Rezonanční blána Amati

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Amati

Re: Rezonanční blána Amati

Příspěvek od Amati »

Tak to néééééééé!!! Rozčilujte se dál. Mne to dělá moooooooooooooc dobře. Moooooooooc prosíííííííííím! :-)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Amati píše:Tak to néééééééé!!! Rozčilujte se dál. Mne to dělá moooooooooooooc dobře. Moooooooooc prosíííííííííím! :-)
Kolego drahý, buď mluvme k věci a nebo se na to vykašli! takováhle věta nesvěčí ani trochu o tom, že to píše člověk v letech se 40ti letou praxí, a už vůbec ne člověk zdravého ducha...... došly ti prášky nebo si svévolně přerušil léčbu??
prober se a přečti si název sekce tohohle fóra... je tam BICÍ! Řeš se tu bubnovní a vše kolem. jako jedna z rádců tady tě na to musím upozornit. Má to tu svá pravidla. :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše: ....Moniko, vidím že začátky máme téměř totožné (+-roky neřeším). Krom té účtenky, tu už nemám :) . Ale je fajn sledovat Tvoje příspěvky. Pak si většinou můžu říct - tak a já už nemám o čem bych vlastně psal... :)

Jj...děkuju. A je to tak, jsme stejná generace, tedy cesta musela být nutně podobná. I když kolega AMATI by měl nutně být podobného osudu, a hekle...NENÍ!! :? :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Amati píše:Někomu nesmí přes práh, jiný na ně hraje. A o tom to je. Jak by to vypadalo, kdyby všichni hráli na stejné škopky? A já nikomu nevyčítám, že mu nesmí přes práh. :-)
Tohle je konečně pravda. :wink:
Však tobě taky nikdo nesnaží vnutit, aby si s Amátkama zatopil a koupil sis nějaký levný asijský šmejd. jen prostě objektivně aočima současného bubeníka s léty praxe tady s kolegy (a v reálu s mnoha jinými kolegy) musíme konstatovat že "bubny" Amati opravdu neznamenaly nikdy kvalitní nástroj, i když do jisté míry pro čehoslováky byly nástrojem kultovním!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Bezmozek píše:No když ty amátky tak ukrutně chválej zvukaři, nevím proč jsem si vzpoměl na Aničku dajdou, tý maminka taky určitě říkala, že hezky zpívá :mrgreen:
A pan Josef Pátrovič... toho chválí přece všichni, lidi ho chtějí.... alespoň on to tak cítí, jak sám říká. Jinak zbytek národa čechů i národa slováků (včetně asociace neslyšících) vědí dobře jak to s jeho "zpěvem" doopravdy je!!
Amati

Příspěvek od Amati »

Děkuji za to, že se tak krásně rozčilujete. :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jen jako administrátor podotknu, že cokoli, co zavání trollingem, může být trestáno banem. Takže bych byl rád, kdyby tu byl klid a neřešili se tu nesmysly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

Každý máme svoji představu o zvuku a uživatelské funkčnosti svého nástroje, záleží jaké úrovně jsme dosáhli a na jaké úrovni se v muzice pohybujeme.
Amati nepíše o své hudbě nic bližšího, tudíž se můžeme pouze domnívat jak často, co a kde hraje.

Důležitý pro jeho muziku ale je že je se svým nástrojem spokojený on i jeho kapela.
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Nero píše:Jen jako administrátor podotknu, že cokoli, co zavání trollingem, může být trestáno banem. Takže bych byl rád, kdyby tu byl klid a neřešili se tu nesmysly.
Obávám se, že samotné vlákno, tudíž i témata s ním úzce související, jsou velice diskutabilní, tudíž velmi ožehavá.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

mskvr píše:Obávám se, že samotné vlákno, tudíž i témata s ním úzce související, jsou velice diskutabilní, tudíž velmi ožehavá.
Ožehavých témat je tu plno a myslím si, že to nevadí, pokud diskutují rozumní lidé.
Tady vadí příspěvky typu:
Amati píše:Tak to néééééééé!!! Rozčilujte se dál. Mne to dělá moooooooooooooc dobře. Moooooooooc prosíííííííííím! :-)
Amati píše:Děkuji za to, že se tak krásně rozčilujete. :-)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jakmile muzikant dosáhne souladu se svým nástrojem, k tomu mu to dobře hraje s kapelou a lidi na ně rádi chodí, je to přesně to oč v kumštu běží a je podřadné, jaké vybavení k tomu kdo použije.
Důležitým začátkem takového ideálního souladu je, aby každý z muzikantů našel sám v sobě svoji duševní rovnováhu.

