PA pro modeler

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
klobasnik

PA pro modeler

Příspěvek od klobasnik »

Ahoj.
Četl jsem Cybermuffovu recenzi na PA, konkrétně tuto:
http://www.cybermuff.cz/2010/05/male-pa ... p-a-b210d/
Nejspíš jsem dořešil domácí vybavení pro nahrávání, začínám s plánováním živého aparátu. Používám POD XT (možná přesedlám na HD serii; pokud bude vyřeším přepínáni, budu hrát přes VST) s vypnutým cabinet modelingem a impulsy. Rád bych tímto započal výstavbu vybavení na podiové hraní v menších prostorech.
Mám doma tuto bednu:
http://www.rh-sound.cz/cz/rha-15-2-300p ... hd.204.htm
Mám pocit, že hraje špatně. Může to být v nastavení modeleru? Mám ten zvuk přímo "dimenzovat" na tomto reproboxu? Může to být tím, že jsem to pořádně nezesílil, a tím, že ho nemám v akusticky upravené místnosti?Máte s ním zkušenosti?
Na amerických fórech se vychvaluje značka Alto, konkrétně modely TS 112 a 115. Máte někdo zkušenosti?
Máte někdo zkušenosti s Behringer aktivními reproboxy?
Buď můžu k RH dokoupit druhou, podobnou bednu, anebo můžu RH prodat a přikoupit dvě jiné. Co si o tom myslíte?
Hraju ve stereo zapojení.
Jens Ludwig
Odborník

Re: PA pro modeler

Příspěvek od Jens Ludwig »

já byc bez váhání RH prodal - neslyšel jsem jedinou RH hrát dobře....

jinak pokud nekoupíš kytarové repro, ale celopásmové repro, tak stejně budeš muset nějaký modeling reproboxu (a nebo impulzi) použít - neb kytarová bedna hraje zhruba do 5kHz, pak následuje prudký pokles účinnosti... aktovní celorozsahová bedna hraje minimálně do 17kHz - to je věc, kterou ty musíš tím modelingem srazit - nebo třeba nějakým HCut filtrem nejlíp třetí úrovně....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
klobasnik

Re: PA pro modeler

Příspěvek od klobasnik »

Jens Ludwig píše:já byc bez váhání RH prodal - neslyšel jsem jedinou RH hrát dobře....

jinak pokud nekoupíš kytarové repro, ale celopásmové repro, tak stejně budeš muset nějaký modeling reproboxu (a nebo impulzi) použít - neb kytarová bedna hraje zhruba do 5kHz, pak následuje prudký pokles účinnosti... aktovní celorozsahová bedna hraje minimálně do 17kHz - to je věc, kterou ty musíš tím modelingem srazit - nebo třeba nějakým HCut filtrem nejlíp třetí úrovně....
Díky za tip. Prodám ho.
Používám kytarové impulsy, tuto část mám pořešenou.
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“