Zpětná vazba (proč to pořád píská)
Pravidla fóra
Zpětná vazba (proč to pořád píská)
mužete mi klucí někdo poradit,nebo alespon vysvetlit proč nam pořád kytara píská?vymenil jsem snimač HB u kobylky za RM F1,kabely planet waves,myslel jsem že je to tím že kabel i ten HB je nekvalitní,ale ono to dělá pořád,zvuk je teda suprovej,ač jsem laik změnu v kvalitě zvuku jsem poznal
ale co s tim pískáním.pár kytaristu z prace mi řikalo že jeto snad normalní co vy na to?
musim podtkonout že bto píská na všech snimačích tzn.HB i ty singly
Aivn86-přesunuto do správná sekce....
JS-změna názvu příspěvku.
ale co s tim pískáním.pár kytaristu z prace mi řikalo že jeto snad normalní co vy na to?
Aivn86-přesunuto do správná sekce....
JS-změna názvu příspěvku.
Re: proč to pořád píská
no taky je dulezite co mas za kombo popr. co pouzivas za efekt na zkresleni...maf píše:mužete mi klucí někdo poradit,nebo alespon vysvetlit proč nam pořád kytara píská?vymenil jsem snimač HB u kobylky za RM F1,kabely planet waves,myslel jsem že je to tím že kabel i ten HB je nekvalitní,ale ono to dělá pořád,zvuk je teda suprovej,ač jsem laik změnu v kvalitě zvuku jsem poznal
Co máš za kombo? A píská to poořád nebo jenom třeba při vytažení výšek a vysoké hlasitosti?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
máš uzemněný snímače, zkontroloval jsi výstupní jack?
jak blízko strun máš ty snímače?
oni ty RM mají větší magnetický pole, takže jestli jsou moc blízko, tak ti můžou indukovat pískot...
EDIT: píšeš, že je to na všech snímačích, takže tou jejich polohou by to nemělo bejt...
jak blízko strun máš ty snímače?
oni ty RM mají větší magnetický pole, takže jestli jsou moc blízko, tak ti můžou indukovat pískot...
EDIT: píšeš, že je to na všech snímačích, takže tou jejich polohou by to nemělo bejt...
Naposledy upravil(a) Trao dne 8.12.2007 14:20, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tys mu teda poradil... Když jsme tady buzerovali turbo_MaCka, tak je férový napomínat všechny...*Twisted.Brother* píše:Možná chyba v Matrixu
Kód: Vybrat vše
Snažte se odpovídat konstruktivně a k věci."Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
tak od znova:
je to všechno pro syna,ma kytaru kopii strata,na krku je napis Johnson
kombo Fender fm 212,efekt Boss metel zone
protože vysledný zvuk nebyl nic moc,a pískalo to z komba,tak jsem mu na radu mistních znalcu a kytaristu koupil ten novy hb RMF1,ted je zvuk naprosto dokonalej,ale píská to pořád.když da ruku na struny tak to přestane
jemu to nevadí,že prý se to da i použít nekdy na začátku písničky,ale ja jsem holt "puntičkář",a zajímalo by mě kde je chyba
mužete mi nějak poradit
je to všechno pro syna,ma kytaru kopii strata,na krku je napis Johnson
kombo Fender fm 212,efekt Boss metel zone
protože vysledný zvuk nebyl nic moc,a pískalo to z komba,tak jsem mu na radu mistních znalcu a kytaristu koupil ten novy hb RMF1,ted je zvuk naprosto dokonalej,ale píská to pořád.když da ruku na struny tak to přestane
jemu to nevadí,že prý se to da i použít nekdy na začátku písničky,ale ja jsem holt "puntičkář",a zajímalo by mě kde je chyba
mužete mi nějak poradit
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
jo, to by mohlo bejt výškou těch snímačů, jak jsem psal výš, netvrdím, že to bude na 100% tím, ale za zkoušku se nic nedá...
je možný, že pole vytvořené snímači je moc silné, jak jsou blízko u strun...
doporučuju chvilku si hrát se snímačema (otáčením šroubů, hlavně to chce počítat, kolikrát se to otočilo, aby se to pak dalo vrátit zpátky...), taky bych prověřil to uzemnění snímačů, předpokládám, že to má dole pružiny a ty jsou uchycený na kovovým plíšku, k němu by měl být přiletovaný uzemňovací kabel, jestli je volně, nebo je špatně přiletován, taky by to mohlo mít na tohle vliv...
je možný, že pole vytvořené snímači je moc silné, jak jsou blízko u strun...
doporučuju chvilku si hrát se snímačema (otáčením šroubů, hlavně to chce počítat, kolikrát se to otočilo, aby se to pak dalo vrátit zpátky...), taky bych prověřil to uzemnění snímačů, předpokládám, že to má dole pružiny a ty jsou uchycený na kovovým plíšku, k němu by měl být přiletovaný uzemňovací kabel, jestli je volně, nebo je špatně přiletován, taky by to mohlo mít na tohle vliv...
Naposledy upravil(a) Trao dne 8.12.2007 18:58, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
Anebo to bude muze byt proste tim, ze jde do komba prilis gainu. Chce to zkontrolovat, jestli kombo jede na clean channel, kdyz je zaplej metalzone, pripadne ubrat trochu gainu. A taky experimentovat se vzdalenosti a natocenim kytary od komba, kdyz clovek bude stat celem ke kombu pul metru od nej, tak to bude piskat vzdycky.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Pokud pískání přestane, když dáš ruku na struny, tak je kytara špatně odstíněná. Jestli ti to opravdu moc vadí, tak je potřeba sundat pickguard a polepit ho zespoda alobalem, měděnou fólií nebo natřít vodivou barvou a připojit. Stejně tak je potřeba udělat i vnitřek těla kytary. Dále pak najít schéma zapojení snímačů a překontrolovat, že je všechno správně propojený.
Mělo by to vypadat nějak takhle (měděná fólie):
http://www.sonfatherguitars.com/DCP03733.JPG
http://www.sonfatherguitars.com/DCP03769.JPG
Mělo by to vypadat nějak takhle (měděná fólie):
http://www.sonfatherguitars.com/DCP03733.JPG
http://www.sonfatherguitars.com/DCP03769.JPG
Naposledy upravil(a) impact dne 8.12.2007 21:51, celkem upraveno 1 x.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
pokud je to ale špatným odstíněním kytary nebo snímačama, popř. výškou strun, tak si nejsem jistý jestli pomůže si stoupnout jinak...*Twisted.Brother* píše:Ja bych to vyresil tak ze bych si proste jen jinak stoupnul .... nevim presne jak to je ale ta zpetna vazba vznika kdyz je kytara neak nevim jak naklonena ke kombu ... proste at si jinak stoupne a melo by to byt vklidubtw vlastni zkusenost
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Právě že pokud tam dal humbucker, tak by to mělo bejt tichý. Ještě mě napadlo, že ten snímač je nějaký šméčko a není zalitej voskem a píská jeho vinutí.*Twisted.Brother* píše:Ja bych to vyresil tak ze bych si proste jen jinak stoupnul .... nevim presne jak to je ale ta zpetna vazba vznika kdyz je kytara neak nevim jak naklonena ke kombu ... proste at si jinak stoupne a melo by to byt vklidubtw vlastni zkusenost
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.