Tolik moudro na závěr mých příspěvků v tomto vlákně. Víc k tomu nemám co dodat.
Snad jen že píšu tentokrát velmi neadresně, no kdyby někdo v mé větě viděl narážku na někoho konkrétního, pak je to podobnost čistě náhodná! :wink:
Posluchac

Příspěvek od Posluchac »

Dobrý večer. Že si dovoluji zasahovat do diskuze. Prosím o radu. Mám Amátky, které jsem kupoval z druhé ruky v r. 1987. Dnešní označení Big sh*t II. Jsou to bicí, na které v lednu v r. 1990 na rockový festiválek amatérských kapel přišlo přes tisíc lidí a když jsme hráli jako black - metalová kapela na zábavách v té době v létě a později do r. 1992, tak jsme párkrát jako tříčlenná kapela okresního formátu měli i 500 návštěvníků. Mám za sebou i Amati I - kopii Ludwigů..V r. 1994 jsem se na hraní téměř vykašlal, hrál jsem velice málo až do lonského roku na erární bicí v kapele 3 na 3 (také Amati). Své Amátky jsem nedávno zrepasoval, strhnul folie, potáhl tapetou, zevnitř natřel mořidlem a jaktž takž hrají. Blány cca 20 let staré Remo Pin stripe, malý buben osazen blánou Aquarian Satin Finish. Nicméně malý buben jsem vloni po obnovení činnosti velice rychle nahradil jinou značkou .. Počítám s nimi jako se zkušebními.
Amatky jaktž takž hrají, prakticky až na dupák jsou netlumené.. Kamarád zvukař (zvučil i Lucku Bílou jednu akci, běžně rockové kapely i 1. ligy, je označuje za použitelné, (virbl mám jiné značky), stejně jako já upozornil na málo basů z dupáku (jenže tenkrát jsme zvučili jinak než dnes)... Nicméně prosím o radu. Jakou blánu úderovou a rezonanční na velký buben Amati ? Hraji nyní akce bez ozvučení a bez přední blány, velký buben prostě nemá dostatek basů Děkuji.
Naposledy upravil(a) Posluchac dne 11.12.2012 20:31, celkem upraveno 1 x.
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Evans Emad - ta blána basuje sama o sobě a má kultivovaný kulatý zvuk.
Nebo Remo Powerstroke 3 - ta má také dobré basy i atak a moc nepřeznívá.
Nebo Aquarian Super Kick 2
Jestli clear nebo coated je o vkusu a potřebách. Používám PS3 clear.
U resonanční je to diskutabilní. Volil bych nějakou jednovrstvou nepískovanou, ale každý to má jinak.
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Souhlas: za mě AQ Superkick II. Já osobně mám vyzkoušeno AQ Impact II (ta má ještě o něco širší tlumící prstenec a jsem zatím vcelku spokojen), i když bych asi v další volbě volil spíš Superkick II. Přece jenom je to tlumení u Impact už značné - trochu tomu chybí atak.
Posluchac

Příspěvek od Posluchac »

Děkuji. Mám vyzkoušeno, že na velkých bubnech (hrál jsem i dva) lépe zněly než bílé blány Remo Pin Stripe Weather King USA, mléčné blány Amati at´jednovrstvé, či dvouvrstvé olejovky:)). Ze kterých se stejně posléze staly po prasknutí venkovní vrstvy blány jednovrstvé a špinily :))

Prosím ještě k Evans Emad. Zakoupit na Amati buben vel. 22 blánu Emad I či II, a asi spíše čirou?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Posluchac píše:...... Mám vyzkoušeno, že na velkých bubnech (hrál jsem i dva) lépe zněly než bílé blány Remo Pin Stripe ...........Ze kterých se stejně posléze staly po prasknutí venkovní vrstvy blány jednovrstvé a špinily...........
Jo, tuhle dobu si pamatuju, ale to už je dávno přežitek a ač PinStripky jsou stále skvělé blány, tak na kopák už se to dává dnes hodně málokdy, jsou už za ty roky na trhu o moc lepší blány než na přelomu 80/90tých let........ jinak máme stejnou zkušenost z tý doby :wink:
Posluchac

Příspěvek od Posluchac »

Možná by velké bubny Amati hrály lépe, kdyby se tenkrát používala přední rezonanční blána.. Nicméně zvučili jsme na tuzemské mikrofony AMD a ty bylo třeba dávat co nejblíž zevnitř korpusu k úderové bláně kousek od středu (metoda pokus omyl). A navíc jsem mikrofony na kopáky dával do speciálních držáků nasunutých do mikrofonových objímek, kde mikrofony byly nasunuty mezi křížem natáhlé gumičky, aby docházelo co k nejmenšímu přenosu vibrací na mikrofon. A tenkrát ještě na gate, apod. nebylo.
Naposledy upravil(a) Posluchac dne 13.12.2012 23:51, celkem upraveno 2 x.
Posluchac

Příspěvek od Posluchac »

Podívejte se schválně na velikou díru v rezonanční bláně u kopáku jihočeského mistra bicích od Milevska pana Zelenky. http://www.youtube.com/watch?v=xhFoMBTWZC0

Jinak pan Zelenka - Ex - Milevský Fantom, (Vendulka Kašpárková apod.). A okolo pana Hladíka jsem se motal jako bednák, když na bicí ('placky) v Efektu hrával Koller.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Posluchac píše:Podívejte se schválně na velikou díru v rezonanční bláně u kopáku jihočeského mistra bicích od Milevska pana Zelenky...
Takováhle díra v rezo bláně, jakou má Jirka "zelí" Zelenka, funguje tak, že de fakto nefunguje rezoblána vůbec. Proti gustu žádný dišputát, ale soudobý moderní standard už je jinde....však taky to video už je trochu fousatý :wink:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Však i na tom zvuku je znát, že ten kopák "nemá koule". A tím nemyslím nic špatného. Dřív se tak hrálo a zvučilo. Dnes se hraje a zvučí jinak. Třeba za pár let budou mít kopáky blány i uprostřed (Však už existují jakési kopákové subwoofery :) (http://www.dwdrums.com/images/drums/col ... woofer.gif)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“