propojení světel Eurolite přes nožní spínač, jde to?

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
secretfranta

propojení světel Eurolite přes nožní spínač, jde to?

Příspěvek od secretfranta »

Dobrý den všem. Na úvod se omlouvám že se můj dotaz netýká ozvučení, ale nikde jsem tady nenašel kam vkládat problematiku osvětlení. Mám doma světla EUROLITE LED KLS-200 RGB DMX, teď mám možnost koupit EUROLITE LED KLS-100, chci se zeptat jestli by šlo nějak propojit oboje tato světla tak, abych je obojí ovládal přes jeden tento nožní spínač? http://www.disco-shop.cz/disco/eshop/20 ... /download/ a pokud to nepůjde s eurolite 100, půjde pomocí jednoho tohoto nožního spínače ovládat dvě sady eurolite 200? Děkuji za slušné odpovědi.
Jens Ludwig
Odborník

Re: propojení světel Eurolite přes nožní spínač, jde to?

Příspěvek od Jens Ludwig »

k jedněm světlů připojíš ovladač a nastavíš je na master a druhý propojíš DMX kabelem a nastavín na slave a budoeš je ovládat současně...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
secretfranta

jo tak přesně takhle sem si myslel že by to mohlo fungovat a sem teda rád, že to tak funguje, díky moc!
secretfranta

Ahoj, sem tu znovu, tak mi dorazila druhá světla Eurolite kls 200 a tak sem hned zkoušel propojit to s těma co už mám a ty jedny ovládat pedálem, tak abych ovládal oboje stejně, ale nějak se mi to nedaří, asi je problém v nastavení adresy? Kdo prosím poradí jak nastavit tato světla abych jedním pedálem ovládal oboje, díky.
Jens Ludwig
Odborník

nehledej adresu, ale mód - na jednom by to mělo bejt master mód a na těch řízených slave mód - už je ale nemám a nepamatuji se přesně...

secretfranta

No já to zkoušel všelijak, ale nic. Tady je struktura menu
Přílohy
euro.jpg
secretfranta

Už se mi to povedlo :D
Jens Ludwig
Odborník

a popíše pro uchování knowhow pro příští generace tvůj postup/nastavení??

secretfranta

Jasně, já na to teda došel vlastně sem ani nevěděl jak, takže pak sem to zkoušel znovu a znovu až sem na to přišel. Na hlavních světlech kde mám i připojený nožní ovladač dáme AUTO, nevím jestli to má na něco vliv, ale ještě předtím něž sem tam dal AUTO, tak sem najel na A 1 a po chvilce tam samo skočilo d 1 a až pak sem dal AUTO. Na druhých světlech jsem najel na .512, ta tečka před je důležitá, protože u hlavních ovládacích světel ta tečka není, v tomto režimu .512 jsem přepl na .A 1 a chvilku počkal, po chvilce tam skočí d. 1 a je slyšet takový "cvaknutí" tím je nastavení hotový, ale stejně světla pořád nesvítí, stačí jen obě na vteřinu vytáhnout z proudu a zase hned zapojit,zřejmě se provede nějakej reset, po kterým už spolu ty světla komunikují a hned svítí stejně. Na pedálu pak mačkáme střídání barev, zamrznutí aktuálních barev, blackout a nebo sound (Při tomto tlačítku musíme na hlavních ovládacích světlech nastavit citlivost). Kdyby byl z toho ještě pořád někdo mimo, můžu na žádost udělat video. :)
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“