Odlepená hlavice od krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kony911
Bandzone: www.bandzone.cz/blackdolphins

Odlepená hlavice od krku

Příspěvek od kony911 »

Zdravím :)
Sehnal jsem si od kamaráda jeho starou kytaru od B.C. Riche - je celkem hezká i s hezkým zvukem, jen nebyla v dobrém stavu, tak jsem jí dal dokupy. S jednou věcí si ale nevím rady - má rozlepený krk v tom spoji mezi hlavou a krkem (jestli mi rozumíte) .... krk je v pohodě! V rovině to celkem dobře drží středící šroub a hmatník - otázka, ale taky jak dlouho. No ale spíš co mě vadí je, že tam je pár desetinek "skok" ve zlomu, a při hraní na nižších pražcích to občas vadí ... Kromě koupi nového krku (jako člověk s omezenými možnostmi do týhle kytary nechci zas tak vrážet), myslíte si, že existuje nějaká alternativa, jak to přilepit? Je mi ale jasné, že kvalitu originálního lepení nezískám.... Dostal jsem radu - vybrousit to místo zlomu a zalakovat, že by to prý měl samotný lak udržet - myslíte, že by to šlo? Nepracuji se dřevem, takže nevím :) Předem díky za odpověď :)
MilanT

Re: Odlepený krk

Příspěvek od MilanT »

Tak je odlepený krk nebo hlava od krku? Název vlákna napovídá, že je odlepený krk od těla.
Je to elektrika nebo B.C.Rich akustika?
Co to je středící šroub a jak hmatník drží krk v rovině?
Nebyly by fotky?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

MilanT píše:Co to je středící šroub a jak hmatník drží krk v rovině?
Výztuha?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Sadam.S píše:Výztuha?
Tak to se můžem samozřejmě domnívat :D
Já ale hlavně potřebuji odpovědi na moje otázky, abych to vlákno přesunul z hardware třeba do home-made nebo to sloučil s duplicitním vláknem (ale nevím jestli je odlepený krk nebo hlava) nebo to rovnou zamknul (jestli se tazatel už neozve a tudíž ten odlepený krk asi není tak ožehavé a důležité téma).

O to, aby někdo správně a rychle odpověděl, by mělo jít samotnému tazateli a správně položený dotaz = poloviční odpověď.
kony911

Příspěvek od kony911 »

Pardon ... už jsem se od té doby vzhledem k mému času nedostal k netu ... jde o elektriku B.C. Rich a jde o odlepený krk od hlavy .... foto hned zašlu - těžko se to vysvětluje .... středícím šroubem myslím šroubovou tyč, výztuhu, kterou se v případě potřeby rovná krk .... neznám odborný název ... vždy mě říkali, že je to "středící krční šroub" :D fota hned zašlu
kony911

Příspěvek od kony911 »

Snad z nich bude aspoň trochu zřetelné, co tím myslím ... jde o skok jen v řádu desetinek, takže velký znatelný skok pouhým okem tam není .... pokud ale přes to přejíždím rukou, je to dost nepříjemné.
Přílohy
IMAG0069.JPG
IMAG0068.JPG
IMAG0067.JPG
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Na zacatku pises "má rozlepený krk v tom spoji mezi hlavou a krkem". Je to opravdu tak, ze je rozlepeny, a zatim tam nikdo necpal zadny lepidlo? Protoze to vypada, ze by to opravit jit melo (pokud to teda neni zaplacany lepidlem, tim by se to o neco zkomplikovalo), a mohlo by to dopadnout dobre. Akorat s tim v tomhle miste nemam zkusenosti (lepil sem ulomenou hlavu v jinem miste), takze by to chtelo pockat na odpoved nekoho kdo je ma (idealne aby to i nekdo takovy udelal), ten by mohl odhadnout to, co vsechno bude potreba sundat a udelat...
kony911

Příspěvek od kony911 »

Naštěstí je rozlepený ten originální spoj a nikdo tam od té doby nic nepral ... každopádně díky za odpověď a trochu naděje, že se třeba dočká úspěšné opravy :D uvidíme, jestli se najde někdo, kdo s tím má zkušenosti :) moc by mi to pomohlo :)
J.J.
Rádce

Re: Odlepená hlavice od krku

Příspěvek od J.J. »

No hele chlape, už to moc nepokoušej a sundej struny než se to ulomí úplně. Takhle je to samozřejmě špatně, ale na druhou stranu by to mělo jít poměrně jednoduše slepit. K aplikaci lepidla do tý škvíry použij hodně úzkou injekční jehlu, lepidlo dle libosti např. Titebond a pak hlavně dobře sesvorkovat. Před lepením si okolí lepenýho spoje oblep malířskou páskou, ať si to nezapatláš a vyteklý lepidlo hned setři.
A hlavně pokud se na to necítíš nebo na to nemáš vercajk, tak to radši svěř odborníkovi.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Já bych se obával několika věcí:
- ta škvíra je tak úzká, že se mu tam nepodaří dostat dost lepidla (i když jsem si vědom pojmů jako kapilární elevace a deprese :D ).
- ve snaze tam nacpat co nejvíc a co nejhlouběji lepidlo může neopatrnou manipulací dojít třeba k poškození hmatníku.
- svěrkování v oblasti 1. pražce chce opatrnost a správné podložení svěrky (hrozí poškození hmatníku a pražce).
- ta lepená plocha bude třeba malá na to, aby udržela tah strun (i když výztuha pomůže)

Osobně to vidím na návštěvu kytaráře, sundání hmatníku...Prostě to opravit od základu, ale třeba jsem zbytečně hysterický a nezkušený.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Prosím sundej struny a svěř to do opravy. Je to snadná a levná oprava, ale taky se to dá snadno rozdrbat, a pak je oprava mnohem těžší. Když si do profilu vyplníš odkud jsi, jistě ti někdo poradí kytaráře poblíž.
Tady je jeden příklad úspěšného domácího lepení: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/e ... er#p436951
kony911

Příspěvek od kony911 »

Máte pravdu - radši s tím zajdu za někým, kdo aspoň trochu umí s dřevem :D naštěstí je tohle moje taková "záložní" kytara, takže to zas tak nehoří .... struny jsem sundal a zkusím se po někom poohlídnout :) ... ale všem moc děkuji za příspěvky - jsem rád, že nemusím kupovat nový krk, za cenu nový kytary .... a co jsem se tam díval - tak ten krk co ta Richka má s "obrácenou" hlavou vzhůru nohama se už shání fakt hodně těžko :/
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“