Prepojenie dvoch mixov
Pravidla fóra
Prepojenie dvoch mixov
no stalo sa to coho som sa bal... klavesak kupil nove klavesy a rad by mal zapojene aj nove aj stare, co by zabralo minimalne 3 vstupy na mixe, kedze stare klavesy idu len stereo. rozmyslame, ze si niekde zaobstarame dalsi dodatocny mix k nasmu Soundcraft Notepad 124. chcem sa opytat, ci je to technicky bezproblemove keby sme dodatocny mix napojili do vstupu na hlavnom mixe a nasledne z hlavneho do koncaku. robi sa to bezne pri nedostatku vstupov na hlavnom mixe? 
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Prepojenie dvoch mixov
uděolat se to dá, ale je to taková ZNC... kupte rouvnou nějakej větší mix....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Jens Ludwig
- Odborník
celou věc bych postavil tak, že NotePad bych nechal klávesákovi aby si moh domíchávat správný poměry kláves a pořídil nějakej univerzálnější větší mix, do kterého by šlo zapojit všechno a ještě tam byla +- 2-3 vstupy rezerva
klávesák by pak mohl využívat Notepad u sebe na klávasách (regulace poměrů, zesilovač pro sluchátka) - odtud pak do hlavního mixu a do zeslabovačů...
klávesák by pak mohl využívat Notepad u sebe na klávasách (regulace poměrů, zesilovač pro sluchátka) - odtud pak do hlavního mixu a do zeslabovačů...
Výstupy z jakýhokoliv mixu přivedeš na cinche, který máš vpravo nahoře na notepadu. Track IN. K tomu tam jsou.
- Jens Ludwig
- Odborník
to je taky metoda, ale ne uplně vhodná - nemáš nad příchozím zdrojem kontrolu.....
a to uz ako? vsak normalne si regulujem na dodatocnom mixe, ci?Jens Ludwig píše:nemáš nad příchozím zdrojem kontrolu.....
skor som to myslel tak, ze z vedlajsieho mixu povedieme 2 mono kable (stereo) do stereo vstupu na hlavnom kabli...bigmal píše:Výstupy z jakýhokoliv mixu přivedeš na cinche, který máš vpravo nahoře na notepadu. Track IN. K tomu tam jsou.
- Jens Ludwig
- Odborník
mohe odpověď o kontrole se vztahovala k propojení po CINCH z 2TRACK out do 2TRACK IN
vsak, moja reakcia sa tiez vztahovala presne na to co myslis... vsak ta ako si to zregulujes na vedlajsom mixe, tak to pojde do hlavneho, nie?Jens Ludwig píše:mohe odpověď o kontrole se vztahovala k propojení po CINCH z 2TRACK out do 2TRACK IN
- Jens Ludwig
- Odborník
to ano... prakticky je to tak možný, ale máš nevýhodu, že se ti tenhle signál nemáš šanci dostat do AUX
A taky že ten signál není symetrický a mnohem náchylnější k rušení! 2TRACK vstupy a výstupy jsou určené k propojení mixu se záznamovým zařízením/přehrávačem. Když už propojovat, tak symetricky do stereovstupu, případně do dvouch monovstupů.
Zvukař z Podkrkonoší
To je pravda. Lepší je obětovat jeden linkovej stereovstup. Korekce nepotřebuješ a vstupy by měly fungovat symetricky. Musíš použít stereojacky jak na levý, tak i na pravý kanál. Tak to aspoň mají napsaný na masce u těch vstupů.kalfar píše:A taky že ten signál není symetrický a mnohem náchylnější k rušení! 2TRACK vstupy a výstupy jsou určené k propojení mixu se záznamovým zařízením/přehrávačem. Když už propojovat, tak symetricky do stereovstupu, případně do dvouch monovstupů.
kalfar píše:Když už propojovat, tak symetricky do stereovstupu, případně do dvouch monovstupů.
vsak presne na to som sa pytal... z vedlajsieho mixu (asi z 2TRN alebo vystup z MON (stereo) alebo nieco podobne, zalezi od vystupov vedlajsieho mixu...) do linkove STEREO vstupu na hlavnom mixebigmal píše: Lepší je obětovat jeden linkovej stereovstup
da sa teda, hej?
- Jens Ludwig
- Odborník
z podřadnýho mixu bych šel uplně normálně z MAIN OUT