Jolana Syrinx - cena + jsou to singly?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
kodl258

Re: Jolana Syrinx - cena + jsou to singly?

Příspěvek od kodl258 »

Ty jsi první majitel? Ty popisy šly dolů ze snímačů skoro hned, beze stopy. Bylo to stříklý nějakou blbou barvou.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ano, kupoval jsem ji u Skotnicy ve Frýdku Místku někdy v 92, 93.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
filo01

Příspěvek od filo01 »

Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já mám výrobní číslo u spoje krku s tělem
http://kodl258.rajce.idnes.cz/delta#delta_02.jpg
A tělo na té tvojí kytaře tutově není syrinx. Buď delta nebo možná hořovický kramer. Jak už jsem psal, syrinx neměl to zkosení na spodním výřezu, jako to má moje delta.
http://kodl258.rajce.idnes.cz/delta#delta_01.jpg
Delta se dělala imho ve dvou variantách
- klasika osazení/zapojení jako HSS strat + 3polohový mikropřepínač pro HB - jako to mám já
- HB šikmo + 2 singly + volume + 3 nebo 4 mikropřepínače - to, co máš ty
Dávali mi tehdy vybrat a vzal jsem to klasičtější.
Syrinx si pamatuju jenom v tom klasickém osazení, ale je možné, že dělali i tu druhou variantu.

BTW.: nedivte se těm obráceně namotaným strunám, při normálním motání byly struny moc zalomené dolů a tuším g špatně sedělo v nuláku a i přes zamčení drnčelo. tím obráceným motáním se to vyřešilo. Zase jedna ukázka vítězství designu nad funkčností
filo01

Příspěvek od filo01 »

353 zdraví 081, měl jsi pravdu, mám to na stejném místě ;)
Děkuju ti moc za užitečné informace, když jsem ji v mládí kupoval, chtěl jsem hlavně, aby to "mělo "zámky a vypadalo hezky metalově a temně", teď aspoň vím, co mám doma.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

No jo, taky jsem v mládí inklinoval k metalu. Dneska už jsem úplně jinde a tahle kytara by působila v tom , co hraju teď trochu nepatřičně. Tím si asi projde každý.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Na jolaňáckých stránkách jsem našel nějaké informace ke snímačům. Přesně stejná stylizovaná písmena DS, co jsou na titulní straně návodu, byla nastříkaná i na těch snímačích.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
filo01

Příspěvek od filo01 »

Díky za screen, tu "vysokou citlivost a účinnost" krapet přehnali :)

edit:
766 "jednocívkový model single" a 760 a 764 jsou "dvoucívkové, bezbrumové". Ty chápu jako HB ve tvaru singlu a předpokládám, že jeden z nich tam mám.
Takže pokud chci zachovat charakter zvuku, tak neshánět noiseless singl, ale nějaký rail, jest tak?
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já bych řekl, že to jsou singly s druhou antibrumovou cívkou vinutou obráceně, takže něco jiného než hot rails, což je jen zmenšený humbucker.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Že by Jolana už v těch letech měla takové hifi řešení? Na elektroniku české provenience jsem tenkrát hleděl s hodně velkým despektem. No fajn, takže nezavrhnu ani ty singly. Na fóru tu byl link na nějakého pana Šlapáka http://www.electrosonic.szm.com/html/snimparam.htm nemáš s těma snímačema nějakou zkušenost? Poměr výkon/cena se mi zdá dobrý.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Zase takový high-tech to není a v té době dost spolupracovali s kramerem. Mimochodem se říkávalo, že krky a těla delt a syrinxů pocházely z amerických polotovarů, které krameru zbyly po krachu. Nevím co je na tom pravdy.
Toho slovenského výrobce snimačů bohužel neznám. Mam zkusenost (pozitivní) pouze s p. Machem RM pickups.
meatjohn

Příspěvek od meatjohn »

Dobrý den
Já bych se rád zeptal z jakého dřeva byla Syrinx vyráběná? Sehnal jsem jednu bez snímačů a pode dřeva se chci rozhodnout jaké bych použil.
Předem děkuji za odpověď
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

