nepřenášej zvuk věrně - respektive to, co z nich leze nemá vůbec nic společnýho s tím, co leze do nich
(řekněme, že štěkne pes, ale přes ty mikrofony to bude znít jako bouchnutí dveří)
(řekněme, že štěkne pes, ale přes ty mikrofony to bude znít jako bouchnutí dveří)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Jens Ludwig
- Odborník
jinak pokud to chceš k dozvučení bicích, tak spíš než plechy bych řešil tomy (a možná snare - ze spod) - to je ale otázkou, jakej hrajete styl a jak hraje bubeník...
hrajeme rock, punkrock, ale je problém, že nemáme subbasy, jen prostě 250W reproboxy, tak nevim jestli mám kupovat mikráky na bicí, aby to neznělo blbě.. ale bude to znít uplně bez basů
- Jens Ludwig
- Odborník
tak to pořiď jen třeba AKG D112 na kopák - basy ořízni a nech jenom vyšší středy a vejšky, aby to mělo takovou tu tečku.... - s takhle slabejma bednama to nebude žádná výhra...
ale bude to lepší než hrát bez mikráků ne ? hrajem jen menší prostory.. a co tenhle, prý se těm dobrým vyrovná..http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 101084.php
- Jens Ludwig
- Odborník
a to říkal kdo??? prostě kategorii mikrofonů jako je AKG D112, AUDIX D6 a BETA 52 se vyrovnaj zase jenom AKG D112, AUDIX D6 a BETA 52... tyhle levný čínský mrchy se jim vyrovnaj třeba jenom měsíc - pak shnije membrána a je po hehe....
a kdybych měl ten lepší mikrák, tak je ho lepší tam dát než nic ne ? i když máme jen tyto bedny..furt to bude lepší než na 'sucho' myslim..
Ne a ne a ne! Každý z jmenovaných mikrofonů má za úkol hlavně přenést nejhlubší frekvence kopáku, ten jeho tlak. Ten ale z širokopásmových 250W beden nedostaneš. Ani 250W sub by to moc dobře nezvládal, natož širokopásmovka. Buďte rádi, že vám ty vaše bedny stačí na zpěvy a zbytek můžete hrnout z pódia. Pokud chcete lepší zvuk, kupte si za čtvrt mega komplet nový aparát nebo pronajměte zvukaře, nic jiného vám nepomůže. A mikrofony tebou uváděné kategorie jsou vyhozené peníze, nehrají, nedají se prodat, dají se jen vyhodit!
Zvukař z Podkrkonoší
sQara:
Na co otvíráš další téma se stejnou otázkou? Copak ti to jedenkrát říct nestačí?
Na co otvíráš další téma se stejnou otázkou? Copak ti to jedenkrát říct nestačí?
A v jiném vlákně jsem psal, že je za ty prachy celkem použitelný (z vlastní zkušenosti). NIKDE jsem nepsal, že se zmiňovaným AKG, Audixům a Betě vyrovná. Tak laskavě nepřekrucuj moje slova!!!sQara píše:ale bude to lepší než hrát bez mikráků ne ? hrajem jen menší prostory.. a co tenhle, prý se těm dobrým vyrovná..http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 101084.php
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
chci se poptat na názor více lidí, mě zase zvukaři od nás řikají, že to bude lepší, že to dodá aspoň tu tečku ten mikrofon..
nic nepřekrucuju, to,že se to těm lepším skoro vyrovná, sem četl uplně někde jinde..
nic nepřekrucuju, to,že se to těm lepším skoro vyrovná, sem četl uplně někde jinde..
To samozřejmě můžeš a omlouvám se, jestli to vyznělo jakože ne... Na druhou stranu si myslím, že lidé z tohoto fóra si čtou většinu témat co je zajímá, tedy jistě četli i to tvoje předchozí. Kdyby se chtěl někdo k tomu vyjádřit se svým názorem, tak už to dávno udělal. Proto je blbost zakládat nové téma s novým názvem, ale se stejným dotazem. Rozumíš mi?sQara píše:chci se poptat na názor více lidí,
A to je přesně ta kravina. Pokud ti z kopáku zbyde jen ta "tečka" nepodložená basy, bude to to pleskání do bečky (nebo jak to nazvat...).sQara píše:mě zase zvukaři od nás řikají, že to bude lepší, že to dodá aspoň tu tečku ten mikrofon..
a spousta No name...
a spousta No name...
jo rozumim, sorry..
tk já nevim proč mi to tu všichni říkaj že lepší ta tečka, než-li nic..
tk já nevim proč mi to tu všichni říkaj že lepší ta tečka, než-li nic..
Nemáš možnost si od někoho kopákový mikrofon půjčit? Abys slyšel tu "tečku" na vlastní uši? Odkud jsi?
a spousta No name...
a spousta No name...
Od Rychnova nad Kněžnou.. a nevím o nikom kdo by nějaký měl