Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

OndrejCvrk

Re: Pedalboardy

Příspěvek od OndrejCvrk »

WillyH píše:Tak tady posímám svůj první homemade pedalboard :) . Je tvořený narychlo, kabeláž nic moc. Příští verze bude určitě lepší :D

>>Dunlop Wah Cry Baby, Dunlop Dyna comp, Boss SD1, EHX Holy grail, AKAI chorus, Boss DD7, Smrčka Multi power supply<<
Hele, tohle se mi líbí :) Jednoduchost, všechno je u sebe, nic nepřečnívá, je to přehledné a praktické! Jen možná jediná věc, která by mi vadila je přichycení efektů. Nebude problém měnit pořadí? :)
Jinak, v čem ten board přepravuješ? :D Nosíš to jako já, tak, jak ti to leží doma v pokoji s efekty? Mohl bych si už pořídit kufr :D

Jinak také přidávám svůj :)
Přílohy
SDC11442.JPG
WillyH

Příspěvek od WillyH »

OndrejCvrk píše:
WillyH píše:Tak tady posímám svůj první homemade pedalboard :) . Je tvořený narychlo, kabeláž nic moc. Příští verze bude určitě lepší :D

>>Dunlop Wah Cry Baby, Dunlop Dyna comp, Boss SD1, EHX Holy grail, AKAI chorus, Boss DD7, Smrčka Multi power supply<<
Hele, tohle se mi líbí :) Jednoduchost, všechno je u sebe, nic nepřečnívá, je to přehledné a praktické! Jen možná jediná věc, která by mi vadila je přichycení efektů. Nebude problém měnit pořadí? :)
Jinak, v čem ten board přepravuješ? :D Nosíš to jako já, tak, jak ti to leží doma v pokoji s efekty? Mohl bych si už pořídit kufr :D

Díky moc :D V případě, změny pořadí efektů je zapotřebí šroubovák :) Efekty jsou uchyceny za pomocí podomácku vyrobených paciček z plechu. Samořezky do OSB desky jdou lehce, takže není problém. No jelikož jsem jej vyrobil teprve nedávno, ještě jsem si na přenášení nic nepořídil, ale rozměrově jsem počítal s tím, že si koupím ROCKBAG 54 x 30 x 10cm (pedalboard 50 x 28 x 8cm, takže by to mělo vyjít :D ) http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-eff ... /HN082511/ Je to sice měkký obal, ale pro mé potřeby stačí.

Jinak koukám, že jsi můj člověk. Strat + Laney Cub :D
Fender standard stratocaster Mexico 2012, Laney CUB 10, Korg PitchBlack, Xotic EP booster, Boss DD20, Boss ST2, MXR analog chorus, TC Eletronic hall of fame, TC ELECTRONIC Ditto Looper, Smrčka Multi power supply
OndrejCvrk

WillyH píše:
OndrejCvrk píše:

Díky moc :D V případě, změny pořadí efektů je zapotřebí šroubovák :) Efekty jsou uchyceny za pomocí podomácku vyrobených paciček z plechu. Samořezky do OSB desky jdou lehce, takže není problém. No jelikož jsem jej vyrobil teprve nedávno, ještě jsem si na přenášení nic nepořídil, ale rozměrově jsem počítal s tím, že si koupím ROCKBAG 54 x 30 x 10cm (pedalboard 50 x 28 x 8cm, takže by to mělo vyjít :D ) http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-eff ... /HN082511/ Je to sice měkký obal, ale pro mé potřeby stačí.

Jinak koukám, že jsi můj člověk. Strat + Laney Cub :D
No, jelikož bych do toho dával něco tvrdého, jako je ta deska, tak bych možná viděl ten měkký obal jako provizorní řešení, raději bych nějaký pěkný kufr :)

Jinak jojo :) Mám straty fakt moc rád a zvuk Laneyho je také fajn, na nějaké menší věci je to Laney fajn, ale do budoucna ho vidím spíš na doma, protože budu potřebovat krapet něco většího. V poslední době, ale zjišťuju, že přicházím o signál jak blázen, díky těm kabelům, co mám, zvažuji koupi těchto kabelů:

http://www.thomann.de/cz/fender_custom_ ... w_015m.htm

k propojení efektů a pak klasické kabely, které povedou signál od kytaru do efektů a z efektů do aparátu také od Fender

Uvidíme, jestli se to zlepší. :)

BTW: Nevadí ti u toho Cuba10, že nemá tu ekvalizaci, co ta 12ka? Mně právě přišel, že je moc na mě zatemnělý :)
WillyH

Příspěvek od WillyH »

Jo, kable jsou taky důležité. Zatím mám obyčejné, ale časem je vyměním a přidám i TB lištu :)

No když jsem si kupoval aparát, měl jsem za cíl malé lampové kombo kvůli jednoduchosti přenosu. Hodím na rameno a jdu :D . Vybíral jsem si mezi Laney CUB 10 a VOX AC4TV. Vyhrál Laney... Absence ekvalizace mi až tak moc nevadí, ale občas by se hodila. Hraju hlavně čistý zvuk. Hodně si pomáhám potenciometry a snímači na kytaře. Ale časem si taky pořídím něco lepšího a toto nechám na doma :)
Fender standard stratocaster Mexico 2012, Laney CUB 10, Korg PitchBlack, Xotic EP booster, Boss DD20, Boss ST2, MXR analog chorus, TC Eletronic hall of fame, TC ELECTRONIC Ditto Looper, Smrčka Multi power supply
OndrejCvrk

