Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Tak jsem možná našel ten problém, měl jsem špatně zapojené výstupní jacky, mám takové ty plastové co mají na obou stranách 3 nožičky, a já jsem špatně pochopil jak to funguje a zapojil jsem to na tu stranu co se rozepíná, takže ven mi nešlo vůbec nic. Tak jsem to zpravil, ale když jsem to zapnul tak se v EL84 zablísklo, hned jsem to vypnul. Někde na anglickejch fórech jsem čet že je to normální, že to dělá když je studená, ale rači se ptám ještě tady. Mám docela strach jestli neodešla, ale nevim čím bych jí to udělal, ostatní zapojení je jako včera a to se nic takovýho nedělo.
- Dan Rohanský
syneda píše:Tak jsem možná našel ten problém, měl jsem špatně zapojené výstupní jacky, mám takové ty plastové co mají na obou stranách 3 nožičky, a já jsem špatně pochopil jak to funguje a zapojil jsem to na tu stranu co se rozepíná, takže ven mi nešlo vůbec nic. Tak jsem to zpravil, ale když jsem to zapnul tak se v EL84 zablísklo, hned jsem to vypnul. Někde na anglickejch fórech jsem čet že je to normální, že to dělá když je studená, ale rači se ptám ještě tady. Mám docela strach jestli neodešla, ale nevim čím bych jí to udělal, ostatní zapojení je jako včera a to se nic takovýho nedělo.
panbože
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

no včera jsem to proměřoval a dneska jsem skoušel dát na mřížku tý elky signal jak mi to radil neotronic, když to nefungovalo vypnul jsem to a hledal u těch jacků. Proč já DEBIL nekoupil rači ty otevřený ve kterejch se vyznám
hledal jsem tam nějakou chybu a nic jsem nenašel
o tom zýblesku jsem četl tady http://forum.musicradar.com/showthread. ... ater-flash
o tom zýblesku jsem četl tady http://forum.musicradar.com/showthread. ... ater-flash
stat se muže že se ti zablýskne v usmernovací lampě...když je jeste vybity kondik při zapnutí,...ale koncové by to dělat neměly...jen někdy modře světelkujou ale to je normální...core88 píše:syneda píše:T.....ale když jsem to zapnul tak se v EL84 zablísklo, hned jsem to vypnul. Někde na anglickejch fórech jsem čet že je to normální, že to dělá když je studená, a.......
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
a co stím teda teď? jak zjistím jestli je funkční? žhaví se normálně až když pustím anodový U tak v ní bleskne
No když dáš 1. filtrační kondík s moc velkou kapacitou tak by sem tomu i věřil . Ale když má nějakou rozumnou hodnotu v rámci tolerance lampy tak by se to taky stávat nemělo .rudie píše: stat se muže že se ti zablýskne v usmernovací lampě...když je jeste vybity kondik při zapnutí,...ale koncové by to dělat neměly...jen někdy modře světelkujou ale to je normální...

- Dan Rohanský
Zkus tam jinou lampu...syneda píše:a co stím teda teď? jak zjistím jestli je funkční? žhaví se normálně až když pustím anodový U tak v ní bleskne
ja ale jinou nemam
tak to si asi víš kde

zítra jí vezmu do školy učitel řikal že tam na elektronky má nějakej měřák, a jestli je v prd*li tak já jsem totálně v p*či. Proč já mám na to takovou smůlu? Seru se s tim jako idiot snažim se aby to bylo co nejčistější 6x jsem to kontroloval a pak mě zase podrazí takováhle pí*ovina. To by mi z toho prask. Jdu na cígo rači.
hele jen tak pro info jak moc se stim blejská ? nějak takle ? http://youtu.be/_KOjn9ii2Jg

