praskání/louskání ve studiových monitorech - KRK G8

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
qteck

praskání/louskání ve studiových monitorech - KRK G8

Příspěvek od qteck »

Ahoj,
dnes mi došli KRKY G8.

Krky řekl bych šlapou excelentně. Ke spojení jsem použil http://kytary.cz/bespeco-slymsj180/HN104835/

a přikoupil ještě tentýž kabel ovšem rozdvojen v RCA - cinche.

S tím prvním kabelem to trochu pošumívá občas v tom trochu zapraská, jakoby do toho někdo zevnitř dutým předmětem majznul, a pak je zase ticho a hraje to supr, pak ovšem zase klepnutí a pak opět klídek. taky jsem si všiml že se trochu ten šup co to má tak nějaák jakoby samostatně moduluje, jsem lajk, ale nemohlo by to být nestabilitou sítě?

Vyzkoušel jsem i druhou kabelovou variantu v podobě RCA a ten obyč šum mnohokrát horší a ta "šumová modulace" mnohem znatelnější.

Můj osobní názor je že by to mohli způsobovat kabely, bo se mi zdají jako pěkný kšunty, ale nechci je kritizovat, třeba je to zvukovka (integrovaná).

Tenhle šum jsem slyšel aji na logitechách 2.1 tam to bylo ale bez toho jakoby modulovaného šumění a pouze hluboce šuměli.

Ještě jedna taková indície, když jsem odpojil ty velky jacky a nechal bedny běžet bez zvukového signálu žádná modulace se v tom šumu neobjevovala jen šuměly trochu hloub než když jsou zapojené, ale to je asi normální.

Proto opět soudím, že by se mohlo jednat o kabely nebo zvukovku, zvukovka není žádnej velkej nářez, ovšem u předchozích repráku nedocházelo k oné jakoby samovolné modulaci nebo zkreslení šumu, nevím jak to nazvat správně, ale zní to tak něják.

Takže mi tak napadají pouze kabely, ale zase fakt, že tyto monitory dokážou to co příijímají exkluzivně reprodukovat, narozdíl od přechozích reprů..

Díky za reakce,

Petr S.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: praskání/louskání ve studiových monitorech - KRK G8

Příspěvek od pupack »

Krk G8 na interní multimedialní zvukovce? ...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Re: praskání/louskání ve studiových monitorech - KRK G8

Příspěvek od Paris »

Se obavam, ze nez budes mit zvukovku se symetrickyma vystupama, ze se to snadno nevyresi. Snad by tomu trochu pomohl nejaky DI Box, ale radsi bych bych si tuhle radu (a investici) odpustil ... protoze neni uplne jasny, co z toho ruseni zpusobuje sama interni zvukovka, a co smycka v tomhle zapojeni. Zatim proste dej volume na G8 na minimum, a na zvukovce na maximum...

pupack: Ano ... v tom minulem tematu se o tom mluvilo, ze bez zvukovky to trochu ztraci smysl. Ale qteck prej planuje neco kupovat brzy.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“