Nefunkční zkreslený kanál na Marshall Valvestat 8100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Vitas

Nefunkční zkreslený kanál na Marshall Valvestat 8100

Příspěvek od Vitas »

Mám hlavu Marshall Valvestate 8100 a měnil jsem lampu za(sovtek 12AX7LPS) v předzesilovači.Čistý zvuk šel bezvadně ale zkreslený hraje hodně potichu,skoro vůbec i když to mám na max.Potom jsem si všimnul že se lampa se nenažhavý(nesvítí)vyzkoušel jsem ji na jinym zesilovači a tam v pohodě šla,zkoušel jsem dát opět starou a ta fungovala,za 5 dní máme s kapelou koncert :lol: .Prosím poraďte.Dík
real_dead_one

Re: Nefunkční zkreslený kanál na Marshall Valvestat 8100

Příspěvek od real_dead_one »

Radím hrát se starou lampou, pokud funguje správně. Jaký byl důvod výměny?

u valvestatů je lampa jen na zkreslený kanál, takže je jasné že čistý zvuk hraje i když lampu vyndáš.
Vitas

Příspěvek od Vitas »

Aparát měl už šílený brum a taky jsem se dočetl že to má vliv na zvuk 8)
Vitas

Příspěvek od Vitas »

ale potřeboval bych aby tam šla ta nová,přeci všechny lampy typu 12AX7 do předzesilovače se dělaj stejný (anoda,katoda,mřížka) a patice se dělaj taky všude stejný,fakt nevim kde je problém.
jastud

Příspěvek od jastud »

Zkus tam tu novou nacpat znovu. Pokud funguje jinde tak není důvod aby nefungovala ve Valvestatu. Třeba jsi ji tam měl jen blbě strčenou
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

A nekreslí valvestaty náhodou diodama? O nějakém zásadním vlivu na zvuk pochybuju. ale všechno je možné.

no a ta stará hraje v jiném zesilovači jak? Taky brumí? Brum vzniká spíš kvůli špatnému zemnění. Taky tam může být vadný kondenzator. Přecijen už je to pár let stará řada.
Největší vliv na zvuk (neuvažuješ-li o změně zesilovače) má reprák. Takže já bych výměnu lampy nedoporučoval.

Jestli to chceš jen kvůli vyloučení závady na lampě, tak zkus třeba od kámoše pujčit jeho preampovku a dát ji do tvého zesilovače.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“