V jednom z prvních čísel muzikusu z počátku 90 let byla recenze, kde to myslím psali. Tuším, že to byl topol, ale je to fakt hrozně dávno, takže opravdu bez záruky. Ale nic jiného než topol, lípa nebo olše to určitě nebude. Krk je ze tří pruhů javoru s palisandrovým hmatníkem.
Kubik1205
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johnk
Kontaktovat uživatele:

Re: Jolana Syrinx - snímač - sériové číslo

Příspěvek od Kubik1205 »

Zdravím,
včera jsem si koupil Jolanu Syrinx údajně v původním stavu (na čemž mi tolik nezáleží), ale chtěl bych se o ni dozvědět pár věcí. Kytara má tři snímače model HSS dva singly na sobě nemají žádný popis takže nevím co jsou zač (ale věřím, že budou původní a nebude to žádná pecka), ale HB je značky SHADOW. Což mě skoro nic neříká. Vím že dělají hodně snímače pro akustické nástroje, ale s HB pro el. kytaru jsem se doposud nikdy nesetkal takže o nich nevím vůbec nic. Původně jsem myslel, že to bude aktiv. ale nikde žádná baterie není. Pravděpodobně nebude původní protože vím, že se do Syrinxe dávali snímače DS, (jak jsem se tu dočetl) ale tuším, že jsem někde na netu viděl minimálně jednu fotku Syrinxe se snímačem SHADOW a i tady na fóru někdo psal, že koupil z druhé ruky Syrinx se snímačem Shadow (asi náhoda). Není možné, že by do některých kusů dali i jiné snímače než DS? :-o

Další věc která mě zajímá je ta, že jsem nikde nenašel vyražené sériové číslo. :shock: Na hlavě ani u spoje krku s tělem nikde nic není. Je mi to záhadou. Setkal už se s tím někdo?
Můj Syrinx má taky trošku jinou kobylku Floyd Rose než VĚTŠINA Syrinxů. Má struny průchozí skrz celou kobylu a jsou tam zachyceny za rolny na konci strun. Podobně jako u jednozvratu např. u stratocastru. Ale na tom nevidím nic divného. Značka je to pořád Schaller a na pár Syrinxech už jsem ji viděl. :wink:

Předem moc děkuji za jakékoliv postřehy a informace.
Přikládám odkaz s pár fotkami. :roll: http://kubik1205.rajce.idnes.cz/Jolana_Syrinx/#
Rock N' Roll to neni p***l!!!
vercajg

Příspěvek od vercajg »

Brácha měl Syrinx v původním stavu a snímače nebyly ani DS ani shadow, nebyla na nich napsána žádná značka. HB hrál solidně, měl docela silný výstup. Taky ty singly nebyly špatný. Kobylka taky shaller, stejná jako ta tvoje. Výrobní číslo nebylo nikde vyraženo. Barva červená metalíza. Kamarád měl syrinx v modro-černé žíhané barvě, byly tam ty snímače DS. Řekl bych, že to jsou horší snímače ako ty co měl brácha. Výrobní číslo nebylo nikde vyraženo. Kobyla taky stejná akorát nebyla černá ale chromovalá. Myslím si, že do těch kytar se dávaly snímače, které měly ve fabrice k dispozici. Jinak musím pochválit, že si koupil pěkný zachovalý kousek. Mohu se zeptat kolik stála?
Kubik1205
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johnk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubik1205 »

Jasně, no asi to tak bude, že tam prali co měli. Už se nemužu dočkat až jí vemu do zkušebny na pořádnej apec... jsem zvedav co z ní (a hlavně toho snímače poleze).
Jinak kytara mě stála krásných 3 500Kč. ;-) A koupil jsem ji s tím, že si jí předělám k obrazu svému. Dát jiný snímače a možná i Floyda pokud se bude rozlaďovat nebo se budou rozpadat závity a podobný věci na který Syrinx trpí... taky jsem původně chtěl obrousit lak a udělat jí na bílo nebo v barvě dřeva. (toužím po bílé a přírodní taky ještě nemám), ale když jsem viděl jak je zachovalá a jestli je opravdu vše původní tak je mi najednou trochu líto do ní zasahovat. :-) nějaký sběratel by mi za to možná usekl ruce. :D

Jinak mockrát děkuji za reakci... ;-) Pokud se najde ještě někdo kdo by mi k ní nebo aspoň ke snímači SHADOW něco řekl tak budu jedině rád. :)
Rock N' Roll to neni p***l!!!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“