Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

flushedawayone

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od flushedawayone »

Teď jsem nahodil tyhle a hraje to jedna báseň...
Obrázek
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

flushedawayone píše:Teď jsem nahodil tyhle a hraje to jedna báseň...
Obrázek
Pak napiš jak vydrželi ;-)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

y
Hodně budem někde...
flushedawayone

Skipper píše:
Obrázek
.....No vlastně je tam mam třetí tejden a pořád hrajou krásně :D
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj.

Hned na začátek bych chtěl říct, že jsem celkem nováček, co se týče strun. V podstatě jsem poučíval je D'Addario 09,10.

Na Stratovy mám natažené http://www.thomann.de/cz/daddario_exls510.htm Daddario EPS510/EXLS510. Byly mi doporučeny a jsem s nimi celkem spokojený, do té doby jsem měl 09 Daddario, ty nejobyčejnější. Nevím přesně jaké.

Zvuk to má celkem dobrý i na tvrdší styly,oproti těm co jsem měl předtím to zní dost dobře a nahlas i nasucho.

Mám teď novou kytaru Gibson Studio Faded (viz podpis) a jsou na to nataženy nějaky Gibson struny, nejspíš 09...(ale nejsou to klasické převozní za dolar, jsou to normální struny) Hodně lidí mi říkalo, že stojí za nic a já s nimi souhlasím, zvuk nic moc, celkem bláto. Jediné co je na nich fajn, je , že se na nich dá dělat díky jejich tloušťce mohutné vibrato :D , zní to tvrdě.

Samozřejmě chci na takovou kytaru nějaké struny, které stojí za řeč. Nejdřív jsem myslel, že si zvolím znova ty samé co mám na stratovi. Ale příjde mi škoda nevyzkoušet něco nového.

Tloušťku bych asi nechal, 10 je optimální. Na 09 se mi líbí, to vibrato, ale bojím se, že neseženu žádné, do kterých bych mohl pořádně řezat. Nad 11 jsem přemýšlel, kvůli lepšímu tónu...Nicméně trochu se bojím zánětu šlach, aktivně cvičím a myslím si, že moje zápěstí, ještě v kombinaci s hraním na kytaru, už toho má dost.

Jak se lyší poniklonavé od normálních ocelových? Lépe to klouže, déle vydrží? Jediné co jsem se dočetl v eshopech bylo "very brilliantly in the ton" u ocelových vs. "brilliant and clear sound" u poniklovaných.

Chtěl bych nějaké, pokud možno, dobré do metalu a tvrdších riffů a myslím, že ty co mám na stratovi takové úplně nejsou. Tak se mi nabízí zkusit D'Addario z nerezové ocele s nápisem Heavy Bottom :D a nebo ty niklované, ale nevím v čem by mohli být lepší.

Pak se tu nabízí jiná značka. Ernie Ball. Ty z kobaltu nejsou asi tak dobré do výšek jako do tvrdých riffů, že? Celkem se mi líbí ty, ze zvýšeným outputem...Pak se mi ještě líbí Ernie Ball EB-2215... Fakt nevím...

Nějaké rady?

EDIT: A rozdíl mezi 10-46 , 10-52, 10-60 ? Počítám, že čím tlustější, tím temnější zvuk...Ale někde zas píšou že 52 jsou struny pro blues?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Radagabi píše:A rozdíl mezi 10-46 , 10-52, 10-60 ? Počítám, že čím tlustější, tím temnější zvuk...Ale někde zas píšou že 52 jsou struny pro blues?
To bych nebral jako dogma. Spíš to bude proto, aby měly konkrétnější zvuk, když na nich hraju nějakej lick, ale jinak se dá blues hrát na cokoliv. :) Naopak mi přijde, že s větším tahem strun zas člověk přichází o kousek výrazu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

To zní celkem logicky . To by mě nenapadlo.

Takže raději asi obyč. 010-46, spíš by měl zajímal rozdíl mezi poniklovanou ocelí a nebo neponiklovanou.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Hele pokud na Stratu máš 10-46, tak bych na LP (kvůli kratší menzuře) dal 10-52, 11-48 nebo tak něco. Pokud to máš ve stejném ladění.
Já mám na LP i teleti 10-52 a je to docela rozdíl
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na Studiu mám 10-52, s 10tkama to prostě nechtělo hrát.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Fajn, tak já to tam strčím :D. Nicméně otázka ohledně poniklování mi stále zůstává nezodpovězená :(

EDIT:
Rozhoduju se mezi těmahle 5ti
http://www.thomann.de/cz/elixir_12077.htm
http://www.thomann.de/cz/ernie_ball_2715.htm
http://www.thomann.de/cz/dr_strings_dimebag_dbg1052.htm

EDIT2:
Tak už jen mezi 3mi ;)

DRka hodnotí každý kladně, ale příjdou mi takové obyčejné.

Ty Cobalty od EB buďto všichni hodnotí jako 90%+ a nebo 20-40%. Záleží hodně na stylu, ale na metal prý ideální.

Elixir jsou také hodnoceny veskrz kladně, ale prý nemají tak živý tón jak Ernie Ball...

