drnčící struna H
Pravidla fóra
-
janina.maierova
drnčící struna H
Chtěla bych se optat...u téměř nové kytary, kde struny ještě nebyly měněné začla drnčit struna H...co se s tím dá dělat?pomůže vyměnit struny?
Re: drnčící struna H
Pravděpodobně ne...tedy pokud není problém v samotné struně, což bys asi poznala... Může to být vylezlý pražec, problém s nultým pražcem či kobylkovým plátkem nebo v nejhorším případě zkroucený krk... Bez prohlédnutí kytary těžko říct...
Drnčí to jen když tu strunu zmáčkneš na nějakém (jakém?) pražci nebo/i když ji nemačkáš?
Drnčí to jen když tu strunu zmáčkneš na nějakém (jakém?) pražci nebo/i když ji nemačkáš?
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
janina.maierova
když ji zmačknu hned na prvním pražci....vyměnila jsem ten kobylkový plát...a nepomohlo...krk se mi nezdá, že by byl zkroucený...fakt jsem z toho neštastná:-) j
Jak říkám - bez prohlédnutí těžko říci...takhle to vypadá na vylezlý pražec, např. v kombinaci s příliš hlubokou drážkou v nulťáku... Na tu kytaru se asi musí podívat někdo zkušenější (nemusí to být nutně kytarář, ale třeba zkušenější hráč)...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
janina.maierova
děkuju moc za odpověd...
Mě drnčelo jen H a pomohlo mi nastavení prohnutí krku, taky jsem se bál co nemám s kytarou špatně, ale po seřízení prohnutí je vše v pohodě
dost taky ale záleží na strunách, teď jsem vyměňoval 3 měsíce starý 11ky a ty drnčely snad všechny
takže tím stářím strun to může být taky a není to důvod k seřizování čehokoli..
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! 
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1