Zdravím, předně – je dost možné, že už se na tohle někdo ptal, ale nenašel jsem to tu, takže se kdyžtak omlouvám.
Chtěl bych od vás radu na to, jak docílit toho správného 90’kového alternative/grunge zvuku, viz (například Cobain, Mudhoney, The Hole, Silverchair, a spousta dalších), ale moc se mi líbí i koncertovej zvuk Márdiho z Fixy, takovej ten špinavej hutnej tón, viz třeba Jack White .)
Je jasný, že jedna alternativa je nakoupit si levný věci, ze kterejch vlastně původně ten „špinavej“ zvuk pochází, a opravdu se to tak dá udělat, ale časem je už potřeba větší výkon, lepší zvuk atd, no však to všichni znáte

Takže, co jsem už zjistil je, že na tento zvuk je perfektní distorsion stylu Boss DS-1 (DS-2), Big Muff a třeba nějakej ten Chorus. Ze snímačů jsem se opět nechal inspirovat Cobainem, a Seymour Duncan Jeff Back se ukázal taky jako dobrá volba na tenhle tvrdší „grunge“ drive. Ale teď je načase pořídit nějakou lepší aparaturu, a moc bych uvítal radu, co by se k tomuhle stylu hodilo. Něco, co by se dalo (nové či starší) pořídit cca do 15 tisíc (takže stack od Marshalla asi nepadá v úvahu), co by se dobře prosadilo ve zkušebně, a po dobrém dozvučení i na podiu, a zda kombo či hlava+box? Jakékoli nápady uvítam.
A když už jsem zmínil ten efekt, máte někdo radu na nějaké kvalitnější „špinavé“ zkreslovátko podobné právě Boss DS-1(2), či případně čím to doplnit?
Díky za rady.