vidis, to mi hned naskocily jmena jako spasm, nebo m.a.c. of mad...asi prvni cybergrindova kapelaMastr píše:Určitě Malignant Tumour, dost profláklí v zahraničí.
Česká hudební scéna v zahraničí
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Česká hudební scéna v zahraničí
- fixja
- last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
- Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou
A nesmíme zapomínat na Smetanu, Dvořáka, ...
Nehledě na to, že pokud hudebník není uznávaný v zahraničí není známka kvality, či originality. Jiný kraj, jiný mrav...
Nehledě na to, že pokud hudebník není uznávaný v zahraničí není známka kvality, či originality. Jiný kraj, jiný mrav...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Plus pro některé je čeština omezujícím faktorem. Možná jsem jako fanoušek poněkud zaujatý, ale věřím tomu, že pokud by například Cais uměl alespoň trochu slušně anglicky a Mardoša si uměl s angličtinou hrát stejně jako s češtinou, měli by Tata Bojs mezinárodní potenciál.fixja píše: Nehledě na to, že pokud hudebník není uznávaný v zahraničí není známka kvality, či originality. Jiný kraj, jiný mrav...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To mě nikdy nenapadlo, ale je pravda, že Tata Bojs jsou v současném českém pop (rocku?), rozhodně nejsvětovější kapelou. Na druhou stranu, kdyby zpívali anglicky, tak by to asi ztratilo určité kouzloNero píše: Plus pro některé je čeština omezujícím faktorem. Možná jsem jako fanoušek poněkud zaujatý, ale věřím tomu, že pokud by například Cais uměl alespoň trochu slušně anglicky a Mardoša si uměl s angličtinou hrát stejně jako s češtinou, měli by Tata Bojs mezinárodní potenciál.
Byl jsem minulý týden na Votchi a napadlo mě, že kdyby ti zpívali česky, byli by světoví. U nás. 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Nero
- Rádce
Samozřejmě - jejich hudba je hodně postavená na textu a těžko by s ním tak dobře pracovali v angličtině. Ale kdyby to dokázali, možná by to dotáhli docela daleko. Ale to je jen teoretizování.tele.kom píše:To mě nikdy nenapadlo, ale je pravda, že Tata Bojs jsou v současném českém pop (rocku?), rozhodně nejsvětovější kapelou. Na druhou stranu, kdyby zpívali anglicky, tak by to asi ztratilo určité kouzloNero píše: Plus pro některé je čeština omezujícím faktorem. Možná jsem jako fanoušek poněkud zaujatý, ale věřím tomu, že pokud by například Cais uměl alespoň trochu slušně anglicky a Mardoša si uměl s angličtinou hrát stejně jako s češtinou, měli by Tata Bojs mezinárodní potenciál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Aryon
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/aryon
Co Karel Gott? Ten v Německu(a co.) prodal přes 23 mega alb
A co myslíte, patří sem i Jana Kratochvílová alias Jana Pope alias Z Goddess alias Zuru alias Heretyka alias Jana Uriel alias Jasmína?
I když ona je z neznámé planety a tudíž ani nebude z ČR
Ale určitě všude, kde se objevila a otevřela ústa, tam zanechala onu pověstnou díru do světa ať už tohoto nebo v jiném vesmíru.
I když ona je z neznámé planety a tudíž ani nebude z ČR
Ale určitě všude, kde se objevila a otevřela ústa, tam zanechala onu pověstnou díru do světa ať už tohoto nebo v jiném vesmíru.
Když bychom "česká" nahradili vymezením "československá", pokud byste s tím souhlasili, pak bych zmínil například jméno Marian Varga a Collegium Musicum ze Slovenska. Tomuto druhu hudby se ve světě věnují i jiní hudebníci, ale četl jsem v jedné diskusi, že tam, kde oni bývají už spíš šoumeny, Varga zůstává více hudebníkem, tedy je tu ta originalita hudební. Takže v tomto ohledu je příkladem i Marian Varga. Poslechněte například jednu z nejznámějších, Hommage a J.S.Bach.
