Rozdíl u kytar Cort Earth

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Mertas

Rozdíl u kytar Cort Earth

Příspěvek od Mertas »

Ahoj,

zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi mezi kytarou Cort Earth 70 NS a Cort Earth 100 NS - na stránkách jsem nenašel žádný rozdíl v materiálech.

A popř. v čem je rozdíl (kromě ceny) mezi konkrétními typy Cort Earth 100 NS, 100 NAT a 100R NAT.

Díky moc :wink:

Merťas
Axlik

Re: rozdíl u kytar Cort Eart

Příspěvek od Axlik »

To stejné mě zaráží u Cort 810 a 880, krom černých mechanik jsem zde nenašel jediný rozdíl (a samozřejmě krom velkého rozdílu v ceně)..
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Stovka je o neco hezci, drevene vykladani, hezci mechaniky.. Dale, NS je Natural Satin, neboli matny pruhledny lak, NAT znamena Natural, to je leskly pruhledny lak, a R znamena Rosewood, tudiz zadni deska a luby z palisandru misto mahagonu.
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

Mezi CORT 100 NS a 70 NS je rozdíl například v ladící mechanice...
100NS ji má chromovanou, zatímco ta druhá ji má niklovanou
Mertas

Příspěvek od Mertas »

...EDGE... píše:Stovka je o neco hezci, drevene vykladani, hezci mechaniky.. Dale, NS je Natural Satin, neboli matny pruhledny lak, NAT znamena Natural, to je leskly pruhledny lak, a R znamena Rosewood, tudiz zadni deska a luby z palisandru misto mahagonu.

palisandr - mahagon....rozdíl je ve zvuku nebo i v nároku na údržbu?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ve zvuku, ve vzhledu, co se tyce udrzby nebude urcite patrny rozdil.
Mertas

Příspěvek od Mertas »

ok, díky :-)

takže asi vyhrálo R-ko
Spitka

Výběr kytary (E70 - E100)

Příspěvek od Spitka »

Zdravím, už nějakou dobu pokukuju po akustice ... pročet jsem hafo věcí ... a vím jistě co chci :) jen menší dotaz... Měl jsem v plánu si kupovat Cort Earth 70NS za 3,7k na kytary.cz ... jenomže po neustálem pokukování jsem narazil na Cort Earth 100NS http://www.prokapelu.cz/cort-earth-100-ns/ v hodnotě cca 4k (výprodej -18proc, což je asi kolem 500-600cena dolů) ... tak jestli se vyplatí koupit tu E100 nebo šáhnout po tej E70 ... (hraju na klavír, baskytaru... na akustiku jsem total "noob" :) ... děkuju za všechny rady ...:) (možná je to stupidní dotaz, ale je lepší se zeptat:))
Paris
Rádce

Re: Výběr kytary (E70 - E100)

Příspěvek od Paris »

Spitka píše:pročet jsem hafo věcí
No ... tady asi ne. Protoze bys nasel hodne temat, ve kterych by polozit dotaz bylo vhodnejsi, nez zakladat dalsi.
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... th&start=0
namatkou: akusticke-kytary/rozdil-u-kytar-cort-ea ... ilit=earth
Spitka

Příspěvek od Spitka »

a sakra.... vždyť já to čet ... a nějak jsem na to zapomněl a založil tohle ... omlouvám se... tak tohle můžete smazat:) pardon, a děkuju:)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(pripadne to muze nejaky moderator s tim tematem spojit)

Edit: Osobne si myslim, ze se to vyplati. I kdyz zkusenosti mam ruzne - jednou byl rozdil mezi 70 a 100 velky, jindy mi prisel nepodstatny (a lisila se az 100R) - takze je to zrejme opet jine kus od kusu, a zalezi na tom, jak se ti v prodejne sejdou.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 29.11.2012 16:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno. Díky Parisi za odkaz.
krys96
Bandzone: krys96

Re: Rozdíl u kytar Cort Earth

Příspěvek od krys96 »

Nejlepší je vyzkoušet osobně pak máš aspoň objektivní srovnání. ...jinak co se týče toho zpracování tak u cortu to maj dost podivný :-D když sem si šel pro svou 70 ns tak jsem byl přesvědčen že má chromovou ladící mechaniku no ale v obchodě jsem zjistil ze ji má černou. Pak sem koukal na net a každej kus to měl jinak tak nevím :-D no každopádně hraje skvěle a barva ladící mechaniky mě už tolik netrápí
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

krys96 píše:Nejlepší je vyzkoušet osobně pak máš aspoň objektivní srovnání. ...jinak co se týče toho zpracování tak u cortu to maj dost podivný :-D když sem si šel pro svou 70 ns tak jsem byl přesvědčen že má chromovou ladící mechaniku no ale v obchodě jsem zjistil ze ji má černou. Pak sem koukal na net a každej kus to měl jinak tak nevím :-D no každopádně hraje skvěle a barva ladící mechaniky mě už tolik netrápí
Taky jsem byl naštvaný u své L450 že má černé ladící kolíky a uzavřenou mechaniku oproti předchozí verzi s otevřenou Grover ale zvuk a zpracování mě nadchlo takže už druhý den jsem to neřešil. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Taky mam u sve Cortky (Earth Grand)cerne ladici koliky a jak pise Dzetro,zpracovani a zvuk to vynahradi a clovek to neresi...
Art&Lutherie AL6C-AB
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“