Nahrávání ve zkušebně

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Čochtan

Nahrávání ve zkušebně

Příspěvek od Čochtan »

Takže pokud mě zrak nešálí, tak tady nic takového neni :D Stavět zesilovače, komba asi nemá význam, pač to vyjde stejně draze jako když to člověk koupí (někdy i dražší, protože ne vždy se povede všechno na poprvé :D ).
Nápad je ten že přes libovolný počet mikrofonů ( line OUTů) se snímají různé zvuky (basa, bicí, zpěv, kytara, saxik atd. ) hlasitost zvuků se nastaví pomocí potenciometrů dle libosti, pak se signáli pomocí koderu sloučí na stereo (případně mono) signál a přes 3,6 jack se připojí k počítači místo mikrofonu a přes program nahrajem (pokud bude signál příliš slabý tak se přidá nějakej předzesik a jyný dodělávky) :D Je to něco jako mixážní pult ale jednodušší a myslím si že to vyjde levněji než když to bude člověk shánět.
Pokud už ste někdo něco takovýho dělal, vyděl, nebo jakékoliv informace (schémata atd. ), nebo nápady navíc nebo vás to jen zaujalo tak pište ! :D
Co nejdřív dodam blokové schéma a až mě napadne jak to dát dohromady tak je to tu :D
Jakožto třeťák v oboru elektoniky si myslim že něco málo zkušeností je, ale rady se vždycky hoděj.
Takže předem díky a pokud už tu někde něco takovýho je tak se omlouvám ;)
zzbar
Rádce

Re: Nahrávání ve zkušebně

Příspěvek od zzbar »

Čochtan píše:Nápad je ten že přes libovolný počet mikrofonů ( line OUTů) se snímají různé zvuky (basa, bicí, zpěv, kytara, saxik atd. ) hlasitost zvuků se nastaví pomocí potenciometrů dle libosti
??? a ty potenciometry jsou na čem?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

no kdybys to nastavoval dle libosti tak z toho bude pěknej humel - čeká mě nahrávání příští neděli (jen pracovní nahrávky) tak by mě také zajímalo čeho se vyvarovat a co je dobrý vědět.
budeme mít 10kanálovej mix, spousty mikrofónů a M-AUDIO fast track pro zvukárnu
nahrávat budeme nejspíš v audacity
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Čochtan píše:Nápad je ten že přes libovolný počet mikrofonů ( line OUTů) se snímají různé zvuky (basa, bicí, zpěv, kytara, saxik atd. ) hlasitost zvuků se nastaví pomocí potenciometrů dle libosti, pak se signáli pomocí koderu sloučí na stereo (případně mono) signál
Ano, to je v podstate strucny (i kdyz velmi volny) popis mixazniho pultu (ve kterem trochu chybi predzesilovace).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

podle mě stavět si takovýhle mix bude vcelku naprd, když sečteš peníze, čas a výslednou kvalitu tak tě to asi vyjde jako koupit nějaký levný mix na bazaru, zvlášť pokud chceš nahrávat jen stereo (mono) stopu. Když si spočteš kolik to bude jacků, potenciometrů, operáků... že to musíš do něčeho dát aby to nějak vypadalo a drátovat se s tím a pořád to budeš mít bez jakékoliv equalizace... podle mě zbytečnost. Jo kdybys postavil něco co by umělo do pc převést třeba 8 stop, to už by bylo něco jiného :)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

No trošku ste mi to rozmluvili, ale neodradili :D takže až něco zpracuju tak to sem hodim.Jinak pokud má někdo rady , nápady,zkusenosti, triky atd. tak pište , myslim že nejsem jedinej koho to zajímá ;) .... například něco takhle jednoduchýho jen pro pracovní nahrávky http://pandatron.cz/?27&stereofonni_mixazni_pult a vyjde to na pár korun ;)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no, pracovní nahrávky - pokud ti to bude stačit takhle jednoduše bez equalizace tak asi jo, já bych třeba kvalitní nahrávku s timhle nepořídil, doma se snažim o nahrávání kytar přes 2 mikrofony (každej do jedný stopy zvlášť), zvukovku a různý sw ptákoviny jako equalizery v cubase a stejně s tim nejsem spokojenej
St.Anley Tube Amps
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tak jako jo... Pokud jsi takový kutil a baví tě to... Taky jsem kdysi ve škole dával do soutěže malý šestivstupý mix, okopčený někde z AMARa... Vypadal hezky, no. V životě jsem ho ale nepoužil (soutěž byla povinná :D ).
Pokud ale chceš při nahrávání dosáhnout uspokojivých výsledků, budeš si muset pořídit "opravdickou" výbavu.
Můžeme se pak bavit o tom, jakým způsobem budete snímat kapelu (vrstvením - tedy jednotlivé nástroje zvlášť, nebo "live" celou grupu naráz...). Podle toho se dá popřemýšlet o mixech, vícevstupých zvukovkách, případně o nahrávadlech.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

NO jasný já to chci zkusit pač je to můj obor a bavý mě to a možná to i využiju :D ale je jasný že časem to chce něco kvalitnějšího ;) ... a když už sme u toho tak jaký vybavení máte na nahrávání?, nebo jestli si to necháváte nahrávat ve studiích ?? abych si do budoucna udělal nějakou představu :D
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nad podobnou veci jsem premyslel - udelat minimix:

vstupy: elektret, za nim emitorovej sledovac z J-FETu (pro zacatek J-201, ale pak neco jinyho), volume a stereo balanc do dvou "busu" - R a L ve forme odporovyho delice s jednim potenciometrem. Pak uz jen 2x koncovej stupen na R a L a do PC. Bohuzel, elektronice nerozumim a tak jsem nebyl schopen zapojit ten konec tak, aby se nejak projevily potenciometry. Furt to byl emitorovej sledovac a tak to akorat vyrovnavalo vyssi impedanci zpusobenou potakem v ceste. Hralo to porad stejne nezavisle na otoceni potenciometru. Takze jsem to vzdal...

... a rekl si, ze zajimavejsi by mohla byt rovnou osmivstupova zvukova karta. Na TI se da sehnat hromada USB kodeku, daji se i nasamplovat a pry stale jeste posilaji do ceske republiky. Sice to je trosku narocnejsi nez minimix, ale zkusebnova nahravka z toho bude daleko lepsi, nez z cehokoliv jinyho za tu cenu :) (Normalni 8vstupova zvukovka se pohybuje v desetitisich, jen tak btw).
Hodně budem někde...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

můžeš se rozepsat o tej 8 vstupej zvukovce? docela by mě to zajímalo :wink:
St.Anley Tube Amps
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zatim na toto tema nemam skoro nic. Prolitni si TI. Zadna p***l to nebude, hlavne software s kterym se zkuseny lidi mlatili dost dlouho :)
Hodně budem někde...
zbrana

Příspěvek od zbrana »

Zdravím, bastlení takové zvukovky je myslím docela utopie, hlavně v dnešní době, kdy se dá 8mi stopá zvukovka od Alesis koupit na EBAY za 5litrů, k tomu starší mix s inzertama za 3litry a starší komp s rychlým diskem za tašku hrušek. Takhle nahráváme zkoušky do 8smi stop už nějakou dobu a maximální spokojenost.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

bastleni zvukovky zase takova utopie neni, hlavne v dnesni dobe, kdy se da potrebne vybaveni sehnat temer zadarmo od Texas Instruments a navod najit na internetu, stejne, jako to udelali nekteri mi kolegove...
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“