propojení světel Eurolite přes nožní spínač, jde to?
Pravidla fóra
-
secretfranta
propojení světel Eurolite přes nožní spínač, jde to?
Dobrý den všem. Na úvod se omlouvám že se můj dotaz netýká ozvučení, ale nikde jsem tady nenašel kam vkládat problematiku osvětlení. Mám doma světla EUROLITE LED KLS-200 RGB DMX, teď mám možnost koupit EUROLITE LED KLS-100, chci se zeptat jestli by šlo nějak propojit oboje tato světla tak, abych je obojí ovládal přes jeden tento nožní spínač? http://www.disco-shop.cz/disco/eshop/20 ... /download/ a pokud to nepůjde s eurolite 100, půjde pomocí jednoho tohoto nožního spínače ovládat dvě sady eurolite 200? Děkuji za slušné odpovědi.
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: propojení světel Eurolite přes nožní spínač, jde to?
k jedněm světlů připojíš ovladač a nastavíš je na master a druhý propojíš DMX kabelem a nastavín na slave a budoeš je ovládat současně...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
secretfranta
jo tak přesně takhle sem si myslel že by to mohlo fungovat a sem teda rád, že to tak funguje, díky moc!
-
secretfranta
Ahoj, sem tu znovu, tak mi dorazila druhá světla Eurolite kls 200 a tak sem hned zkoušel propojit to s těma co už mám a ty jedny ovládat pedálem, tak abych ovládal oboje stejně, ale nějak se mi to nedaří, asi je problém v nastavení adresy? Kdo prosím poradí jak nastavit tato světla abych jedním pedálem ovládal oboje, díky.
- Jens Ludwig
- Odborník
nehledej adresu, ale mód - na jednom by to mělo bejt master mód a na těch řízených slave mód - už je ale nemám a nepamatuji se přesně...
-
secretfranta
No já to zkoušel všelijak, ale nic. Tady je struktura menu
-
secretfranta
Už se mi to povedlo 
- Jens Ludwig
- Odborník
a popíše pro uchování knowhow pro příští generace tvůj postup/nastavení??
-
secretfranta
Jasně, já na to teda došel vlastně sem ani nevěděl jak, takže pak sem to zkoušel znovu a znovu až sem na to přišel. Na hlavních světlech kde mám i připojený nožní ovladač dáme AUTO, nevím jestli to má na něco vliv, ale ještě předtím něž sem tam dal AUTO, tak sem najel na A 1 a po chvilce tam samo skočilo d 1 a až pak sem dal AUTO. Na druhých světlech jsem najel na .512, ta tečka před je důležitá, protože u hlavních ovládacích světel ta tečka není, v tomto režimu .512 jsem přepl na .A 1 a chvilku počkal, po chvilce tam skočí d. 1 a je slyšet takový "cvaknutí" tím je nastavení hotový, ale stejně světla pořád nesvítí, stačí jen obě na vteřinu vytáhnout z proudu a zase hned zapojit,zřejmě se provede nějakej reset, po kterým už spolu ty světla komunikují a hned svítí stejně. Na pedálu pak mačkáme střídání barev, zamrznutí aktuálních barev, blackout a nebo sound (Při tomto tlačítku musíme na hlavních ovládacích světlech nastavit citlivost). Kdyby byl z toho ještě pořád někdo mimo, můžu na žádost udělat video.