Gigbag

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
MilanT

Re: Gigbag

Příspěvek od MilanT »

Bummer píše:Zajímalo by mě, jestli by dopadl nějaký podobný, polotvrdý obal lépe. Stačilo by do jedné stěny zašít lehkou kovovou výztuhu a ty kytary by šanci měly.
Opilí skřítci se Santou se přesvědčili, že kytara létat neumí. :)
No, nevím nevím...Já bych to nezkoušel ani s pevným kufrem. Ale to už jsme OT a můžeme klidně přejít sem - co-se-nikam-jinam-neveslo/ceska-posta-e ... lo#p508744
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já si taky myslím že tu kytaru nezabilo "příliš měkké" pouzdro ale prostě ten náraz při dopadu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To by vysvětlovalo ulomenou hlavu, ale už ne ten odlepený krk.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

O tomhle by se dalo polemizovat.
Oba pokusy proběhly trochu jinak. Při druhém pokusu mělo pouzdro větší rotaci a taky dopadlo na jinou stranu a pod jiným úhlem. Ta kytara má navíc v tom futrále určitý prostor k pohybu a nevíš, jestli v době nárazu byl krk v té vyztužené části. Navíc nenajdeš dvě identické kytary - jinak spasovaný spoj krk-tělo, jiná hustota a směr letokruhů dřeva krku a hlavy, jinak nastavená výztuha krku (i když to asi nemá tak velký vliv), napětí strun... Myslím si, že i tyhle detaily způsobují to, že i při stejně laboratorně provedeném crash testu by každá kytara měla jinou příčinu úmrtí.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jeee ... ja sem minule zapomnel, ze se mam podivat na ten futral :)
omlouvam, se ... jdu na to hned ted...

...

edit: tak ano, to cerveny (ja to mam teda cerny) je i zepredu a zezadu. (ale je to porad trochu vic futral, nez kufr)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Když tak koukám na to video, tak to tak zázračné futrály nebudou. Samozřejmě, kytaru nikdo z okna házet nebude, ale zase to není až taková výška a tahle kytara zase nemůže být bůchvíjak těžká. Ale těžko posoudit no
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Mě to video teda příjde uplně zbytečný... tohle se ti s kytarou opravdu nikdy nestane. Kdyby raději udělali nějakej praktitější test :roll:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Hegrik: tak to rozhodně :)

jinak i extrémní pády se dají přežít :mrgreen:

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jak by v tomhle testu skončila elektrická kytara díky své vyšší hmotnosti?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Obě to byly ty samé, elektrické kytary.
Jinak až tak zbytečné mi to nepřišlo. Vždycky je lepší, když takovou věc zkusí někdo jinej. :
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bummer píše:Obě to byly ty samé, elektrické kytary.
Každý asi píšeme o jiném videu. Já o tom, co sem postoval Smrťokvítek.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Aha, sorry, mně se tu videa neukazují.

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

MilanT píše:Jak by v tomhle testu skončila elektrická kytara díky své vyšší hmotnosti?
To mě taky napadlo.

Je pravda, že to co zmínil bummer ohledně toho odlepeného krku u těla má něco do sebe. Zas těžko říct, rozhodně ale platí, že s měkkým pouzdrem bych z okna neházel a z tvrdým taky ne. :lol:

Lepší test by byl tak z jednoho metru a ze dvou. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jakub.kubaaa píše:Když tak koukám na to video, tak to tak zázračné futrály nebudou. Samozřejmě, kytaru nikdo z okna házet nebude, ale zase to není až taková výška a tahle kytara zase nemůže být bůchvíjak těžká. Ale těžko posoudit no
Pro běžný provoz nabídnou podle mě víc než dostatečnou ochranu. Sice Mono sám nemám, ale několikrát jsem je viděl velmi zblízka a věřil bych jim. Nicméně fyzika je fyzika a jsou okamžiky, kdy tu kytaru nezachrání nic. Blbej náraz ti může zlomit hlavici i u většiny kufrů, protože kytara v nich není zcela zafixováná, aby se vůbec nehla.

Smrťáku, v tom tvém videu tu kytaru hodil docela příhodně, aby se minimalizovala možnost poškození :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
NeoIsBack

Příspěvek od NeoIsBack »

Využiji toto téma pro svůj dotaz. Přemýšlím nad koupí nějakého pořádného pevného futrálu. Nemáte někdo zkušenost s tímto Rockcasem -http://kytary.cz/rockcase-by-warwick-rc20606/HN129259/ ? A má taková to ochrana vůbec smysl nebo je to již zbytečný luxus a obal typu http://kytary.cz/rockcase-by-warwick-rc ... /HN089211/ stačí?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Záleží na mnoha okolnostech - jestli ho budeš nosit v ruce, na rameni nebo na zádech, vozit v autě, jak máš těžkou kytaru, jestli to chceš jen na doma proti prachu, kolik potřebuješ kapes na příslušenství, kolik na to máš peněz...
Nedávno tu podobný sháněl Hegrik. Zkus si pročíst tohle vlákno.
Zkušenost s ním nemám, ale bylo by dobré, abys tyhle informace doplnil a mohla se rozjet diskuze.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:Blbej náraz ti může zlomit hlavici i u většiny kufrů, protože kytara v nich není zcela zafixováná, aby se vůbec nehla.
Svoje nástroje nosím v kufrech Shuster (ABS - mám přidané 2 zámky - celkem 6+panty), a dovolím si tvrdit, že ulomení hlavy rozhodně nehrozí. Mohla by asi prasknout deska, ale to by musela být fakt pecka.
http://www.shuster.cz/e-shop/rada-profi.html
http://www.shuster.cz/e-shop/zakladni-s ... mbo-3.html

S úpravou zámků je ten "profi" za 4.000,- , ale stojí to za to.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Budu ti věřít, i když předpokládám, že se svými nástroji jsi to nezkoušel zjistit experimentálně :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:Budu ti věřít, i když předpokládám, že se svými nástroji jsi to nezkoušel zjistit experimentálně :wink:
Jeden nepříjemný pád Martin zažil - ale v pohodě.
Na kufru bych určitě nešetřil, resp. úměrně hodnotě nástroje.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

shoooter píše: Na kufru bych určitě nešetřil, resp. úměrně hodnotě nástroje.
Souhlas. Já mám v tomhle skvělé zkušenosti s Black Anne či TRIC - těmi se chyba neudělá.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“