Dobrý den.
Jak je možné dostat zvuk z midi kláves nevybavených zvukovým modulem?
- bez použití PC (ovládám, používám, ale je to pro dítě a tento systém nevyhovuje)
- stačí základní sada zvuků GM
- bez větších nákladů, vzhledem k možnosti koupě levného keyboardu se zvukem za "pár šupů"
Vím o možnostech různých zvukových karet, modulů atd, ale cena je vysoká a vzhledem k četnosti používání a nárokům v tomto případě zbytečně vysoká.
Keyboard je USB (napájení i výstup).
Děkuji
Honza
Jak jednoduše zřídit zvukový výstup z midi keyboardu
Pravidla fóra
Re: Jak jednoduše zřídit zvukový výstup z midi keyboardu
Podivej se k Thomannovi, tak byl nejakej GM Miditech ... a nekde v ceskejch e-shopech bylo k videni neco italskyho za podobnou cenu ... ale stejne to posledne (myslim) dopadlo tak, ze nejlip je se mrknou po bazarech po nakym starsim schopnym modulu...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak - MIDI klaviatura (=bez zvukového modulu) nemůže vydávat žádný zvuk, to dá rozum. Já bych také koukal po bazaru, dají se tam semtam najít starší Yamahy nebo Rolandy (myslím samozřejmě moduly = tónové generátory) a udělá to ještě službu 
P.
P.
Omlouvam se, ja jsem prehledl tuhletu vetu:
To muze byt (pokud keyboard nema midi vystup) docela prekazkou pri jinem pouziti, nez s pocitacem...vasakj píše:Keyboard je USB (napájení i výstup)
Díky všem.
Toto řešení je vzhledem k účelu zbytečně drahé, předpokládal jsem (vzhledem k ceně obyčejných samohrajek s midi výstupem) výrazně levnější možnost. Samozřejmě se nebavíme o kvalitě klaviatury a výstupu.
JV
Toto řešení je vzhledem k účelu zbytečně drahé, předpokládal jsem (vzhledem k ceně obyčejných samohrajek s midi výstupem) výrazně levnější možnost. Samozřejmě se nebavíme o kvalitě klaviatury a výstupu.
JV
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Njn... 
Tady jsou prostě řešení jen 3 (obecně):
- doplnit sestavu o počítač se SW virtualními nástroji
- doplnit sestavu o zvukový modul
- koupě nových kláves libovolného typu, ale se svým tónovým generátorem (=samohrajka, synth, ...)
Nic víc, nic méně. Zapomněl jsem na něco?
P.
Tady jsou prostě řešení jen 3 (obecně):
- doplnit sestavu o počítač se SW virtualními nástroji
- doplnit sestavu o zvukový modul
- koupě nových kláves libovolného typu, ale se svým tónovým generátorem (=samohrajka, synth, ...)
Nic víc, nic méně. Zapomněl jsem na něco?
P.