Připdá mi, že co se té češtiny týče tak je to celkem problém... Poslední dobou mám pocit, že skvělé kapely u nás, které mají mezinárodní potenciál a mají anglické texty tak se do zahraničí nedostanou protože jsou nepochopeny českou scénou takže mají nedostatečné zázemí aby po nich hrábnul nějaký světový label a naopak dobré kapely s českými texty, které se dostanou na výsluní, jsou zase v 99% omezeny jen na československou scénu a světové prostě nikdy nebudou. Když se podívají do zahraničí tak je to buď fiasko nebo hrjaou jen pro čechy co tam žijou.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
A který to jsou? Já si žádnou moc nevybavuju. Možná svýho času -123min, Support Lesbiens v nejlepší formě, z metalu tak SSOGE a tím to tak končí. Grind metal a podobný prasárny nepočítám.Mastr píše: skvělé kapely u nás, které mají mezinárodní potenciál a mají anglické texty.....
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
bikos
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:37, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
100% Rattle bucket, Eagleheart, Hentai Corp., Atari Terror a to jsem plácnul jen prvních pár kapel co mě zrovna napadlo s AJ texty, které podle mě mají světový potenciál. SSOG samozřejmě taky. Zase jsou tu na druhou stranu i kapely jako Chinaski a jim podobní, které nemají hudebně podle mě žádný potenciál, ale česko je zbožňuje kvůli líbivým textům, které si každý rád zazpívá, je jasné, že za hranicema by po nich neštěkl ani pes.
Naposledy upravil(a) Mastr dne 16.12.2012 11:50, celkem upraveno 1 x.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Zajímavé názory. Pokud vzhlížíš ke kultům typu Justin Bieber a Britney Spears, tak naše dědinka vůbec není kulturně omezená.VaclaIV. píše:TataBojs , Gott vy perlíte![]()
Kulturně je naše dědinka hodně omezená At už je to hudba nebo filmy Mě v čr a sk nikdo nezaujal Ty co jsou v naší zemi nejpopulárnější by hráli v anglii nebo americe na chodníku s kloboukem a za celej den by jim někdo dal tak bůra Navíc tady v Evropě se nepěstuje takovej kult slávy jako v us a uk těžko říct jestli je to tím že lidi jsou závistivý nebo nejsou tak stádový jako třeba asiati nebo amíci kteří mají některý skupiny jako bohy
A pokud se podíváš do historie, tak mi srovnej kulturu střední Evropy a "USA" třeba v 15.století.
aj lůov jků bejbý
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:37, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
No, když se dívám na tvůj pravopis, tak se mi dochází, kdože je tu zaostalá nula.VaclaIV. píše: To že se tu nenatočil ani jeden slušnej film nebo tu nebyla jediná slušná kapela je podle mě jasnej důkaz že v těhlech kulturních odvědtvých jsme zaostalý nuly .
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
Bohužel s Kabátem musím souhlasit... úroveň měla tak první 3 CD co vydali. Teď je to nehorázný brak.
To je opravdu dost odvážný tvrzení. Nevím jestli to mám brát tak, že slušný je podle tebe to, co je populární, ale takhle to teda vážně nefunguje.VaclaIV. píše:
To že se tu nenatočil ani jeden slušnej film nebo tu nebyla jediná slušná kapela
- Nero
- Rádce
Říká člověk narozený ve stejné zemi jako Dvořák, Smetana, Mahler, Hába, Martinů, Ježek, Hammer, Menzel, Svěrák nebo Forman.VaclaIV. píše:TataBojs , Gott vy perlíte![]()
Kulturně je naše dědinka hodně omezená At už je to hudba nebo filmy Mě v čr a sk nikdo nezaujal
Otevři oči (a uši) a vylez se své temné díry, kde krom tvého ego nemá nic jiného prostor.
PetrPeter 1975 - 2008
Můžeme pokračovat (když jsi zmínil i nehudební osobnosti):Nero píše: Říká člověk narozený ve stejné zemi jako Dvořák, Smetana, Mahler, Hába, Martinů, Ježek, Hammer, Menzel, Svěrák nebo Forman.
Ondříček, Kožená, Pecková, Hybner, Kohout, Kundera, Škvorecký, Vaculík, Saudek, Kupka, Kafka, Havel, Baťa, Aleš, Filla, Mucha...