Co jen si vybrat?
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Ernie Ball maj krásnej zvuk, ale obyčejné Ernie Ballky můj pot prostě nevydrží a můžu je mít na kytaře max. týden, s cobaltama moc zkušeností nemám, používám tedy Elixir, je pravda že ten tón nemají tak kovový a hlasitý jako Ernie Ball, ale za to mi vydrží co nejdéle je to potřeba. (Studenti opravdu nemají na utrácení, a ty 400,- za cca 3 měsíce jsou tak akorát)
Co se týče tloušťky, experimentoval jsem s 10-46, 10-52 a 11-48.

Moje poznatky, začnu 11kami, protože ty jsem rychle vyměnil.
Zajistil jsem že se hodí krásně pro podladěnou kytaru, třeba jen o pul t'on níže, bohužel já potřebuju standartní ladění a při vibrátu, bendech, apod. dostávali moje prsty celkem zabrat.

Co se týče klasických 10ek.
Ty jsem používal strašně dlouho, měl jsem parkrát chuť přejít na hybridy, ale neodhodlal jsem se k tomu, až cca půl roku zpátky, ve studiu, mi náš studiový zvukař a kamarád poradil, že na mojí agresivní hru jsou klasické 10ky málo, že občas je Ečko trochu rozladěné, tím jak se do něj opřu, tak tedy jsem přešel na hybridy 10-52, a zatím myslím, že jsou dostačující. (Naštěstí, jsme ten problém objevili na začátku nahrávání, tak jsem tedy stihnul vyměnit struny a nahrávku pořídit s 10-52.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Hrajem v drop B a nahodil sem 12. 3 Tlusté struny jsou super.....ty tenké, tam dostávají prsty trochu na p***l. Přemýšlím, že koupím hybridní 11, abych měl z 12 ty tlusté na doprovody. Jinak značka ernie ball.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
flushedawayone

Skipper píše:
Obrázek
Tak už je mam asi měsíc a půl a hraje to furt skvěle :D Ale dostal jsem nový k vánocům, takže je asi brzo vyměnim.
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Taky jsem si je pořídil, sic kombinované, ale mě osobně přijdou hrubý na dotek mé rozmazlené prstíčky XL 10. dostávají zářez...Ale zvukově(po týdnu) jsou jiné, zvláštní, matné...celkem líbivé...
Ale asi zvostanu u XL...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Veno

Příspěvek od Veno »

Dokud jsem hrál jen na strata Yamahu, hrál jsem na D'Addaria EXL 110 (0.10 - 0.46). Asi mně většina lidí bude mít za blázna :D ale na tyhle struny jsem na tý Yamaze drtil i Drop B ladění. Já totiž hraju songy asi v pěti laděních (Standard E, Drop D, Drop Cis, Drop C a Drop B), ale ty desítky mi na stratovi vyhovovaly nejvíc. Teď mám Vintage VS6, což je kopie SGčka. Má kratší menzuru na kterou se mi hraje mnohem líp než na stratovskou. Na cestě je další kytara (Jolana Diamant 2008) taky s kratší menzurou a já nějak zjistil, že mi na krátký menzuře ty struny trochu kloužou. Takový bláto, hlavně na slabších strunách. Jenže kdysi jsem měl v ruce LP Bacha s jedenáctkama a přišly mi zas moc tvrdý. Tak teď nevím :D Asi vyzkouším nějaký jedenáctky, třeba si prsty jen potřebujou zvyknout. Lepší nápad nemám :( jedna věc která mně taky pěkně štve je vinutý Gčko. To mi prsty vůbec neberou. Naštěstí jsem na to narazil jen jednou, u desítek Ernie Ball.
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
VaclaIV.

Příspěvek od VaclaIV. »

Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:40, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
MilanT

Příspěvek od MilanT »

VaclaIV. píše:Já si v v pátek pořídil tyhle http://www.muzikant.cz/kytary-6/struny- ... -51773.php
Struny na akustiku zkus řešit v jiné sekci :D akusticke-kytary/jake-pouzivate-struny-t746-460.html
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Řeším asi divný problém, hybridní struny bývají často: rytmické struny tlusté a melodické struny tenčí. Existuje to naopak? Rytmické struny tenčí a melodické silnější? Nebo jsem odkázanej na koupi dvou balíčků a míchat? :)
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Hlavně to asi řešíš a ptáš se v nevhodném vlákně. Rytmickými strunami myslíš basové?
Zkus to řešit tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... D%20struny
Ještě se zeptám, protože tvému dotazu asi moc nerozumím.
Např. hybridní sada je 9-46, normální je 10-46 a ty sháníš 11-46?
Takové sady dělá firma Thomastik - http://www.samash.com/p/Thomastik_PB111 ... _-49995870
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dafčánek píše:Řeším asi divný problém, hybridní struny bývají často: rytmické struny tlusté a melodické struny tenčí. Existuje to naopak? Rytmické struny tenčí a melodické silnější? Nebo jsem odkázanej na koupi dvou balíčků a míchat? :)
Dělají, ale ne tak často. Prostě koukej na informace o tloušťce strun.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“