Program na nahrávání do PC v češtině

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Sigl

Program na nahrávání do PC v češtině

Příspěvek od Sigl »

Čus, mám dotaz ohledně programu (v češtině lepší) na nahrávání do PC. Chtěl bych si do počítače postupně naházet kytaru, basu, bicí (tam bych potřeboval poradit s programem na vytváření aspoň základních nebo přinejhorším metronom).Snad vás dotaz laika neurazí, dík.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Program na nahrávání do PC

Příspěvek od pupack »

Program, jakýkoliv multitrack, třeba Cockos Reaper, Cubase, Nuendo, Pro tools, Logic.. je toho mraky.. doporučuju Reaper.
Co se bicích týká potřebuješ VST instrument nasazený na track v multitracku třeba jako EZdrummer viz třeba post552699.html?hilit=bic%C3%AD#p552699

Jinak čti vlákna v téhle sekci, je tu mraky informací a každého nebaví dokolečka řešit ty samé obecné otázky jaký program atp. Můžeš začít třeba prvním vláknem co tu je ...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Sigl

Příspěvek od Sigl »

Dík za radu. Jinak to ve foru asi někde je, hledal jsem, ale když přeně nevíš co hledat, je to komplikovaný. Vyzkouším,co jsi napsal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A s češtinou se rovnou rozluč; nicméně angličtina v téhle oblasti je víc než spartánská a kdo mumlá něco o tom, že "to nejde", tak jen poukazuje na svou vlastní lenost - teda obvykle 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

česky umí Presonus StudioOne
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ajj - já zapomněl; a to ho už nějakou dobu diskutujeme na Electrozone.... 8)

P.

Sigl

Příspěvek od Sigl »

pavlii píše:A s češtinou se rovnou rozluč; nicméně angličtina v téhle oblasti je víc než spartánská a kdo mumlá něco o tom, že "to nejde", tak jen poukazuje na svou vlastní lenost - teda obvykle 8)

P.

S tou češtinou je to spíše míněno tak, že i česky to pro laika může být problém v programu pracovat, natož anglicky (save, load,..to je v pohodě).
Příklad:dostal jsem radu:"Co se bicích týká potřebuješ VST instrument nasazený na track v multitracku třeba jako EZdrummer". EZdrummer mám, multitrack taky, a teď ho nasadit. Masakr. "Nasazuju" celé odpoledne, to mi dřív manželka nasadí parohy!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-D :-D výborný příklad. Holt slang je slang, každěj tomu říká jinak (taky jsi mohl narazit na "naládovat...", "naroutovat..." a podobně).

P.

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

V rámci ochrany před nasazením parohů - nasadit Ezdrummer znamená :arrow: :D

VSTi EZdrummer máš nainstalován. Ted si v multitracku uděláš nový track nebo midi track (záleží zase na softwaru reaper má jeden track pro všechno) a na něm (podle toho co máš za program) by mělo být tlačítko FX nebo EFFECTS či tak něco.. pod tím tlačítkem by jsi měl vidět všechny dostupné VST a VSTi efekty.. najdeš EZdrummer (POZOR JMENUJE SE FIKANĚ DFH Sampler (Toontrack) a nasadíš na stopu.

Ezdrummer potřebuje aby mu midi zápis "řekl" co má hrát, čili vložíš do toho tracku new midi item (insert new midi item z menu) a naťukáš si bicí podle not či nahraješ midi klaviaturou (klikneš na ten prázdnej midi item), nebo na tom tracku otevři Ezdrummer a je tam na výběr (open grooves) několik desítek základních patternů, které si můžeš poslechnout a myší je přesunout na ten track.. Rychlost a tempo je takové, jaké je nastavené u projektu v multitracku (bpm) (v Reaperu na stejném řádku kde je PLAY/STOP ATD ale v pravo).
jednotlivé krátké sekvence z ezdrummeru můžeš opakovat dokolečka (natáhnout myší, nebo copy/paste) atd atd

edit: pokud v multitracku stále dfh sampler nebo ezdrummer nevidíš, je potřeba v options nebo preferences v multitracku najít podzáložku VST a dodat tam adresář kam ti ezdrummer nainstaloval potřebné *.dll soubory

někdy je lepší vyhledávat co a jak na youtube místo na googlu, napsat třeba how to use ezdrummer a určitě vyleze několik tutoriálů kde to člověk pochopí líp když to vidí, byť tomu nemusí rozumět (anglicky)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Sigl

Příspěvek od Sigl »

Vyčerpávající odpověď, dík moc.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“