Nefunkční zkreslený kanál na Marshall Valvestat 8100
Pravidla fóra
Nefunkční zkreslený kanál na Marshall Valvestat 8100
Mám hlavu Marshall Valvestate 8100 a měnil jsem lampu za(sovtek 12AX7LPS) v předzesilovači.Čistý zvuk šel bezvadně ale zkreslený hraje hodně potichu,skoro vůbec i když to mám na max.Potom jsem si všimnul že se lampa se nenažhavý(nesvítí)vyzkoušel jsem ji na jinym zesilovači a tam v pohodě šla,zkoušel jsem dát opět starou a ta fungovala,za 5 dní máme s kapelou koncert
.Prosím poraďte.Dík
-
real_dead_one
Re: Nefunkční zkreslený kanál na Marshall Valvestat 8100
Radím hrát se starou lampou, pokud funguje správně. Jaký byl důvod výměny?
u valvestatů je lampa jen na zkreslený kanál, takže je jasné že čistý zvuk hraje i když lampu vyndáš.
u valvestatů je lampa jen na zkreslený kanál, takže je jasné že čistý zvuk hraje i když lampu vyndáš.
Aparát měl už šílený brum a taky jsem se dočetl že to má vliv na zvuk 
ale potřeboval bych aby tam šla ta nová,přeci všechny lampy typu 12AX7 do předzesilovače se dělaj stejný (anoda,katoda,mřížka) a patice se dělaj taky všude stejný,fakt nevim kde je problém.
Zkus tam tu novou nacpat znovu. Pokud funguje jinde tak není důvod aby nefungovala ve Valvestatu. Třeba jsi ji tam měl jen blbě strčenou
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
-
real_dead_one
A nekreslí valvestaty náhodou diodama? O nějakém zásadním vlivu na zvuk pochybuju. ale všechno je možné.
no a ta stará hraje v jiném zesilovači jak? Taky brumí? Brum vzniká spíš kvůli špatnému zemnění. Taky tam může být vadný kondenzator. Přecijen už je to pár let stará řada.
Největší vliv na zvuk (neuvažuješ-li o změně zesilovače) má reprák. Takže já bych výměnu lampy nedoporučoval.
Jestli to chceš jen kvůli vyloučení závady na lampě, tak zkus třeba od kámoše pujčit jeho preampovku a dát ji do tvého zesilovače.
no a ta stará hraje v jiném zesilovači jak? Taky brumí? Brum vzniká spíš kvůli špatnému zemnění. Taky tam může být vadný kondenzator. Přecijen už je to pár let stará řada.
Největší vliv na zvuk (neuvažuješ-li o změně zesilovače) má reprák. Takže já bych výměnu lampy nedoporučoval.
Jestli to chceš jen kvůli vyloučení závady na lampě, tak zkus třeba od kámoše pujčit jeho preampovku a dát ji do tvého zesilovače.