příliš silný výstup? / frekvence

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

příliš silný výstup? / frekvence

Příspěvek od pigdestroyer »

Zdar. mám takový dva dotazy. nebo spíš náměty k diskuzi. Mám ibanezku RG 321, totalně přizpůsobenou, vykuchanou. osazena je pouze EMG 81 u kobyly, tónovka vypojená, jen volume pot. Donedávna jsem měl naladěnou na B, a hrál jen zkreslený zvuk. před nedávnem jsem zcela změnil strategii tvorby zvuku. naladil jsem o tón výš a hraju přes čistou lampu a jen krabky. Vyvstaly dvě skutečnosti. -
1. kytara začala zpívat.. ta kytara jakoby se tím přeladěním úplně rozehrála. jakoby prostě dřevo na té frekvenci okolo tónu H nefungovalo nebo jak to přesně popsat, prostě teď to zní naprosto božsky.. je možné, že nástroj prostě na jedno ladění "nehraje" a o tón jinde to hrne jak blázen?
2. mám trošku problém s efekty. např. DS-1, jak jsem psal minule již CS-3, zkoušel jsem nějaký mulitefekt od Digitechu, stejný problém: bypass je mnohem hlasitější než při seplém efektu. na DS-1 i při plném vytočení volume nemůžu dosáhnout stejné hlasitosti, problém s CS-3 jsem už popsal.. stejně s tím multiefektem, i na maximální hlasitost, je bypass cca o 1/4 hlasitější.. může to být příliš silný výstup? když stáhnu lehce volume na kytaře, problém zmizí../při bypassu je zvuk čistý, tišší. šlápnu na DS-1, hlasitost je vyšší, zkreslení stejné. /
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: příliš silný výstup? / frekvence

Příspěvek od Nero »

Ad 1 - napjatější (výše naladěná) struna má větší energii, takže se ti opravdu může zdát, že to hraje barevněji, protože slyšíš jemné nuance, co se předtím ztrácely.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no.. ono to hraje hlavne o rad lip. to neni jen barevneji :) proste jakoby si to nerozumelo s nejakou urcitou frekvenci..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Líp je subjektivní dojem a těžko asi popsat, v čem všem to spočívá. Ať to je čímkoli, tak změnou ladění si změnil napětí struny, takže buď je to způsobeno jinou energií, kterou struna má, nebo ses vyhnul tónům, na kterých má kytara vlky :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

pigdestroyer píše:no.. ono to hraje hlavne o rad lip. to neni jen barevneji :) proste jakoby si to nerozumelo s nejakou urcitou frekvenci..
Mi taky jedna kytara hraje lépe o půltón níže. Je více zpěvná a zvuk je přirozenější. To je řekl bych normální a dost možná to má dost společného s frekvencí těla, když se rozvibruje.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Což je špatně, jak jsme se tu nedávno dozvěděli. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Od koho? Od Jazzyma, ne? :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Fade píše:Od koho? Od Jazzyma, ne? :)
Ne.. Od toho fyzikáře, co tu před nějakou dobou byl...
Jen bych poupravil to, že je to špatně.... Spíš tvrdil, že to zkracuje sustain a v důsledku to trochu profiltruje frekvence, které z toho lezou ven, což podle mě není na škodu a zvuk je pak čitelnější (Když jich ta kytara nesežere moc), ale to bysme se vrátili zas o pár měsíců zpět
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

ad2: to je obecný problém silných snímačů. Zatímco zkreslení ti ořeže hlasitost téměř bez ohledu na vstupní signál, čistý se neořeže. Na to je na efektu Volume, abys to srovnal. U velmi silných snímačů ani volume naplno nevyrovná zkreslený signál čistému, pak musíš stáhnout Vol na kytaře, dát níž snímače, modnout efekt, smířit se s tím.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