- Dan Rohanský
Nikdo jiný než ty za to ale nemůže, to ty ses měl pořádně podívat co to dělá když se tam šoupne jack, to myslím není o smůle.
No co, tak seženeš jinou elku, takový majlant zase nestojí.
to nevim tak dlouho zapnutý jsem to neměl viděl jsem záblesk a vypnul jsem tocore88 píše:hele jen tak pro info jak moc se stim blejská ? nějak takle ? http://youtu.be/_KOjn9ii2Jg
Vždyť já vim, jsem prostě idiot, jenom se modlim aby to neodsralo výstupní trafoDan Rohanský píše:Nikdo jiný než ty za to ale nemůže, to ty ses měl pořádně podívat co to dělá když se tam šoupne jack, to myslím není o smůle.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
a já si myslim že přesně o tomhle se tady mluvilo než jsi to začal stavět, není to ani tak o tom kolik máš zkušeností, je to o tvém přístupu
a pokud nejsi schopný podívat se jak správně zapojit jack aby fungoval, divým se že tě to ještě nezabilo. Takže tomu že to nefunguje neříkej smůla ale štěstí že ještě žiješ, stejně tak jses mohl špatně podívat na zapojení můstku a přivézt si + na šasi, to už by byla jiná rána...
jak je možné že se tady ptáš na to jak to oživit a pak si nepropípneš jestli máš na výstupním jacku správně připojený reprák?
jak je možné že se tady ptáš na to jak to oživit a pak si nepropípneš jestli máš na výstupním jacku správně připojený reprák?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
já vim že přesně o tomhle jste mluvili na začátku, já se právě zaměřil na všechno to vysoký napětí a pak jsem udělal tu pitomost s tim jackem
ve škole jsem splašil dvě elektronky teslackou EL84 a ruskou 6P14P což je prej to samý. Ale bojim se to zapnout abych zase něco nezkurvil. Zkoušel jsem na výstupní konektory připojit reprák a dotýkal jsem se postupně všech konektorů MP3 s tím že jsem přepojoval pořád jeden 4Ohm reprak. Je normální že tam kde ma bejt 4Ohmy normalne je to nejtižší a na 16Ohm nejhlasitější?. Zesík jsem měl celou dobu vypnutý.
Pak se chci zeptat jestli to blýskání co se mi dělo včera bylo jenom kvuli tomu že to jelo bez zátěže nebo tam může být ještě něco? A nemohlo to zničit ještě něco?
EDIT: Jo ještě jsem se chtěl zeptat, ta 6P14P je nějaká jakoby očouzená, je to normální nebo už to má taky za sebou?
Pak se chci zeptat jestli to blýskání co se mi dělo včera bylo jenom kvuli tomu že to jelo bez zátěže nebo tam může být ještě něco? A nemohlo to zničit ještě něco?
EDIT: Jo ještě jsem se chtěl zeptat, ta 6P14P je nějaká jakoby očouzená, je to normální nebo už to má taky za sebou?
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi trápil zesík bez zátěže, tak jsi mohl přijít o výstupák. Pokud ten přežil, lampě nic nebude. Že v ní při zapnutí zabliká, svědčí spíš o tom, že je to nějaký šmejd už z výroby a že je zaplynovaná. Do určité míry by to nemuselo zas tak moc vadit, ale jestli se začnou projevovat nějké další potíže, tak ji normálně vyreklamuj tam, kdes ji koupil.
Ne aby Tě napadlo kupovat novou a s ní to zkoušet oživit. Nech tam co máš ( z těch tří bude určitě aspoň jedna natolik funkční, aby to nějak hrálo ) a až si budeš jist, že máš vychytané všechny muchy, tak si tam teprve dej něco lepšího. Pokud taková chvíle kdy nastane.
Ne aby Tě napadlo kupovat novou a s ní to zkoušet oživit. Nech tam co máš ( z těch tří bude určitě aspoň jedna natolik funkční, aby to nějak hrálo ) a až si budeš jist, že máš vychytané všechny muchy, tak si tam teprve dej něco lepšího. Pokud taková chvíle kdy nastane.
jak poznam že jsem přišel o výstupák?