filo01 píše:Udělal jsem to naprosto to samé, viz příloha

Navíc jsem měl tónovku a volume těsně u sebe, na což zareagoval kytarář, který mi měnil pražce, tónovku vyhodil, volume posunul, jestli tam byly původně všechny ty přepínače netuším, každopádně teď mám ten luxus si zapnout každý snímač zvlášť a HB navíc sériově nebo paralelně.......
Z té tvojí fotky mi přijde, že je to spíš delta než syrinx. Tělo má ostřejší hrany a zkosení ve spodním výřezu. Možná nějaká skládačka z dílů, které jim v Hořovicích zbyly (tělo delta, krk s nápisem syrinx), což samozřejmě ničemu nevadí.
Co se týče snímačů, jak singly tak HB měly na sobě stříbrný potisk DS (dual sound???), ten šel ale docela rychle dolů. Ten HB nebyl nic moc - takový blátivý, aspoň podle mě, navíc bruměl/šuměl víc než ty singly - šel pryč. Jestli si dobře pamatuji dobové popisy, tak ty singly mají mít druhou protibrumovu cívku vinutou obráceně. Hrajou trošku líp než ten HB, ale nemají moc výšek a jsou slabší.
Mám tu kytaru (deltu) trochu z nostalgie pořád doma a zbavovat se jí asi nebudu. Byla to moje první trošku lepší kytara. Sakra ono už to bude asi 20 let, co jsem si ji hrdě odnášel z K-Audia ve Štěpánské, vždyť to bylo nedávno....
Problém, alespoň u té mojí, je Schaller FR-tremolo. Je to zinkový odlitek se zalisovanými kalenými břity. Vyžvejkávaj se v tom závity a nedrží to ladění, i když ho mám zašpakovaný. Když do toho koupím nějaký noname za 1500, tak si asi moc nepomůžu a drahé značkové se do toho nevyplatí