Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Cibs

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Cibs »

Dan Rohanský píše:Jestli něco zní jako žumpa, tak pro mě to je zrovna ten megadeth. Můžeš uvést některý z higainů co hraje pod pokličkou, nečitelný a...?
Predevsim, neprisel sem se do diskuze hadat. To zaprve. Je mozny, ze to je proste subjektivni dojem. Ale https://www.box.com/s/x0phwq8o0ojroixzm3ly myslim v 30sekundach. a i dalsi nahravky. proste mi tam neco nesedi. je to jak spoustu zvuku, ktery si predstavuju jako klikatou caru a nejsou celistvy. proste mi to nezni dobre. Mozna to je kytarou, cojavim. Ale jde o muj postreh. Mozna to tak taky nekdo slysi, mozna ne. Neco jak kdyz to nezvlada treti strunu.
edit. nejsou nahodou tady na foru nastaveny spatne hodiny,nebo uz to zacina?
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Asi jiný pohled na věc no, tohle bych řekl je hraním a pak asi trochu kytarou, myslím že tele to bylo. Jinak to SLO mi připadá rozhodně konkrétnější než marshally na co hrajou třeba právě megadeth.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Cibs: zajímavý názor, řeknu to takhle - nevim jestli lze srovnávat zvuk z cd kde jsou kytary určitě minimálně quad recording, snímaný vybavením za několik stovek tisíc a lidma který to dělaj desítky let, je to zmastrovaný, doplněný o basu a bicí... s mejma nahrávkama který dělam buď doma nebo ve zkušebně s dvěma mikrofonama prakticky bez zkušeností, s levnou zvukovkou, nahráváno prakticky vše jen jednou.
Pro srovnání - úsek od 0:40 do 0:55 - quad recording, zbytek jen dva mikrofony
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... SCuA#t=39s

sejmout čistej se ještě jakž takž dá, ale u zkreslení je to docela problém -
další věc - určitě nahrávaj na kvalitní boxy 4x12, já přes 2x12
ale pořád jsou nahrávky jen nahrávky, nikdy to nebude jako naživo, takže jestli chceš a můžeš, vem si svou kytaru, box a přijeď si aparáty co stavim vyzkoušet sám

EDIT: ano kytary většinou taky nejsou nic extra - kategorie do 10 tisíc
EDIT2: zrovna u té nahrávky SLO50 kolem 30 vteřin jde určitě o tele, takže možná je problém spíš tam
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Cibs

Příspěvek od Cibs »

Stanley06 píše:Cibs: zajímavý názor, řeknu to takhle - nevim jestli lze srovnávat zvuk z cd kde jsou kytary určitě minimálně quad recording, snímaný vybavením za několik stovek tisíc a lidma který to dělaj desítky let, je to zmastrovaný, doplněný o basu a bicí... s mejma nahrávkama který dělam buď doma nebo ve zkušebně s dvěma mikrofonama prakticky bez zkušeností, s levnou zvukovkou, nahráváno prakticky vše jen jednou.
Pro srovnání - úsek od 0:40 do 0:55 - quad recording, zbytek jen dva mikrofony
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... SCuA#t=39s

sejmout čistej se ještě jakž takž dá, ale u zkreslení je to docela problém -
další věc - určitě nahrávaj na kvalitní boxy 4x12, já přes 2x12
ale pořád jsou nahrávky jen nahrávky, nikdy to nebude jako naživo, takže jestli chceš a můžeš, vem si svou kytaru, box a přijeď si aparáty co stavim vyzkoušet sám

EDIT: ano kytary většinou taky nejsou nic extra - kategorie do 10 tisíc
Ta nabidka zahrani si me hodne laka! Samozrejme ze to co rikas je fakt. Presto sem slysel i levnejsi zesiky na youtubu nahravany na kameru. Ten zvuk me vylozene polozil. mluvim o hlavach do 10ti, do patnacti t. Zkusim to najit.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

najdi, prosím, určitě mě to zajímá

EDIT: jako já nechci říkat že jsou moje aparáty super, pro mě je to šance jak se dostat "levně" k lampovýmu zvuku a vyzkoušet si jak se kterej aparát chová a co co ovlivňuje, kdybych si měl jít koupit aparát třeba do 10, 15 tisíc tak nevím co, snažím se aparáty dělat tak aby to hrálo pěkně, ale na opravdu kvalitní a drahé aparáty jsem skoro nic neodehrál, takže co mi teď přijde dobrý bych moh brát za žumpu kdybych odehrál měsíc na nějakej "dospělej" aparát
St.Anley Tube Amps
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mně přijde, že způsob nahrávání se projevuje na výsledném zvuku opravdu markantně a vůbec nemusí jít o objektivní kvalitativní rozdíly. Jen prostě rozdílný charakter. Pokud pravidelně odebíráte recenze kytarovýho vybavení od Chapperse, Burgse, z PGS, GuitarWorld... velice často se tam střídají aparáty, kytary i efekty, ale přitom lze u každého z těch videí podle zvuku jednoznačně identifikovat, do jakého kanálu patří.

