Gibson SG Standart nebo LP Studio???

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Leksax
Kontaktovat uživatele:

Gibson SG Standart nebo LP Studio???

Příspěvek od Leksax »

Ahoj,

co preferujete? SG standart nebo LP Studio? Co má větší koule pro rockovou muziku? Jedno z toho si chci pořídit. Díky moc za názory 8)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson SG Standart nebo LP Studio???

Příspěvek od Joey »

Leksax píše:Ahoj,

co preferujete? SG standart nebo LP Studio? Co má větší koule pro rockovou muziku? Jedno z toho si chci pořídit. Díky moc za názory 8)
Mám zkušenost jenom s tm SGéčkem je super měl sem to pychlý v jakémsi Marshallovi a koule to mělo a minimálně 4 :twisted:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Já bych řekl, že na rock bude mít "větší koule" to SG, ale je to jenom můj názor...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Vidím to tak že jestli hlavně doprovod tak hutnější bude to LP tak že do toho bych šel pokud byhc hrál třeba HC. Pokud klasický rock nebo doprovod a solo v poměru tak 50 na 50 tak na 100% SG. :wink:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Mam Gibby Studio a nemenil bych;)100% pro nej..
SGcko je placatej zvuk bez duse..Je slavny akorat kvuli Angusovi a Townshendovi;)
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

jonas1 píše:Mam Gibby Studio a nemenil bych;)100% pro nej..
SGcko je placatej zvuk bez duse..Je slavny akorat kvuli Angusovi a Townshendovi;)
A co treba Iommi z Black Sabbat
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

jestli je to SGčko od Gibsona tak je ber všema deseti.
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Martin656 píše:
jj, Iommi (Sabbath), Angus (Ac/Dc), Townshend (The Who), Hendrix, Adrian Smith (Maiden), Eddie Glass (Nebula), dost lidí používalo SG ale proslvili ho jen dříve jmenovaní tři
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

ono temer u kazdyho kytaristy najdete kombinaci LP,SG,strat,tele a (polo)lubovku..to uz pak muzete pridat i Claptona a Harrisona..
ono SGcko stejne vzniklo jenom pro oziveni trhu, protoze se Pauly prestaly prodavat..
Leksax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leksax »

No jo, debatujete tu místo nad zvukovými vlastnostmi nad tím kdo to pužíval. Je tu někdo, kdo měl možnost srovnání a může fakt poradit? Já srovnání mám, ale právě ne s SG standardem, hrál jsem jen na to SG speciál a právě, nevím jestli to bude až zas takový rozdíl no..
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Leksax:ono se neda prilis radit..Jestli jsi kytary osobne zkousel, pak je to to nejlepsi srovnani..Ja jsem SG nikdy doma nemel (zkousel jsem Special a Standart v obchode) a je to proto, ze LP je pro me univerzalnejsi, jak na doprovod, tak na sola, kdezto SG prichazi s dost specifickym zvukem sama o sobe..
Rozdily jsou mezi jednotlivymi modely u Studii, i u SG..Dnesni studia vyjizdeji z linky s vahou nekde kolem 3kg, kdezto ranny modely od 4kg vys(na ton vaha vliv nema, ale je to o pocitu ze hry)..Dnesni serie Studia Vintage Mahogany jsou napr. osazeny vybornymi Alnico V Burstbucker Pro..Drivejsi (tusim do '93) mely ebenovy hmatniky apod..
Musis vybirat a zkouset..Jestli jsi oba typy kytar zkousel, jak pises, tak uz snad musis mit sam jasno a vybirat konkretni model;)
krade

Příspěvek od krade »

Na SG Standard (97) jsem osobně brnkal a je to úžasná kytara, ale já nejsem objektivní. Miluju SG...
Leksax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leksax »

To sice jo, zkoušel jsem LP Studio a SG speciál a mnohem víc tíhnu k tomu studiu, ale právě, že jsem nezkoušel to SG standard. Nehraju solovou kytaru, tudíž mám trošku z toho SG strach...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

A eště měl SG Clapton :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
McYuri

Příspěvek od McYuri »

na gibsony sem sice nehral, ale hral sem na strecovyho SG od fokusa a na myho LP od Epi... :D :D :lol:

..asi nemožu moc soudit co? :roll:
.......::: ENDŽOJ :::.......
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Dark Axel píše:
Martin656 píše:
jj, Iommi (Sabbath), Angus (Ac/Dc), Townshend (The Who), Hendrix, Adrian Smith (Maiden), Eddie Glass (Nebula), dost lidí používalo SG ale proslvili ho jen dříve jmenovaní tři
townshed ma LPcko ne? :shock:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Townshend má SG dokonce signované
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
spidershit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spidershit »

Nemyslim že má placatý zvuk bez duše. Pokud si na to někdy hrál tak možná pochopíš. Každý má svůj styl. Les paul mají ale taky super zvuk. At si zahraje na obě zjistí co mu lépe sedí :wink:
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

spidershit píše:
Nemyslim že má placatý zvuk bez duše. Pokud si na to někdy hrál tak možná pochopíš. Každý má svůj styl. Les paul mají ale taky super zvuk. At si zahraje na obě zjistí co mu lépe sedí :wink:
SGcko hlavne moc dobre vypada.. :) zvuk, kterej z toho leze kytaristovi z rotten sound je naprosto mocny.. poslechni si pisen "decay"
http://rottensound.wotanworks.net/audio/rs_decay.mp3
krade

Příspěvek od krade »

Jj, letos jsem viděl Rotten Sound na Obcenu a byl to masakr. Možná ještě lepší než Brutal Truth - navíc fakt příjemný týpci. Bavil jsem se s kytaristou a tady je to zapřísáhlej SG-čkař.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“