kmensik píše:ad2: to je obecný problém silných snímačů. Zatímco zkreslení ti ořeže hlasitost téměř bez ohledu na vstupní signál, čistý se neořeže. Na to je na efektu Volume, abys to srovnal. U velmi silných snímačů ani volume naplno nevyrovná zkreslený signál čistému, pak musíš stáhnout Vol na kytaře, dát níž snímače, modnout efekt, smířit se s tím.
diky, nevedel jsem tohle. trosku me to limituje, efekty musim mit narvany na maximum hlasitosti a i tak je to tak tak. no..asi budu muset prejit na jinou kytaru :)
EDIT6:
jeste me k tomu napada, chci si ted poridit nejaky overdrive, ma to vubec smysl? kompressor to totiz vubec nepochopil
Fade píše:
pigdestroyer píše:no.. ono to hraje hlavne o rad lip. to neni jen barevneji :) proste jakoby si to nerozumelo s nejakou urcitou frekvenci..
Mi taky jedna kytara hraje lépe o půltón níže. Je více zpěvná a zvuk je přirozenější. To je řekl bych normální a dost možná to má dost společného s frekvencí těla, když se rozvibruje.
mel jsem predtim jinou a ta prave na H naladena hrala nadherne, pritom papirove o dost horsi nastroj.. skoda ze sem se o ni ozralej nechal nekde pripravit, k**** :D kazdopadne, je to zajimavy jev, tady ty hluche frekvence.. ten rozdil je tam naprosto markantni. predpokladam, ze u nejkvalitnejsich nastroju by toto melo byt minimalni.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nejkvalitnějších nevím, protože pokaždé když jsem hrál na nástroje za 50 tisíc, tak jsem je nezkoušel přeladit, ale myslím, že už ta moje Ibanez jde pokládat za kvalitní kousek a děje se to. To stejné mi paradoxně dělala i M-1000. Schecter tohle nedělá a hraje parádně v jakémkoliv ladění, navíc i kdyby hrál taky o půl tónu níže lépe, bylo by mi to fuk, jelikož na něj hraju prasárny :)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no.. me to prave vadilo na prasarny :D to musi byt zvuk jak k***a, jinak to neni ono.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tebe ještě drží kanální zvuk jako kdysi? :D

Víš co, ony mi nějaké zpívání stejně zabíjejí EMG :) Uvažuju o změně, ale než seženu snímače, které na něj chci, tak zestárnu. Chci tam narvat DM Crunchlab a Liquifire. Hlavně teda ten CL ke kobyle. Jenže sedmistrunných verzí moc na bazaru asi neuvidím, takže tam budu muset narvat nový, až budou peníze zase.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

kanalni zvuk mam rad porad, samozrejme. ale jaksi jsem uz dosahl toho, co je pro me ten muj vysneny, jednoduse 5150 /6505/.. to je naprosto presne ta barva a ton, ktery oznacuju za kanalni, jeste by me zajimal ampeg VH 140, ale trandum nejak neverim. i kdyz tohle by melo byt "ono". ale experimentuju s krabickama a docela jsem prisel na chut tomu zaspinenemu boutique soundu napriklad converge, zkus si poslechnout to posledni album. a ano, mam pocit ze emg 81 neni idealni snimace pro me, moc vriska, chybi mu jakesi prirozene basy a je takovy prilis natlaceny. jak kdyz tam mrdnes ekvalizer, vsechno vytahnes nahoru a neni uz kam dal jit.. nedaji se pridavat vrstvy zkresleni a zvuku, protoze uz jsi proste na konci poslouchatelnych moznosti.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jasně, prostě aktiv :) Vím přesně co myslíš. Právě proto chci vyměnit EMG za pasivy.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Nevím, Je mnoho umělců, kteří mají aktivní EMG a jejich zvuk a hraní je naprosto famózní.

Každopádně se zeptám, když máte sundané struny, lepí se vám na snímače?:) Myšleno magnetickou silou? Tohle mě překvapilo u těch Guitarheadů, které mám a které by se dali přirovnat k hybridu mezi D Activatorem a x2n. Tedy hodně silná keramika.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Víš jak, ono je mnoho umělců, kteří mají pasivní snímače a jejich zvuk je naprosto famózní ;) Ti jsou mi ale stejně jedno jako ti s aktivy. Jde mi o můj zvuk a moje ruce.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Fade píše:Víš jak, ono je mnoho umělců, kteří mají pasivní snímače a jejich zvuk je naprosto famózní ;) Ti jsou mi ale stejně jedno jako ti s aktivy. Jde mi o můj zvuk a moje ruce.
Tak o to se určitě nepřu, sám mám raději pasivní snímače. Většina shredderů má pasivy. U těch aktivů je to tak, že je hodně populární 81/85 a hodně z umělců má prostě mají jiný charakter a díky technice hraní. Na druhou stranu pasivních snímačů je mnohem více typů, které jsou hodně populární a rozdíly ve zvuku jsou tak přirozenější.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“