Proto si myslím, Cibsi, že to, že Standovo nahrávky nezní jak nějaká tvoje oblíbená kapela, není dané tím, že by to jeho aparáty nezvládaly... slušný zvuk se dá udělat na tranďáku za pár stovek (viz videa od Oly). Je to dané tím, že je nesnímal nikdo, kdo by to uměl. Zvukařina je prostě kumšt.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Díky, Honzo :wink:
St.Anley Tube Amps
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

promiň, ale to první je sice z kamery, ale zrovna to mi přijde docela nekonkrétní a pod dekou, to druhý je typickej Ola, kterej má skoro na všech videích super zvuk - ale - je to sice video, jenže nahrávaný mikrofonem do zvukovky, sw a možná i post procesing, navíc je to v komplet nahrávce...

EDIT: taky se nechci hádat - takže pár věcí na kterých se myslím shodnem, proces nahrávání bude mít obrovský vliv na výsledný zvuk, stejně jako třeba soustava na kterej pak ty nahrávky posloucháš, nehledě na to že budeme mít každý svůj vlastní názor a subjektivní dojem, není nad to si aparát vyzkoušet naživo se zbytkem řetězce co znáš, jedině tak si můžeš udělat svuj objektivní názor
St.Anley Tube Amps
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Stanley06 píše:takže zas jeden projekt (myslim že by se mohl líbit i mmjuzovi) - hlavička pro MrBlacka - starý voxík ac4 s preampem s EF86, usměrnění samozřejmě lampou, konec EL84

nahrávka: https://www.box.com/s/ral61ynkkal4soyzs26j - na mahogonovýho expa s 2xHB přes 2x12 s V30+emi

a jedna fotečka zvenku - zatím nemá obleček

a jedna zevnitř - vintage součástky kam se podíváš, s něčím takovým jsem ještě nedělal
NDR trafa... Prima kvalita.
Proč jsi ten síťák nezapustil do šasí? Přímo Tě k tomu vybízí...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

vidíš, Milane, vůbec mi nedošlo že bych to tak moh udělat... možná by to i bylo lepší, ale zas by asi muselo být šasi o kousek větší
St.Anley Tube Amps
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Cibs píše:[[/rimg]
Ten cistej zni hezky. Ale nemuzu si pomoct u vetsiny tech aparatu, nejen u tohoto konkretniho zni zkreslenej kanal jako zumpa. Chtel sem si nechat postavit taky neco. Ale ty high gain ampy...porad jim neco chybi. Jak pod poklickou, rozvrzany, spatne citelny. Zvuk se mi nezda celistvej. co neco takovyho? hutnej celistvej nenudnej zvuk. https://www.youtube.com/watch?v=Ttr2kiPeFMw (ten zacatek). jinak ti fandim[/quote]

No, poslechl jsem také ukázku, ale žádný high gain jsem tam neslyšel. Tak nevím, kde tu žumpu hledat. Docela prima punkové zkreslení. Tak nějak mi to připomělo Plzeň. Dému... jen tam chybělo: to jsme mýýýý hasičííííí....

Nedovedu si představit high gain, který by nezněl jak z žumpy.

Tak jsem to sjel ještě jednou, kurwa, to je hezký zvuk!
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Stanley06 píše:vidíš, Milane, vůbec mi nedošlo že bych to tak moh udělat... možná by to i bylo lepší, ale zas by asi muselo být šasi o kousek větší
Hlavně vypilovat tu hranatou díru.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

díky Milane, taky mě ten aparát baví a mít tu tak něco se singlama, to by to bylo ještě lepší

jinak, Déma to je opravdu démon :mrgreen: měl bych zas někdy vyrazit na ZNC to jsou vydařený akce

EDIT: jo, hranantý díry taky nemám rád, blbě se vrtaj :mrgreen:
St.Anley Tube Amps
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Stanley06 píše:díky Milane, taky mě ten aparát baví a mít tu tak něco se singlama, to by to bylo ještě lepší

jinak, Déma to je opravdu démon :mrgreen: měl bych zas někdy vyrazit na ZNC to jsou vydařený akce

EDIT: jo, hranantý díry taky nemám rád, blbě se vrtaj :mrgreen:
Přijeď k nám. 16.2. budeme se ZNC dělat zase maškarní bál. Ještě se přidá Oka Mžik a Anna Burešová. Slivovice bude dosti...
Déma když prodal skvělého Twina Márdymu a pořídil si ten hnojský Engl, mě tehdá pěkně nasráál. No, je to kemoš, už jsem mu odpustil a navíc už jsem přestal zvučit, ať se trápí jiní.

Hranatý vrtáky ještě furt nevynalezli.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

když se chce tak se nechá vyvrtat i hrantá díra :D
http://youtu.be/HVlQQwGSvFM :mrgreen:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jo, škoda že to je tak daleko, spíš zajdu zas někdy do Plzně Pod Lampu, Márdyho twina znám, už brzo to bude rok co jsem se s nim táhnul od podia do auta, na toho Démovo engla jsem si taky brknul, je to prostě jiný zvuk, ale co u nás hráli tak ho bral zvukař pěkně dvěma mikrofonama do sterea a zvuk téměř jak z cd
St.Anley Tube Amps
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Uf, Core, tak vynalezli, to čučím.

Stando, tak Pod Lampou snad dneska... Ne že bych jejich program tak sledoval, ale před chvílí jsem mluvil po telefonu s Goldou a zrovna tam míří. Náhoda.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

sakra, to jsou věci, zrovna v plzni nejsem, tak hold příště 8)
St.Anley Tube Amps
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

mmjuz píše:Uf, Core, tak vynalezli, to čučím.
vim že to neni žádná novinka měl to bejt jen vtípek :)
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“