Já jsem právě potřeboval krapet nechat vyniknou výšky, ale pořád jsem to měl fakt zahuhlané... Rozhodl jsem se pro 12ku tedy :) Je pro mě důležité, abych si tou ekvalizací zvuk štěloval, kvůli kreslítkům, které používám před kombem, jinak ten používám pouze čistý zvuk z Laneyho. :)
mot

Příspěvek od mot »

ja mam :
ibanez soundtank classicmetal cm5

mute vlatni vyroby :D

razzor digital delay

razzor classic chorus

foot switch vlastni vyroby :D
OndrejCvrk

mot píše:ja mam :
ibanez soundtank classicmetal cm5

mute vlatni vyroby :D

razzor digital delay

razzor classic chorus

foot switch vlastni vyroby :D
Gratuluji.
Míra

Příspěvek od Míra »

Zdarvím má někdo schema na TP pedal k boss DD7. Podle mně to bude fungovat jenom jako spínač připojený na signál a na zem tím pádem zkrat. Ale nejsem si jistý a nic moc jsem tady o tom nenašel
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nevim jestli uz jsem to tu nedaval, ale pekne shrnuti zakladni veci - Pedalboard Survival Guide
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... spx?Page=1
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Míra

Příspěvek od Míra »

Zdarvím má dotaz na vlastníky kufru: http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -73272.php zda je použitelný mí se zdá cellem měký. A málo stály. Všimnul jsem si že na fotkách ho má dost lidí tak čekám odpovědi :D
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Měkký je. Ty peníze jsou na tom znát. Ale jinak... proč ne.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
symar

Příspěvek od symar »

Míra píše:Zdarvím má dotaz na vlastníky kufru: http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -73272.php zda je použitelný mí se zdá cellem měký. A málo stály. Všimnul jsem si že na fotkách ho má dost lidí tak čekám odpovědi :D
No já bych řekl, že kvalitou přesně odpovídá ceně. Žádný průšvih, žádně terno. Pro časté tahání velkého množství těžkých krabiček ne, tam bych určitě volil bytelnější řešení, ale jinak proč ne. Mám ho asi rok a něco, v něm osm krabek (spíše lehčích) + smrčkazdroj. Používám hlavně doma a občas ho s klukem vyvenčíme, tak asi bajvoko 2-3x měsíčně a k dnešku bez problémů, jsem spokojen.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
FilipRocker

Příspěvek od FilipRocker »

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit... Všude narážim na pedalboardy, který maj 600x300x85... Jenže těch 300 je na mě moc. Chci mít efekty v jedný řadě, ve dvou to pro mě neni a sám jsem dřevo, takže si asi ani nic nevyrobim...Takže třeba 600x200x85. Nevíte o něčem takovym? Líbí se mi třeba tenhle http://imusicdata.cz/diago-gigman-pedalboard. Ale tam by mě asi zase deptalo, že je to zbytečně velký a mam tam plno prázdnýho místa..Takže nějakej dlouhej a úzkej, nevíte?

A nechci něco s napájením, to mám vlastní...Ikdyž..Možná to místo pro TB lištu,protože asi jen půlka mých efektů je TB
Naposledy upravil(a) Nero dne 27.12.2012 13:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Spojeny příspěvky, používej tlačítko Upravit
Míra

Příspěvek od Míra »

Silvestrovský pedalboard
Přílohy
31122012015.jpg
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
OndrejCvrk

Míra píše:Silvestrovský pedalboard
Čím je tam připevňuješ? Používáš kvalitní propojky?
vencl7

Příspěvek od vencl7 »

tak po roce sbírání peněz a odvahy .. no bylo to hodně úsilí :D :D :D ale nakonec je to tam :wink:
Přílohy
P1000208.JPG
schecter c-1 hellraisser- cry baby classic- Boss TU3- Mooer Hostler drive- TS 808- line6 m5- kombo Vox AC4 TV
OndrejCvrk

vencl7 píše:tak po roce sbírání peněz a odvahy .. no bylo to hodně úsilí :D :D :D ale nakonec je to tam :wink:
Místo té loop stanice by se mi líbila asi víc Roto machine v té velikosti :) Jinak, co je ten mrňous? Vím, že ta firma dělá kopie známých stomp-boxů jako electric mistress, boss cs-1 :)
vencl7

Příspěvek od vencl7 »

OndrejCvrk píše:
vencl7 píše:tak po roce sbírání peněz a odvahy .. no bylo to hodně úsilí :D :D :D ale nakonec je to tam :wink:
Místo té loop stanice by se mi líbila asi víc Roto machine v té velikosti :) Jinak, co je ten mrňous? Vím, že ta firma dělá kopie známých stomp-boxů jako electric mistress, boss cs-1 :)
je to kopije nějakýho fulltonu myslim .. ale mě se prostě při zkoušení líbila tak sem ji vzal .. používám jí jako boost na sola .. :D
schecter c-1 hellraisser- cry baby classic- Boss TU3- Mooer Hostler drive- TS 808- line6 m5- kombo Vox AC4 TV
krasty

Příspěvek od krasty »

vencl7 píše:je to kopie nějakýho fulltonu myslim ..
kopie Fulltone OCD
vencl7

Příspěvek od vencl7 »

krasty píše:
vencl7 píše:je to kopie nějakýho fulltonu myslim ..
kopie Fulltone OCD
jo přesně .. :D líbí se mi to ... i když jako overdrive bych to nepoužil .. ale ten boost perfektní :D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“